Η Πειραϊκή Εκκλησία στα Ιστορικά νησιά Ύδρα και Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι.

19 – 21 Ιουνίου 2021.

Η Πειραϊκή Εκκλησία, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, πραγματοποιεί προσκύνημα σε δύο ιστορικά νησιά της χώρας που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα του 1821.

1η ημέρα: Σάββατο 19/06/21,

Αθήνα – Ιερά Μονή Αγνούντος – Παλιά Επίδαυρος – Θέατρο Επιδαύρου – Ιερά Μονή Καλαμίου – Πόρτο Χέλι

Συγκέντρωση το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τον προορισμό μας. Μετά την πρώτη, ολιγόλεπτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου για καφέ θα συνεχίσουμε για ένα σημαντικό μοναστήρι με μεγάλη ιστορία και πολλούς πνευματικούς θησαυρούς. Πρόκειται για την Ιερά Μονή Αγνούντος η οποία βρίσκεται τοποθετημένη σχεδόν πάνω στο δρόμο από Κόρινθο για Επίδαυρο και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Έπειτα θα φτάσουμε στην πανέμορφη και γραφική Παλαιά Επίδαυρο με ελεύθερο χρόνο για περίπατο, καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Εκ νέου αναχώρηση για το θέατρο του Ασκληπιείου της Επιδαύρου το οποίο οικοδομήθηκε γύρω στο 340 – 330 π.Χ.. Το μοναδικό αυτό μνημείο, το τελειότερο και διασημότερο αρχαίο ελληνικό Θέατρο, το οποίο συνδυάζει την κομψότητα με την τέλεια ακουστική, είναι κατά τον Παυσανία, έργο του Πολύκλειτου (του Νεώτερου), του δημιουργού της Θόλου στο ίδιο ιερό. Στη συνέχεια και κοντά στο Λυγουριό θα συναντήσουμε ένα άλλο παλιό μοναστήρι με το όνομα Παναγία του Καλαμίου. Η  τοποθεσία του μοναστηριού είναι μαγευτική. Καλοντυμένη και καταστόλιστη από μια θαυμάσια ορεινή βλάστηση, που ξεκουράζει την κουρασμένη από το άγχος ψυχή και αναζωογονεί με το πλούσιο οξυγόνο τους προσκυνητές  του. Μετά το προσκύνημά μας, απόγευμα πια, θα κατευθυνθούμε προς το Πόρτο Χέλι και το ξενοδοχείο διαμονής μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο εντός του ξενοδοχείου και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κυριακή 20/06/21,

Εκκλησιασμός – Κρουαζιέρα σε Σπέτσες & Ύδρα (Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων)

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε με το πούλμαν στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πόρτο Χελίου για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να πάρουμε το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για τις Σπέτσες με ιδιωτικό σκάφος. Εκεί, με ατομικά έξοδα θα μεταβούμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων. Ήδη από τις αρχές του 19ου αιώνος (1803) αναφέρεται η ύπαρξη μικρής Εκκλησίας των Αγίων Πάντων στο λόφο πάνω από τον όρμο που σήμερα καλείται της Αγίας Μαρίνας. Ελεύθερος χρόνος για περίπατο, καφέ και μια σύντομη γνωριμία με το νησί των Σπετσών. Επίσης για όσους το επιθυμούν θα επισκεφτούμε το σπίτι – μουσείο της μεγάλης ηρωίδας της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας. Στη συνέχεια εκ νέου επιβίβαση στο σκάφος με προορισμό την αρχοντική Ύδρα. Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθούμε τον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουμε τα λείψανα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, αλλά και για να περιηγηθούμε σε ατομικό πρόγραμμα στα στενά του ίσως ομορφότερου νησιού του Αργοσαρωνικού. Επίσης για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα να επισκεφθούν το Ιστορικό αρχείο – μουσείο της Ύδρας. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Δευτέρα 21/06/21,

Πόρτο Χέλι – Εκκλησιασμός – Ναύπλιο – Αθήνα

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης όπου θα συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το πρωινό μας και εκ νέου αναχώρηση για το Ναύπλιο. Η πόλη με τα ισχυρά βενετσιάνικα φρούρια και την αρχοντική της παράδοση, υπήρξε επί μακρόν η καρδιά του Ελληνισμού. Σήμερα απαριθμεί περίπου δέκα εφτά χιλιάδες κατοίκους και είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα μέρη της χώρας μας. Αφού ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για φαγητό και περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης με τα αναρίθμητα μαγαζιά. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.

 

ΣΠΕΤΣΕΣ

Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους από τον τουρκικό ζυγό.

Όταν ξεκίνησε, οι Σπέτσες ήταν το πρώτο από τα τρία μεγάλα ναυτικά νησιά (Ύδρα, Σπέτσες, Ψαρά), που ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης, στις 3 Απριλίου του 1821, μετά τη Δοξολογία στον Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Σπετσιωτικός στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας, καθώς και σε ξακουστούς αποκλεισμούς οχυρών, συγκεκριμένα του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς.

Ο στόλος των Σπετσών βύθισε και κυρίεψε τουρκικά πλοία στο Αιγαίο και ενίσχυσε τον αγώνα του Έθνους με τον αποκλεισμό λιμανιών και τη μεταφορά εφοδίων. Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Ανδρέας Μιαούλης, Χατζηγιάννης Μέξης και Κοσμάς Μπαρμπάτσης, είναι μερικοί μόνο από τους Σπετσιώτες ήρωες που έγραψαν ιστορία.

 

ΥΔΡΑ

Η συμβολή της Ύδρας στην Ελληνική Επανάσταση στον εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821 υπήρξε καθοριστική. Αυτός ο βράχος, έμελλε να αποτελέσει την πατρίδα μεγάλων ηρώων, που λάμπρυναν με τις δόξες τους την ιστορία του Ελληνισμού. Η Επανάσταση βρίσκει την Ύδρα κάτοχο αμύθητου πλούτου από χρυσά νομίσματα της εποχής, αποτέλεσμα κυρίως της επιτυχημένης εμπλοκής της στο εμπόριο σίτου κατά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Από τα τρία νησιά που συνάσπισαν τα πλοία τους ως εθνικό στόλο, η Ύδρα διέθετε τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που αριθμούσε τουλάχιστον 186 πλοία. Χιλιάδες άνδρες θυσίασαν τη ζωή τους και οι στέρνες στέρεψαν από φλουριά για τις ανάγκες του στόλου και της πατρίδας. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν το σημαντικότερο μέρος της ένδοξης ναυτικής μας ιστορίας και γεμίζουν συγκίνηση κάθε Έλληνα.

 

Τιμή κατ’ άτομο 

Μονόκλινο: 290€
Δίκλινο / Τρίκλινο: 195€
Παιδί έως 12 σε τρίκλινο: 120€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Nautica Bay Hotel 3* στο Πόρτο Χέλι
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε πλούσιο μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Το εισιτήριο του σκάφους για την κρουαζιέρα στις Σπέτσες & Ύδρα
 • Ο φόρος διαμονής ξενοδοχείου
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ενημερωτικός φάκελος εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός ξενοδοχείου
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

 

Σημαντική σημείωση!

Το λεωφορείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδρομή μας, ο οδηγός, ο αρχηγός της εκδρομής, το ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε αλλά και το σκάφος για την κρουαζιέρα μας, θα πληρούν όλους τους κανόνες που έχει θεσπίσει το κράτος περί υγιεινής και ασφάλειας και θα φέρουν πιστοποίηση περί του Covid-19.

 

Σημεία και ώρες συγκέντρωσης και αναχώρησης: 

1ο σημείο: στον Άγνωστο Στρατιώτη 07:30 (αναχώρηση)

2ο σημείο: στην Αγία Τριάδα Πειραιά 08:00 (αναχώρηση)

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Το λεωφορείο που θα χρησιμοποιηθεί στην εκδρομή μας, ο οδηγός, ο αρχηγός της εκδρομής, το ξενοδοχείο που θα καταλύσουμε αλλά και τα πλοία για τις μεταφορές μας, θα πληρούν όλους τους κανόνες που έχει θεσπίσει το κράτος περί υγιεινής και ασφάλειας και θα φέρουν πιστοποίηση περί του Covid-19.

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η΄ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com