Ιωάννινα …οδοιπορικό στην Ήπειρο! 2-5/01/2019

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας, θα βρεθεί για προσκυνηματική περιήγηση στα Ιωάννινα από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου 2019.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 

1η ημέρα: 02/01/19,

Αθήνα – Αμφιλοχία – Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Βρέλλη – Ιωάννινα

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση αλλά και προαιρετικό φαγητό στην πόλη της Αμφιλοχίας, θα φτάσουμε αργά το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Ηπείρου τα Ιωάννινα. Στην είσοδο της πόλης θα επισκεφτούμε το αξιόλογο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη όπου θα εντυπωσιαστούμε. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια σύντομη περιήγηση της πόλης και θα απολαύσουμε τον καφέ μας πλάι στην λίμνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου σε πλούσιο μπουφέ και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: 03/01/19,

Ιωάννινα – Αρίστη – Μονή Μολυβδοσκέπαστης – Μπουραζάνι

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για να επισκεφτούμε στο δυτικό Ζαγόρι ένα από τα κεφαλοχώρια της περιοχής, την Αρίστη. Χτισμένη σε υψόμετρο 650 μέτρων, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα, η Αρίστη είναι σκαρφαλωμένη σε μια καταπράσινη πλαγιά. Θα περπατήσουμε στα δρομάκια του καλοδιατηρημένο χωριού με την πανέμορφη αρχιτεκτονική των σπιτιών και στην κεντρική πλατεία, στο 200 ετών ανακαινισμένο καφενείο, θα απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ. Έπειτα θα συνεχίσουμε για το παλαιότερο μοναστήρι της Ηπείρου, την Παναγιά Μολυβδοσκέπαστη που εικάζεται ότι κτίστηκε από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Πωγωνάτο. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και ψυχική ανάταση και τελευταίος μας σταθμός το περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζάνι 2.050 στρεμμάτων και ιδρύσεως το 1916. Εντός του πάρκου φιλοξενούνται ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοπρόβατα και ζαρκάδια. Θα επισκεφτούμε επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του πάρκου για να θαυμάσουμε σε φωτογραφική απεικόνιση όλα τα είδη των Φυτών, όλα τα Ορχιδοειδή, τις πεταλούδες, τα Ερπετά, τα Αμφίβια, τις Λιμπελούλες και τα Ορθόπτερα της περιοχής. Χρόνος για παραδοσιακό φαγητό και επιστροφή στα Ιωάννινα. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 04/01/19,

Ιερά Μονή Παναγίας Ντουραχάνης – Μέτσοβο

Μπουφέ πρόγευμα και στη συνέχεια, στις ανατολικές όχθες της λίμνης Παμβώτιδας, θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγίας Ντουραχάνης, σημείο αναφοράς της πόλης.

 Η Μονή είναι αφιερωμένη στη Γέννηση της Θεοτόκου. Το ξύλινο τέμπλο με την εικόνα της Παναγίας γεμάτη τάματα προκαλεί δέος και θαυμασμό στον προσκυνητή. Έπειτα θα αναχωρήσουμε, για το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της χώρας, το Μέτσοβο. Κτισμένο σε υψόμετρο 1.100 μέτρων παραμένει ένα ζωντανό γραφικό χωριό με 3.000 κατοίκους.

Στο κέντρο του οικισμού, θα επισκεφτούμε τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Σπάνια Ιερός Ναός έχει τόσο μεγάλο ιστορικό βάρος, όσο ο Ναός της Αγίας Παρασκευής Μετσόβου, που αποτέλεσε  και αποτελεί για τους Μετσοβίτες, τον άξονα περιστροφής της θρησκευτικής, εθνικής και πολιτιστικής τους ζωής. Επίσκεψη στην πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ και ελεύθερος χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων και παραδοσιακό φαγητό. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στα Ιωάννινα. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: 05/01/19,

Ιωάννινα (περιήγηση πόλης) – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το κάστρο των Ιωαννίνων χτίσμα του 528 μ.Χ, το πιο αρχαίο βυζαντινό κάστρο της χώρας. Μέσα στο Κάστρο αναπτύχθηκαν τα ελληνικά γράμματα, εκεί δίδαξαν οι μεγάλοι δάσκαλοι του Γένους, εκεί σπούδασαν την τέχνη του πολέμου οι μεγάλοι οπλαρχηγοί. Κατόπιν θα επισκεφτούμε τον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του «εν Ιωαννίνοις αθλήσαντος» και πολιούχου Ιωαννίνων.  Καθώς επίσης και το σπίτι όπου έζησε ο Άγιος. Έπειτα σε ελεύθερο πρόγραμμα θα μπορούμε να επισκεφτούμε στην κεντρική πλατεία το αρχαιολογικό μουσείο με ευρήματα ολόκληρης της Ηπείρου από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τους υστερορωμαϊκούς χρόνους. Νωρίς το μεσημέρι θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στην Αθήνα όπου με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, καφέ και φαγητό θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ με τις καλύτερες εντυπώσεις.

 Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640

 Περιλαμβάνονται:

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Βυζάντιο 3* με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας
 • Ο φόρος διαμονής (σε ισχύ από 01/01/18)
 • Μια μουσική βραδιά στο ξενοδοχείο
 • Αρχηγός εκδρομής
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνη & Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια & αρχαιολογικούς χώρους και όπου αλλού απαιτείται
 • Φαγητά & ποτά εκτός της ημιδιατροφής
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό από παλαιότερη προσκυνηματική εκδρομή της Πειραϊκής Εκκλησίας στα Ιωάννινα ΕΔΩ

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Σημείωση:
Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθέι αναγαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ