Προσκύνημα με την Πειραϊκή Εκκλησία στην Μεγαλόχαρη της Τήνου (25-26/09/2021).

25 – 26 Σεπτεμβρίου 2021.

1η ημέρα:

25/09/2021.

Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και απόπλους για Τήνο. Άφιξη στο νησί και άμεση αναχώρηση για το χωριό Πύργος, όπου θα επισκεφτούμε το σπίτι και το εργαστήριο του περίφημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, το οποίο κινείται ανάμεσα στο τεχνολογικό και ιστορικό πλαίσιο, πάντα με πρωταρχικό σημείο αναφοράς την Τήνο. Οι αναγωγές στον χώρο και τον χρόνο συνδέουν την τοπική παράδοση με τον ευρύτερο Ελληνισμό, καταδεικνύοντας τη διαχρονικότητα των τεχνικών από την αρχαιότητα έως σήμερα. Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην γραφική – κεντρική πλατεία του χωριού και επιστροφή στην Χώρα της Τήνου για φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για να επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης. Αφού θαυμάσουμε τα ιερά κειμήλια, προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς και παραβρεθούμε στον Εσπερινό, γεμάτοι από την ευλογία της Παναγιάς θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.
2η ημέρα:

26/09/2021.

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Μεγαλόχαρη της Τήνου, όπου θα προσκυνήσουμε και θα μεταλάβουμε. Μετά το ιερό μας προσκύνημα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου θα μας παρατεθεί πρωινό. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου ή Κυρίας των Αγγέλων, η οποία βρίσκεται βόρεια της Χώρας, στην περιοχή Μοναστήρι και σε ύψος 650μ πάνω από την θάλασσα. Η εντυπωσιακή τόσο λόγω μεγέθους όσο και λόγω ομορφιάς μονή ιδρύθηκε τον  10ο αιώνα και μοιάζει με κυκλαδίτικο οικισμό, με λιθόστρωτα σοκάκια και καμάρες. Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ιδρύθηκε από κόρες εύπορης οικογένειας της Τήνου. Περιλαμβάνει τον κυρίως ναό, μικρότερα εκκλησάκια, καθώς και τους βοηθητικούς χώρους και τα κελλιά των μοναχών. Στο συγκεκριμένο μοναστήρι ασκήτεψε η Αγία Πελαγία, όπου μέσα από το κελλί της είδε το όραμα της Παναγίας, η Οποία την καθοδήγησε στην εύρεση της θαυματουργής Εικόνας Της. Σήμερα η Μονή φιλοξενεί περίπου 50 μοναχές, οι οποίες θα μας υποδεχτούν με αγάπη και φιλόξενη διάθεση. Αφού προσκυνήσουμε, θα αναχωρήσουμε για την Χώρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια, αλλά και να γευματίσουμε σε κάποιο από τα αναρίθμητα εστιατόρια. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στην Ραφήνα. Νωρίς το βράδυ θα φτάσουμε στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 220€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 175€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 120€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Tinos Beach 4* με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα – Τήνος – Ραφήνα σε οικονομική θέση
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης για άτομα έως 75 ετών
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Ποτά και φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Δρομολόγια πλοίων:

 • 25/09 Ραφήνα – Τήνος            07:30 – 11:05     με το Andros της Fast Ferries
 • 26/09 Τήνος – Ραφήνα             18:00 – 21:20     με το Ekaterini της Fast Ferries

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης: 

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης) 05:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας) 05:30

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640 και ΕΔΩ

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Το λεωφορείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδρομή μας, ο οδηγός, ο αρχηγός της εκδρομής, το ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε, αλλά και το πλοίο για την μεταφορά μας στο νησί, θα πληρούν όλους τους κανόνες που έχει θεσπίσει το κράτος περί υγιεινής και ασφάλειας έναντι του Covid-19.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com