Η Πειραϊκή Εκκλησία στην Έδεσσα 27 – 29 Δεκεμβρίου

27 – 29 Δεκεμβρίου 2019

1η ημέρα:

27/12/2019.

 • Αθήνα
 • Ι. Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς 
 • Ι.Μονή Αγίου Διονυσίου
 • Παραλία Κατερίνης

Αναχώρηση από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση κατευθυνόμαστε στην Ιερά Μονή Παναγίας Κάτω Ξενιάς, που βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη του Αλμυρού, κτισμένη σε ένα μικρό οροπέδιο με πλούσια βλάστηση και άφθονα νερά. Από τα εντοιχισμένα ανάγλυφα που βρίσκονται στην κόγχη του Ιερού, συμπεραίνουμε ότι ιδρύθηκε περί τον 12ο και 13ο αιώνα και αποτελούσε αρχικά μετόχι της Άνω Μονής Ξενιάς, αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο. Άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δύο Ιερές Μονές είναι η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, η οποία αποτελεί την έφορο, την προστάτιδα και καταφυγή όλων των πιστών της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε στη Χάρη Της Παναγίας και έπειτα, σε υψόμετρο 900 μέτρων και στις καταπράσινες πλαγιές του μυθικού βουνού, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. Ο Άγιος Διονύσιος δημιούργησε ένα μνημείο σπάνιας αρχιτεκτονικής και αισθητικής, ιδανικά ενταγμένο στο φυσικό περιβάλλον. Αιώνες πριν, η φήμη του παλαιού Μοναστηριού, ξεπέρασε τα όρια του Ελλαδικού χώρου, φτάνοντας ως την τσαρική Ρωσία. Αλλά και σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι ανεβαίνουν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Άγιο. Έπειτα και σε λιγότερο από μία ώρα, θα φτάσουμε στην παραλία Κατερίνης όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση στους υπέροχους χώρους του. Το βράδυ πλούσιο δείπνο εντός ξενοδοχείου & διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

 

28/12/2019.

 

 • Ι.Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας
 • Ι.Μονή Αγίας Τριάδος
 • Έδεσσα

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά λίγο έξω από την Βέροια. Η Μονή τιμάται στην Κοίμηση της Θεοτόκου και έχει ιδρυθεί τον 12ο αιώνα. Με την καταστροφή του 1822 η Μονή πυρπολείται και ο ηγούμενός της, ιερομόναχος Γεράσιμος, απαγχονίζεται. Το καθολικό που σώζεται σήμερα κτίσθηκε το 1844. Η Μονή επανιδρύθηκε το 1995 ως ανδρώα Κοινοβιακή. Από το 2005 η αδελφότητα του μοναστηριού συνδέθηκε με τον νεοφανή Άγιο της Ρωσικής γης, Άγιο Λουκά τον Ιατρό και Θαυματουργό επίσκοπο Συμφερουπόλεως και μάλιστα κατέχει ένα τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του. Μετά το προσκύνημά μας θα αναχωρήσουμε για τον κάμπο της Έδεσσας στην περιοχή Λόγγος, όπου θα επισκεφτούμε το γυναικείο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας. Η ανέγερση της μονής έγινε με έξοδα των κατοίκων. Η μονή αποτελείται από το μεγάλο Καθολικό, τα κελιά των μοναζουσών και τους βοηθητικούς χώρους, ενώ υπάρχει και γηροκομείο. Ο ναός, που είναι τρίκλιτη βασιλική, έχει τρεις εντυπωσιακούς τρούλους, ο αριθμός των οποίων συμβολίζει την Αγία Τριάδα. Υπάρχουν επίσης παρεκκλήσια του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, της Αγίας Συγκλητικής και του Αγίου Λουκά Κριμαίας του Νέου Ιατρού. Χρόνος για προσκύνημα και πνευματική ξεκούραση και ύστερα, στο κέντρο της πόλης θα θαυμάσουμε τους πασίγνωστους καταρράκτες. Χρόνος ελεύθερος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα:

 

29/12/2019.

 

 • Εκκλησιασμός
 • Ι.Μονή Παναγίας Κονταριώτισσας
 • Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τεμπών
 • Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στην παραλία Κατερίνης όπου θα συμμετάσχουμε στη Θεία Λειτουργία. Έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα πάρουμε το πρωινό μας και περίπου στις 12 το μεσημέρι εκ νέου αναχώρηση για να επισκεφτούμε, κοντά στο χωριό Κονταριώτισσα, την Ιερά Μονή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου. Με θέα την εκπληκτική ομορφιά του Ολύμπου, τα δασωμένα χωριά των Πιερίων, τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη Χαλκιδική και το όρος Άθως στο βάθος, η Μονή αποτελεί τόπο ιερό, τόπο προσκυνήματος, αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας. Χιλιάδες προσκυνητές προσέρχονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν στη Μονή, την Παναγία Ζωοδόχο Πηγή και τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο, τον «Άγιο των Δακρύων», στους οποίους είναι αφιερωμένο το Καθολικό της. Καθημερινά, εκτός από την ατομική τους προσευχή και μελέτη, οι Μοναχές ασχολούνται με δεκάδες παραδοσιακά διακονήματα. Βυζαντινή αγιογραφία, ψηφιδωτά, χρυσοκεντητική εκκλησιαστικών ειδών και ιερών εικόνων, ιεροραπτική,  κηροπλαστική, μερικά εκ των οποίων εκτίθενται στην Έκθεση της Μονής. Μετά το προσκύνημά μας θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Ο ιερός ναός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Θεσσαλίας, με χιλιάδες πιστούς να καταφθάνουν από κάθε μεριά της Ελλάδος, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν. Χτίστηκε περίπου το 1910 και η σύνδεση με τον δρόμο γίνεται με μια κρεμαστή παλιά, τσιμεντένια σήμερα γέφυρα καθώς διασχίζουμε από τον αέρα τον ποταμό Πηνειό. Ακριβώς δίπλα από το ναό της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται μία μικρή σπηλιά. Εκεί είναι και το αρχικό προσκύνημα, όπου στο τέλος της σπηλιάς από μία οπή στο βράχο αναβλύζει το θαυματουργό αγίασμα της Αγίας Παρασκευής. Στη συνέχεια με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ, ξεκούραση και φαγητό θα επιστρέψουμε στην Αθήνα νωρίς το βράδυ.

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 255€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 175€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 120€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Sentido Mediterranean Village 5* στην Παραλία Κατερίνης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 • Ο φόρος διαμονής
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνη
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού απαιτείται
 • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης:

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 07:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 07:30

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η΄ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ