Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αύριο Σάββατο (02/07) το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως και θα τελέσει εις πρεσβύτερον χειροτονία.

Την Κυριακή (03/07) το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων όπου θα τιμηθεί η εορτή της Παναγίας Γαλακτοτροφούσης.

………………………………………………………………………………………

Αιμοδοσία διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς την ερχόμενη Κυριακή (03/07) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, από τις 10:00-14:00. Όπως σημειώνει σε εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ «Είναι καθήκον μας ως χριστιανών να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αρχηγού και τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωκε το Τίμιον Αίμα Αυτού ΄λύτρον αντί πολλών΄ για την σωτηρία μας».

………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί σήμερα Παρασκευή (01/07) στους Ιερούς Ναούς:

 • Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 20:00.
 • Αγίων Αναργύρων Παιανίας στις 19:00
 • Αγίων Αναργύρων Περιστερίου στις 19:30.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου θα τελεσθούν απόψε Παρασκευή (01/07) στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίων Πέτρου και Παύλου Πεύκης (20:30)
 • Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας (21:00).
 • Αγίας Μαρίνης Αρτέμιδος (20:00)

………………………………………………………………………………………

Εορτάζουν το Σάββατο (02/07) οι Ιεροί Ναοί:

 • Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου όπου στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί Αρχιερέας.
 • Παναγίας Βλαχερνών στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καραβά σήμερα Παρασκευή στις 19:00  θα τελεσθεί ο μεθέορτος εσπερινός και θα τεθούν σε προσκύνηση λείψανα των Αγίων Αναργύρων.

…………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Καλλιπόλεως σήμερα στις  18:30  θα τελεσθούν ο μεθέορτος  εσπερινός και η Παράκληση.

…………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στο Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα στις 18:00  θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων Αναργύρων.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Πεύκης το Σάββατο (02/07) στις 19:00 θα τελεσθεί Αναστάσιμος Εσπερινός και θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα που φυλάσσονται στο Ναό. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης με θέμα «Παναγία: Μητέρα στον πόνο και τη χαρά μας».

Την Κυριακή (03/07) το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο για τους πεσόντες στη Μικρασιατική Καταστροφή. Στις 19:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και θα ακολουθήσει ομιλία από τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου, ιατρό, ιεραπόστολο με θέμα « Παύλος- Ιωάννης- Θεοτόκος εις Μικράν Ασίαν».

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Σάββατο (02/07)στους Ιερούς Ναούς:

 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (21:30)
 • Αγίου Κοσμά Αιτωλού Αμαρουσίου.

………………………………………………………………………………………

Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει αύριο Σάββατο το πρωί στην Ιερά Σκήτη Αγίου Τιμοθέου στον Γέρακα Αττικής κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί.

Την Κυριακή το πρωί θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καστέλλας.

………………………………………………………………………………………

Με θέμα «Οι Αποστολικές κοινότητες» θα μιλήσει ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας το Σάββατο (02/07) στις 19:00 στην αίθουσα του Συλλόγου «Επάλξεις- Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια).

………………………………………………………………………………………

Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί την Κυριακή (03/07) στις 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, επί τη μνήμη του Αγίου Μιχαήλ του Χωνιάτου, Μητροπολίτου Αθηνών, με την ευκαιρία 800 ετών από της κοιμήσεώς του.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη τη Δευτέρα (04/07) στις 18:00 θα ψαλεί η Παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει το ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Θησείου και την Δευτέρα (04/07) στις 20:00 θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και θα ακολουθήσει η τέλεση Θείας Λειτουργίας.

………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Δευτέρα (04/07) στις 19:30 στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Πεντέλης επί τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου Αθωνίτου.

………………………………………………………………………………………

Μουσική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Αιγάλεω τη Δευτέρα (04/07) στις 20:00.

………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς την Τετάρτη (06/07) στις 18:00.

………………………………………………………………………………………

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • ΣτονΜητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Πέμπτη το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας. Ακολουθεί ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου.
 • Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθεΤετάρτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.

Κάθε Σάββατο στις 21:00 τελείται ιερά αγρυπνία.

Κάθε Κυριακή στις 18:30 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιο Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, τον Ιατρό.

………………………………………………………………………………………

 • Ιδιαίτερες προσκυνηματικές ευκαιρίες πνευματικού αναβαπτισμού προσφέρει ο Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» στους ακροατές κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Πρόκειται για απογευματινά προσκυνήματα που πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου στο Μαρκόπουλο Ωρωπού όπου θα έχουμε την  ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο.
 • Η «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη και περίπλου του Αγίου Όρους, από 8-10 Ιουλίου, όπου οι συμμετέχοντες θα προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στη Σουρωτή, στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κατερίνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης ενώ θα πραγματοποιήσουν τον περίπλου του Αγίου Όρους .
 • Επίσης, η «Πειραϊκή Εκκλησία» διοργανώνει προσκύνημα στο Πήλιο με κρουαζιέρα στη Σκιάθο από 29-31 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος Αγαθωνίτου που πρόσφατα ανακηρύχθηκε άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Θα προσκυνήσουν, επίσης, στις Ιερές Μονές Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νηλείας, Παναγίας Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, στους Ιερούς Ναούς Αγίων Αποστόλων Πηλίου, Τριών Ιεραρχών Σκιάθου όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κουνίστρας. Θα επισκεφθούν ακόμη την Μακρινίτσα, την Αγριά, το σπίτι- μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και άλλα αξιοθέατα.
 • Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής για τα προσκυνήματά μας στο 2104118640.

………………………………………………………………………………………

Τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, διοργανώνουν για αυτό το καλοκαίρι θερινό πρόγραμμα (Summer Camp) με αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές ανεξάρτητα σε ποιο σχολείο φοιτούν .

Έως  τις 22 Ιουλίου, οι δραστηριότητες  περιλαμβάνουν ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, επιτραπέζια αντισφαίριση, κολύμβηση, χόκεϋ, αγώνες και διαγωνισμούς, καθώς επίσης και πληροφορική – ρομποτική, εξάσκηση στα Αγγλικά, καλλιτεχνική απασχόληση, θεατρικό παιχνίδι και άλλα.

Η συμμετοχή στο θερινό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2017 και 2018, ενώ του Δημοτικού και του Γυμνασίου αφορά παιδιά 6 – 14 ετών. Για όλους τους συμμετέχοντες, το πρόγραμμα  αρχίζει στις 08:00 και θα ολοκληρώνεται στις 16:00.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 210- 4634113 για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας  και στο 210 46 10 915 για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

………………………………………………………………………………………

Την ευκαιρία να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, να ζήσουν στιγμές ξεγνοιασιάς και να δημιουργήσουν φιλίες που αντέχουν στον χρόνο, θα έχουν οι μαθητές δημοτικού που θα συμμετάσχουν στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς οι οποίες θα λειτουργήσουν φέτος κανονικά στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (τηλέφωνο 210 4135224) τις εξής ημέρες και ώρες: Πέμπτη και Παρασκευή  18:30- 20:30 και το Σάββατο 10:00-13:00.

………………………………………………………………………………………

Η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας συνεχίζεται αμείωτη. Η αλληλεγγύη μας και η προσφορά αγάπης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας που η καθημερινότητά τους είναι ένας διαρκής  αγώνας, δεν σταματούν ποτέ. Η «Πειραϊκή Εκκλησία» στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά, τα μοναχικά άτομα, τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους πυρόπληκτους, τους εξαρτημένους από ουσίες νέους. Στήριξε κι εσύ την μεγάλη φιλανθρωπική δράση της Πειραϊκής Εκκλησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν».Κι ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε στο 2104118640. Επισκεφθείτε, επίσης, την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  imp.gr και συγκεκριμένα την ενότητα «Βοήθησε κι εσύ».

Αριθμός Λογαριασμού: 191/29600870

IBAN: GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

………………………………………………………………………………………

Ακριβή αντίγραφα της θαυματουργού ιεράς εικόνας από το προσκύνημα της Παναγίας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο διατίθενται κατ΄αποκλειστικότητα από το  βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η εικόνα που απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου βρέθηκε θαυματουργικά το 1823 ύστερα από εμφάνιση της Παναγίας σε ενύπνιο της μοναχής Πελαγίας στην Ιερά Μονή ‘Κυρίας των Αγγέλων’ Κεχροβουνίου. Πληροφορίες στο 2104122625.

………………………………………………………………………………………

Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της στα οποία λειτουργούν όλες οι βαθμίδες  (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Τα Εκπαιδευτήρια καλλιεργούν στους μαθητές τις δεξιότητες και τις ικανότητες που θα τους επιτρέψουν να κοιτούν το μέλλον με σιγουριά.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια. Οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά 2022-2023 συνεχίζονται.

Για πληροφορίες σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο μπορείτε να καλείτε στο 210 46 34 113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο 210 46 10 915.

………………………………………………………………………………………

Ιερά λείψανα Ρώσων Αγίων  και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας του Καζάν φυλάσσονται στον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά  στο Δήμο Αχαρνών (Μενίδι)  και τίθενται σε προσκύνηση τεμάχια Λειψάνων: Του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, της Αγίας Ματρώνας της Αόμματης, του Αγίου Λουκά του Ιατρού, του Αγίου Λαυρεντίου του Θαυματουργού, του Αγίου Θεοδοσίου Αρχιεπισκόπου Τσερνίγκωφ, του Αγίου Φιλαρέτου, Αρχιεπισκόπου Τσερνίγκωφ. Ο Ναός είναι ανοικτός κάθε ημέρα από τις 08:00 έως τις 12:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 έως τις 19:00 και βρίσκεται επί της οδού Σαμψούντος 38.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :  210-2465635/ 6977627625/6978752115

………………………………………………………………………………………

Στο Δήμο Πειραιά λειτουργεί ειδική Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (Μ.Ε.Θ.Ε) με στόχο την παροχή υποστήριξης σε θύματα κάθε τύπου εγκλήματος και στο περιβάλλον τους. Το κεντρικό μήνυμα είναι:

“Άνοιξε την πόρτα στην ασφάλεια. Η ενημέρωση είναι το κλειδί.”

Όσοι έχουν την ανάγκη υποστήριξης μπορούν να επικοινωνήσουν με την επιστημονική ομάδα της Μ.Ε.Θ.Ε και να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες, ψυχολογική υποστήριξη, ενημέρωση και κατευθύνσεις προς άλλους αρμόδιους φορείς καθώς και νομική συμβουλευτική.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 17:00

Διεύθυνση: Μακράς Στοάς 15, 2ος όροφος, γραφεία Β1 & Β2

Τηλέφωνο: 214 40 53 500

Email: methe@piraeus.gov.gr

………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς συνεχίζει την λειτουργία του. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις 17:00 έως τις 21:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τμήμα ψηφιδωτού κάθε Πέμπτη, καθώς και παιδικά τμήματα κάθε Παρασκευή για μαθητές δημοτικού, και Σάββατο για μαθητές γυμνασίου. Οι διαλέξεις της Παρασκευής  είναι ελεύθερες και στο κοινό πέραν των σπουδαστών της σχολής. Περισσότερες πληροφορίες στο 2104536204

………………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του και οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πληροφορίες: Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία – Πειραιά. Τηλέφωνο: 213 – 025 70 07.

 

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.