Εύβοια – Ιερό Προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο (13 – 14/04/2024)

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για την προσκυνηματική εκδρομή της Πειραϊκής Εκκλησίας στην Εύβοια, ο ραδιοφωνικός μας σταθμός, διοργανώνει και στις 20 και 21 Απριλίουένα ακόμα προσκύνημα στις Ιερές Μονές:

Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης , όπου φυλάσσεται και η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου προστάτου των καρκινοπαθών,

Οσίου Δαυϊδ του γέροντος , όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου Ιακώβου Τσαλίκη και

Στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννου Ρώσσου.

 

********************************************************************************************
13- 14 Απριλίου

 

Εύβοια

Ιερό προσκύνημα στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο

(οδική εκδρομή 2 ημέρες)

 

1η ημέρα: Σάββατο 13/04/24,  Αθήνα | Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης | Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ | Ροβιές | Αιδηψός

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την κατάφυτη Εύβοια και συγκεκριμένα στην κεντρική Εύβοια, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης, που μετρά σήμερα μισό αιώνα ζωής. Στην Ιερά  Μονή εξαιτίας των αλλεπάλληλων καταστροφών που υπέστη, δεν σώθηκαν γραπτές μαρτυρίες για τα πρώιμα χρόνια της ιστορίας της, για αυτό και όσα αναφέρονται στην περίοδο εκείνη στηρίζονται στην προφορική παράδοση. Σύμφωνα με αυτήν, κτήτορές της υπήρξαν δύο αδέλφια που είχαν εκεί κοντά τις καλύβες των ποιμνίων τους. Κάθε βράδυ έβλεπαν φως στον απέναντι βράχο. Όταν πήγαν στο σημείο εκείνο, βρήκαν την εικόνα της Παναγίας. Την έφεραν στις καλύβες τους, έκτισαν πρόχειρο προσκυνητάρι όπου την τοποθέτησαν και άναβαν το καντήλι. Αργότερα απαρνήθηκαν τα εγκόσμια, έγιναν μοναχοί και έκτισαν την μονή, περίπου τον 12ο αιώνα. Η Μονή πανηγυρίζει τον Δεκαπενταύγουστο και  στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίσης  πανηγυρίζει στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου,  προστάτου των καρκινοπαθών, του οποίου η Αγία Κάρα φυλάσσεται στη Μονή. Αφού προσκυνήσουμε , θα συνεχίσουμε για την πασίγνωστη στο πανελλήνιο Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος. Η Μονή Βρίσκεται στην καρδιά μιας όμορφης πυκνόφυτης έκτασης στην περιοχή Ροβιές της βόρειας Εύβοιας και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Χρόνος για προσκύνημα και πνευματική χαλάρωση και εκ νέου αναχώρηση για τις Ροβιές με ελεύθερο χρόνο για φαγητό. Αργά το μεσημέρι θα φτάσουμε στην Αιδηψώ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Χρόνος για ατομική περιήγηση στην πόλη μιας και το ξενοδοχείο μας είναι κεντρικότατο. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ σε επιλεγμένο εστιατόριο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κυριακή 14/04/24,  Αιδηψός | Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονα | Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Ρώσου | Χαλκίδα | Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στον πολύ κοντινό στο ξενοδοχείο μας Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα , για να συμμετάσχουμε στην θεία λειτουργία. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το πρωινό μας σε μπουφέ. Αναχώρηση έπειτα για ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα, όχι μόνο της Εύβοιας αλλά ολόκληρου του Ελληνισμού, το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπι Εύβοιας. Μπαίνοντας στον Ναό θα δούμε να φυλάσσεται σε περίτεχνη λάρνακα το ολόσωμο, άφθαρτο και σεπτό σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη. Μέχρι το 1924 το ιερό λείψανο φυλασσόταν στο Ναό του Μεγάλου Βασιλείου στο Προκόπι της Μικράς Ασίας. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών Ελλάδας – Τουρκίας το 1924, οι χριστιανοί κάτοικοι του Προκοπίου, πήραν μαζί τους το σκήνωμα και το μετέφεραν στο νέο Προκόπι Ευβοίας που έμελλε να γίνει η νέα τους πατρίδα.  Αφού προσκυνήσουμε και ζητήσουμε την χάρη του Αγίου θα συνεχίσουμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην Χαλκίδα. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

 

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο: 155€

3ο άτομο ενήλικας: 140€

3ο άτομο παιδί έως 12 ετών: 120€

Μονόκλινο: 190€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μία διανυκτέρευση στην Αιδηψό στο κεντρικότατο Lito Hotel 3*
 • Πρωινό στο ξενοδοχείο σε πλούσιο μπουφέ
 • Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Εκπρόσωπος του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Φόρος κλιματικής κρίσης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα εκτός του πρωινού στο ξενοδοχείου στις 14/04 και του ενός δείπνου στο εστιατόριο στις 13/04
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
  • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον συνοδό Πατέρα της Πειραϊκής εκκλησίας για την καλύτερη διεξαγωγή του
 • Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε από τα αναφερόμενα ταξίδια, σημαίνει αυτόματη αποδοχή των γενικών όρων συμμετοχής όπως αναφέρονται στο site μας vlassopoulostravel.gr

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης:

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ή ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.