Η Πειραϊκή Εκκλησία στα Ιεροσόλυμα. 23-27/01/2020

Οι Άγιοι Τόποι είναι ο χώρος που διαδραματίστηκαν τα ιστορικά και θρησκευτικά γεγονότα της Αγίας Γραφής. Ο τόπος που πραγματώθηκε το σωτηριώδες σχέδιο του Θεού για τη λύτρωση του ανθρώπου με την ενανθρώπιση του Υιού και Λόγου Του και ιδρύθηκε η πρώτη στον κόσμο Εκκλησία. Ακοίμητοι φρουροί οι μοναχοί του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούν τα Πανάγια Προσκυνήματα, τον Πανάγιο Τάφο, τον Γολγοθά, το Θεοδέγμον Σπήλαιο στη Βηθλεέμ, το Όρος των Ελαιών, τη Γεθσημανή, τη Βηθανία, τη Ναζαρέτ, που βρίσκονται στους αυθεντικούς χώρους που συνδέονται με τα γεγονότα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

 

1η ημέρα: Πέμπτη 23/01/2020:  

Αθήνα – Τελ Αβίβ – Λύδδα – Σαμάρεια (Ναμπλούς) – Ιερουσαλήμ

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση με El Al στις 10:40 για Τελ Αβίβ. Άφιξη στις 12:30 και άμεση αναχώρηση για τη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός και ο τάφος του Αγίου Μεγαλομάρτυρος  Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεχίζουμε για την πόλη Ναμπλούς στη Σαμάρεια, όπου βρίσκεται το μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος του Κυρίου με την Σαμαρείτισσα και όπου το 1979 εσφάγη ο ηρωικός ηγούμενος της Μονής Άγιος Φιλούμενος ο Κύπριος. Άφιξη στο ξενοδοχείο διαμονής μας στην Ιερουσαλήμ, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Παρασκευή 24/01/2020: 

Ιερουσαλήμ – Ξενάγηση παλαιάς πόλης, συνάντηση με την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο Γ’

Πρωινό και πεζή μετάβαση στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται ο Γολγοθάς, η Αποκαθήλωση, ο Πανάγιος Τάφος και ο τόπος ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Συνάντηση με την Α.Θ.Μ Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο Γ’. Εν συνεχεία, ακολουθώντας την Οδό του Μαρτυρίου, θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε η πιο παραπλανητική δίκη στην ανθρωπότητα και φυλακίστηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Συνεχίζουμε για το σπίτι της Παναγίας (οικία Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης). Ακολούθως, περνώντας από την Προβατική Πύλη ή Πύλη των Λεόντων, θα φτάσουμε στον τόπο του λιθοβολισμού του πρωτομάρτυρος Στέφανου, θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και την κλεισμένη Χρυσή Πύλη και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό – Μνήμα της Παναγίας στη Γεσθημανή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σάββατο 25/01/2020:

Ιερουσαλήμ – Ιορδάνης ποταμός – Γαλιλαία (Όρος Θαβώρ – Ναζαρέτ  – Κανά – Καπερναούμ – Τιβεριάδα) – Ιερουσαλήμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση νωρίς το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας. Πρώτη μας στάση στον Ιορδάνη ποταμό, όπου θα τελεστεί αγιασμός στον αυθεντικό τόπο της Βάπτισης του Κυρίου (Κασέρ ελ Γιαχούντ). Ακολούθως θα μεταβούμε στο Όρος Θαβώρ, όπου θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού, και στην Κανά (όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του νερού σε κρασί). Στη συνέχεια, προσκύνημα στους Ιερούς Ναούς των Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ και στην πόλη της Τιβεριάδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κυριακή 26/01/2020:  

Ιερουσαλήμ – Ιεριχώ (Σαραντάρι – Μονή Προφήτη Ελισσαίου, Μονή Αββά Γεράσιμου) – Βηθλεέμ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:15 με πρωινό σε πακέτο), για να παρακολουθήσουμε στο Θεομητορικό Μνήμα τη Θεία Λειτουργία. Ακολούθως θα μεταβούμε στην Ιεριχώ, την αρχαιότερη πόλη της Γης. Ανάβαση στο Σαραντάριο, το όρος όπου νήστεψε ο Ιησούς και κατανίκησε τον διάβολο  και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Έπειτα, προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο τελώνης Ζακχαίος) και στην Ιερά Μονή του Αββά Γερασίμου. Αναχώρηση για τον Πανίερο Ναό της Γέννησης στη Βηθλεέμ για να προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμον Σπήλαιο, όπου γεννήθηκε ο Χριστός (και στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου βρίσκονται τα οστά των 14.000 νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης, εάν είναι ανοιχτό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Δευτέρα 27/01/2020:

Βηθανία – Ι. Μ. Αγ. Σάββα & Αββά Θεοδοσίου – Μπετσαχούρ – Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού – Αερ/μιο – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τις αποσκευές μας νωρίς το πρωί (08:30) για τη Βηθανία, όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Επόμενη στάση μας στην Ιερά Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκες), «ακρόπολη του μοναχισμού», πνευματική όαση στην έρημο της Ιουδαίας και προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μεγάλης ασκητικής μορφής της Παλαιστίνης. Έπειτα θα μεταβούμε στο Μπετσαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο των Ποιμένων και τον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις και ακολούθως θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μ του Τιμίου Σταυρού, όπου φυόταν το τρισύνθετο δέντρο από το οποίο φτιάχτηκε ο Σταυρός του Κυρίου. Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ (άφιξη 16:15). Πτήση στις 19:15 για την Αθήνα με άφιξη στις 21:30.

 

Τιμή κατ’  άτομο:

Μονόκλινο: 870€

Δίκλινο / Τρίκλινο: 770€

Παιδί έως 12 ετών: 630€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση της εταιρείας El Al σε οικονομική θέση & φόροι αεροδρομίων
 • Τέσσερεις διανυκτερεύσεις στο National Hotel 4* στην Ιερουσαλήμ (400 μέτρα από τη βόρεια πύλη της παλιάς πόλης) με ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορά με πούλμαν προς και από το Ελ. Βενιζέλος
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Ελληνίδα αρχηγός – ξεναγός του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
 • Παρκινγκ πόλεων, φιλοδωρήματα & αχθοφορικά ατόμων που θα μας εξυπηρετήσουν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα
 • Ό,τι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

Πτήσεις με την El Al: (Οι ώρες αναχώρησης και άφιξης είναι τοπικές ώρες χωρών)

 • 23/01/20, Αθήνα – Τελ Αβίβ          LY 542           10:40 – 12:30
 • 27/01/20, Τελ Αβίβ – Αθήνα          LY 543           19:15 – 21:30

 

Σημειώσεις:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής, για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την ημερομηνία του ταξιδιού
 • Οι βαλίτσες όσων θα ταξιδέψουν από και προς το Ισραήλ θα πρέπει να είναι ξεκλείδωτες
 • Η ώρα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι ίδια με της Ελλάδας
 • Το νόμισμα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη είναι το NIS και ισούται (1 ευρώ = 4 nis), αλλά στις περισσότερες συναλλαγές σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ευρώ.
 • Το κλίμα στο Ισραήλ είναι σχεδόν ίδιο με της Ελλάδας αλλά σε κάποιες πόλεις που θα ταξιδέψουμε ίσως είναι αρκετά πιο ζεστό, οπότε θα πρέπει να έχετε ανάλογα ρούχα.

Το προσκύνημα πραγματοποιείται  με την ευθύνη του ταξιδιωτικού γραφείου    vlasopoulos-travel

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ