Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Παλαιάς Κοκκινιάς θα ιερουργήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την προσεχή Κυριακή (29/01) το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς τιμάται  η εορτή της Παναγίας Επτάσπαθης έως τις 30 Ιανουαρίου και τίθενται σε προσκύνηση η φερώνυμη εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στο Ναό, τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και ιερά λείψανα Αγίων.

Σήμερα Παρασκευή (27/01) στις 17:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός, η Παράκληση και στις  21:00 θα αρχίσει η τέλεση νυκτερινής Θείας Λειτουργίας.

Το Σάββατο (28/01) το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στις 17:00 θα ψαλεί ο Εσπερινός. Στις 18:00 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Την Κυριακή (30/01) το πρωί θα τελεσθούν δύο Θείες Λειτουργίες (η Α΄θα τελεσθεί χοροστατούντος Αρχιερέως) και στις 17:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση.

Την Δευτέρα (30/01) το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 11:00 θα ψαλεί η Παράκληση, στις 17:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση και θα πραγματοποιηθεί η αναχώρηση των ιερών λειψάνων.

…………………………………………………………………………………………

Επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών των Γραμμάτων, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς συνδιοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, εόρτιο βραδυνό την Δευτέρα (30/01) στις 18:30 στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή Δημητρίου 80). Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κρήνης και Έξαρχος Μάλτας κ. Κύριλλος, Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ με θέμα «Η οικουμενική διάσταση της διδασκαλίας των Τριών Ιεραρχών».

…………………………………………………………………………………………

Επ΄ευκαιρία της  εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, πανηγυρίζει την Πέμπτη  (02/02), ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς  που βρίσκεται στα Ταμπούρια με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Τετάρτη (01/02) το πρωί θα τελεσθούν η Θεία Λειτουργία και Αγιασμός. Στις 12:00 θα ψαλεί η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης. Στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Την Πέμπτη (02/02) το πρωί θα τελεσθεί  Πανηγυρική  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 12:00 θα ψαλέι η Ιερά Παράκληση και στις  18:00 θα τελεσθούν μεθέορτος εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο.

Την Παρασκευή (03/02) το πρωί θα τελεσθούν η Θεία Λειτουργία και κτητορικό μνημόσυνο.

…………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή του Οσίου Εφραίμ του Σύρου θα τελεσθούν απόψε Παρασκευή στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Ελευθερίου Άρεως- Γκύζη (20:00).
 • Αγίου Γεωργίου Κυψέλης (19:30)

…………………………………………………………………………………………

Ιερά λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την φερώνυμη Ιερά Μονή της Μυτιλήνης θα τεθούν σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου έως τις 30/01 στις 12:30.Σήμερα Παρασκευή (27/01) στις 16:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου χοροστατούντος Αρχιερέως.

…………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί, επίσης, σήμερα Παρασκευή στις 17:30 στον ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ηγιασμένου στα Γλυκά Νερά.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη σήμερα Παρασκευή (27/01) στις 17:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

…………………………………………………………………………………………..

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί το Σάββατο (28/01) το βράδυ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (21:30).

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολωνού θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Αγίου από σήμερα 27 Ιανουαρίου έως 1η Φεβρουαρίου. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

Σήμερα Παρασκευή (27/01) στις 18:00 θα ψαλεί η ιερά Παράκληση και το Σάββατο (28/01) στις 17:00 θα τελεσθεί Αγιασμός με τις ευχές του Αγίου Τρύφωνος.

Την Κυριακή στις 17:00 θα ψαλεί ο Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών και θα μιλήσει ο Αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης.

Την Δευτέρα (30/01) στις 17:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

…………………………………………………………………………………………..

Το Σάββατο (28/01) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Ρέντη  στις 18:30 θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης με θέμα «Από το μηδέν στο άπειρο».
 • Με θέμα «Αναφορά στους νέους αγίους της Εκκλησίας μας» θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Μπάτσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς στις 18:00.
 • Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πραγματοποιούνται συνάξεις με θέμα «Ταξιδεύοντας στο αχανές πέλαγος του Ψαλτηρίου» και υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο κάθε Σάββατο στις 19:15 – 20:15.
 • Για τον ιεραπόστολο μακαριστό π. Κοσμά Γρηγοριάτη θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ροτόντας Θεσσαλονίκης στις 18:30.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς , θα τιμηθεί η εορτή της ευρέσεως της ιεράς εικόνας της Παναγίας Μεγαλόχαρης, αντίγραφο της οποίας φυλάσσεται στο Ναό. Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως ακολούθως:

Την Κυριακή (29/01) στις 17:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Δευτέρα (30/01) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 17:00 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

……………………………………………………………………………………………………

Την Κυριακή (29/01) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως στις 11:30 το πρωί θα μιλήσει ο ιατρός Ωτορινολαρυγγολόγος Παναγιώτης Δημητρόπουλος για τις ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις και την αντιμετώπισή τους.
 • Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Αρχονταρίκι με θέμα «Τα Πάθη τα Σεπτά» και υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο.
 • Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει το πρωί , κατά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος.
 • Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Δώδεκα ερωτήσεις στους Αποστόλους» στις 11:30 στο Σύλλογο ‘Βαπτιστής’ (Εθνικής Αντιστάσεως 103 στον Άγιο Δημήτριο) και στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου στο Μοναστηράκι (Χριστοκοπίδου 12).
 • Το θέμα «Η παιδαγωγική των Τριών Ιεραρχών μέσα από τον τρόπο της ζωής τους» θα παρουσιάσει ο πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Βασιλάκος στις 18:45 στο Κέντρο ενοριακής Διακονίας του Ιερού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

…………………………………………………………………………………………..

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Κυριακή (29/01) το βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Ηρακλείου Αττικής.

…………………………………………………………………………………………..

Τήν προσεχή Κυριακή (29/01) στα εξής Τμήματα της Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή»  θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες :

 • Στο Τμήμα Αγίας Παρασκευής (Χαλανδρίου 14) στις 17.30 θα μιλήσει ο Θεολόγος Ηλίας Νικολάρας με θέμα «Η Χαναναία μας διδάσκει».
 • Στο Τμήμα Νέου Ηρακλείου (Αθηνάς 28) στις 17.00 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιγνάτιος Καρακάσης με θέμα «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μελίρρυτος ποταμός της σοφίας».
 • Στο Τμήμα Νέας Σμύρνης (Ελ. Βενιζέλου 23) στις 17.30 θα μιλήσει ο Θεολόγος Χρήστος Χρυσανθόπουλος με θέμα «Η Υπεραγία Θεοτόκος στην Παλαιά Διαθήκη».
 • Στο Τμήμα Πατησίων (Κόντου 31) στις 17.00 θα μιλήσει ο Θεολόγος Αβραάμ Παναγιωτίδης με θέμα «Η πίστη θεμέλιο του πνευματικού αγώνα των Χριστιανών».
 • Στο Τμήμα Χαραυγής Υμηττού (Νάνσεν 49) στις 17.00 θα μιλήσει ο π. Πλάτων Βλάχος με επίκαιρο θέμα.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν την Κυριακή (29/01) και την Δευτέρα (30/01) επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών  οι Ιεροί Ναοί:

 • Τριών Ιεραρχών Νικαίας όπου των ιερών Ακολουθιών θα προστεί Αρχιερέας.
 • Τριών Ιεραρχών Καισαριανής όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει Αρχιερέας.
 • Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης όπου των ιερών Ακολουθιών θα προστεί Αρχιερέας ( λείψανα Τριών Ιεραρχών).
 • Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες χοροστατούντος Αρχιερέως.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Κυριακή (29/01) το απόγευμα και την Δευτέρα (30/01) το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Μνημόσυνο για τους πεσόντες ήρωες στα Ίμια θα τελεσθεί στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας την Κυριακή (29/01) το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Δευτέρα (30/01) το βράδυ επί τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Διονυσίου Πειραιώς (20:00- λείψανο του Αγίου).
 • Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας.

…………………………………………………………………………………………..

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Περιστερίου και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Δευτέρα (30/01) το απόγευμα και την Τρίτη (31/010 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς  πραγματοποιείται σειρά ομιλιών με θέμα «Ένα ξεχασμένο Ευαγγέλιο, το κατά Μάρκον» από τον Γενικό Διευθυντή του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού Αρχιμ. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο κάθε Δευτέρα στις 17:30-18:30. Την Δευτέρα (30/01) θα παρουσιασθεί το θέμα «Χριστός και διάβολος: Μια συνεχής μάχη».

…………………………………………………………………………………………

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πραγματοποιείται κύκλος ομιλιών με θέμα «Οι Μακαρισμοί του Κυρίου» και με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο κάθε Δευτέρα στις 18:00-19:00.

…………………………………………………………………………………………..

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς την Δευτέρα (30/01) στις 17:30 θα ψαλεί η Παράκληση της Παναγίας Κολοκυνθούς , στις 18:30 θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος και στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

…………………………………………………………………………………………..

Την Δευτέρα (30/01) θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα παρουσιάσει το θέμα «Δώδεκα ερωτήσεις στους Αποστόλους » στις 18:00 στην αίθουσα επί της οδού Ελευθερίας 1 στο Πέραμα.
 • Στην αίθουσα της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως (Κάνιγγος 10) στην Αθήνα στις 19:00 θα μιλήσει ο διδάκτωρ Ιστορίας Χαράλαμπος Μηνάογλου με θέμα «Εκατό χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή και την Γενοκτονία. Πού βρίσκεται ο Ελληνισμός;».

…………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Περιστερίου την Τρίτη (31/01) στις 17:30.

…………………………………………………………………………………………

Στην αίθουσα του Πειραϊκού Φάρου (Πραξιτέλους 173 στον Πειραιά) την Τρίτη (31/01) στις 18:30 θα μιλήσει ο επίτιμος σχολικός σύμβουλος θεολόγων Παύλος Φήμης  για το ποιμαντικό και κοινωνικό έργο των Τριών Ιεραρχών.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει επί τη εορτή του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος ο φερώνυμος Ιερός Ναός που βρίσκεται στον Κολωνό. Την Τρίτη (31/01) στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και στις 21:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Την Τετάρτη (01/02) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.

…………………………………………………………………………………………

Ασθενής συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον Ρ/Σ μας στο 2104118602.

…………………………………………………………………………………………

Προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει ο Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» στα Ιωάννινα από 3-5 Φεβρουαρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν Ιερές Μονές και αξιοθέατα στα Γιάννενα, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα καθώς και το σπίτι όπου έζησε ο Άγιος Παϊσιος ο Αγιορείτης στην Κόνιτσα. Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής 2104118602.

…………………………………………………………………………………………

Το Ημερολόγιο – ατζέντα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» για το 2023 κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στους νεοφανείς αγίους του εικοστού αιώνα τους οποίους αγιοκατέταξε η Ορθόδοξη Εκκλησία δια του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Είναι οι άγιοι: Αμφιλόχιος Μακρής της νήσου Πάτμου, Σωφρόνιος του Έσσεξ, Παϊσιος ο Αγιορείτης, Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, Ιάκωβος ο Νέος ο εξ Ευβοίας, Νικηφόρος ο Λεπρός, Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, Νικόλαος ο Πλανάς. Με καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, το αφιέρωμα περιλαμβάνει κείμενα Ιεραρχών, θεολόγων και άλλων συγγραφέων.

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει, επίσης, αναλυτικά το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» για κάθε ημέρα της εβδομάδας, αλφαβητικό εορτολόγιο και χρηστικές πληροφορίες για το πολυσχιδές ιεραποστολικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Για να προμηθευτείτε το Ημερολόγιο- ατζέντα  του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» καλέστε στo 210-4122625.

………………………………………………………………………………………….

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τα οποία καλούν τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που θα τους προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα απαραίτητα για την ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ταλέντων τους. Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνορθόδοξης παιδείας με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, μετασχολικό φροντιστηριακό μάθημα στο λύκειο, ενσωματωμένο φροντιστηριακό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκμάθηση τριών ξένων γλωσσών με φροντιστηριακή μορφή, πιστοποίηση πληροφορικής.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την πεποίθηση ότι οι μαθητές πρέπει:

 • Να αναπτύσσουν ελεύθερο δημοκρατικό ήθος, καλλιεργώντας την πειθαρχημένη σκέψη.
 • Να έχουν υπευθυνότητα και να μη συγκινούνται από ουτοπικά συνθήματα.
 • Να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
 • Να καλλιεργούν το πνεύμα της ευσυνείδητης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.
 • Να επιλύουν τις διαφορές τους με γόνιμο διάλογο.
 • Να είναι εργατικοί, να αναπτύσσουν συλλογικό πνεύμα και να κινούνται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και  παρέχουν στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον. Διαθέτουν υπερσύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες αλλά και εργαστήρια. Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στηρίζονται στην παράδοση και επενδύουν στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν:

Σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104634113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104610915.

…………………………………………………………………………………………

μεγάλη προσπάθεια  ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν και συμπαραστέκονται παντί τρόπω σε αυτό το έργο, σε όλους όσοι προσπαθούν να ανακουφίσουν το βαρύ φορτίο των εμπερίστατων συνανθρώπων μας  και γνωστοποιεί ότι,  ως αντίδωρο της πολύτιμης προσφοράς και αλληλεγγύης, σε όσους ενισχύουν την προσπάθειά μας ,θα αποσταλεί ως Ευλογία η ευχητήρια κάρτα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ , το ημερολόγιο-εγκόλπιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  του 2023 που είναι αφιερωμένο στις ιερές εικόνες της Παναγίας, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2104118646.

Αριθμός Λογαριασμού: 191/29600870

GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

ΚΑΘΕ…

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αρχαγγέλων Ταξιαρχών και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, η παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού,  ψάλεται η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται Παράκληση στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα και διαβάζεται ευχή για άτεκνα ζευγάρια.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται η Παράκληση των Αγίων Εφραίμ και Φανουρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Δευτέρα στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Ταξιάρχη Πανορμίτη.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πραγματοποιείται κύκλος ομιλιών με θέμα «Οι Μακαρισμοί του Κυρίου» και με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο κάθε Δευτέρα στις 18:00-19:00.

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς πραγματοποιείται σειρά ομιλιών με θέμα «Ένα ξεχασμένο Ευαγγέλιο, το κατά Μάρκον» από τον Γενικό Διευθυντή του Ρ/Σ μας Αρχιμ. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο κάθε Δευτέρα στις 17:30 – 18:30.

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η παράκληση του Τιμίου Προδρόμου και μετά τον Εσπερινό η παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η Παράκληση στον Ταξιάρχη. 

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε  Τρίτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας.

Στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Περιστέρι κάθε Τρίτη στις 17:30, ψάλλεται ο Παρακλητικός Κανόνας των Αγίων.

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τετάρτη στις 11:00 τελείται ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας  της Παναγίας και μετά τον Εσπερινό τελείται η παράκληση του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών. Επίσης κάθε Τετάρτη στις 19:30 τελείται νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.

Η Παράκληση του Αγίου Παρθενίου ψάλλεται κάθε Τετάρτη στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται το Mυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Θεοτόκου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Τετάρτη στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Αγίου Ελευθερίου.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελείται κάθε Τετάρτη στις 17:30 στον ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Περιστερίου και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς κάθε Τετάρτη στις 17:30 ψάλεται η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου κάθε Τετάρτη απόγευμα τελείται η Παράκληση της Παναγίας «Φοβερά Προστασία».

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού κάθε Τετάρτη στις 17:30 τελείται η Παράκληση της Θεοτόκου. Ακολουθεί σειρά ομιλιών με θέμα «Οι γυναίκες Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας».

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Πέμπτη στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αγίων Αποστόλων και μετά τον Εσπερινό η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας. Ακολουθεί ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου με θέμα το πρόσωπο της Παναγίας. Επίσης, κάθε Πέμπτη πρωί τελείται Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του πνευματικού κέντρου της ενορίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και πραγματοποιείται προσκύνηση των ιερών λειψάνων των προαναφερθέντων αγίων και των Αγίων Μεθοδίας της εν Κιμώλω, Αγάθωνος και των εν  Ραϊθώ αναιρεθέντων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελείται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων στο δήμο Αγίου Αναργύρων κάθε Πέμπτη απόγευμα τελείται η Παράκληση της Παναγίας Σαϊντανάγια.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ανακάσης κάθε Πέμπτη στις 17:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο κάθε Πέμπτη το πρωί τελείται η Θεία Λειτουργία.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Παρασκευή στις 11:00 τελείται η παράκληση του Τιμίου Σταυρού και μετά τον Εσπερινό η παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Επίσης, κάθε Παρασκευή στις 21:00 τελείται νυκτερινή Θεία Λειτουργία. Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα τελείται ιερό ευχέλαιο στις 11:00 και στις 20:00.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού,  ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Μεγαλόχαρης.

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως κάθε Παρασκευή στις 17:30, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Παρασκευή, στις 17:00, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο κάθε Παρασκευή στις 17:30 ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο το βράδυ στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πραγματοποιούνται συνάξεις με θέμα «Ταξιδεύοντας στο αχανές πέλαγος του Ψαλτηρίου» και υπεύθυνο τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο κάθε Σάββατο στις 19:15 – 20:15.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αχαρνών (Μενίδι) κάθε Σάββατο στις 18:30 τελείται η Παράκληση του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου.

 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ:

Δεύτερη Θεία Λειτουργία  τελείται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς:

 • Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 10:15.
 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 10:30
 • Αγίου Βασιλείου Πειραιώς στις 10:30
 • Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 10:00
 • Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου.
 • Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού.
 • Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου.
 • Στο παρεκκλήσιο Παμμεγίστων Ταξιαρχών της ενορίας Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού(Ελ. Βενιζέλου 59Α).

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Κυριακή στις 18:30 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιοι Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, τον Ιατρό.

…………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς συνεχίζει την λειτουργία του. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις 17:00 έως τις 21:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τμήμα ψηφιδωτού κάθε Πέμπτη, καθώς και παιδικά τμήματα κάθε Παρασκευή για μαθητές δημοτικού, και Σάββατο για μαθητές γυμνασίου. Οι διαλέξεις της Παρασκευής  είναι ελεύθερες και στο κοινό πέραν των σπουδαστών της σχολής. Περισσότερες πληροφορίες στο 2104536204

…………………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του και οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική και γίνεται προετοιμασία για τα Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί .

Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα.

Τμήματα: Κλασσικά, παραδοσιακά, μοντέρνα.

Τμήμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής.

Τμήμα κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για ιεροψάλτες και ιερείς.

Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και εφήβους .

Τμήμα προετοιμασίας για μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εγγραφές καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Από φέτος λειτουργεί Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους με υπεύθυνο  τον Νευροεπιστήμονα Ιατρό και Μουσικοπαιδαγωγό Άρη Βαλέρη.

Πληροφορίες: Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία – Πειραιά. Τηλέφωνο: 213 – 025 70 07.

 

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.