Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την Κυριακή 20/09 το πρωί  θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, το Σάββατο 19/09 στις 17:00 θα τελεσθούν ο  Αναστάσιμος Εσπερινός και εν συνεχεία η Ακολουθία της κουράς σε μεγαλόσχημο μοναχό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από την  «Πειραϊκή Εκκλησία».

……………………………………………………………………………………….

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα διενεργήσει αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς (Ευριπίδου 93) την Κυριακή 20/09 από τις 10:00-14:00.

Όπως αναφέρει σε εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ: «Είναι καθήκον μας ως χριστιανών να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Αρχηγού και Τελειωτού της πίστεώς μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωκε το Τίμιον Αίμα Αυτού ‘λύτρον αντί πολλών’ για τη σωτηρία μας».

Καλούμαστε να ανταποκριθούμε και να συμμετάσχουμε όσοι μπορούμε στην εθελοντική αιμοδοσία ώστε να συλλεγεί ικανή ποσότητα αίματος η οποία θα καλύψει τις ανάγκες πασχόντων αδελφών μας.

………………………………………………………………………………………

Επ΄ευκαιρία της εορτής της Παναγίας  Μυρτιδιωτίσσης, πανηγυρίζει την Πέμπτη  24/09 ο  φερώνυμος  Ιερός  Ναός  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς,  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Τετάρτη 23/09 στις 12:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα και  στις  19:00  θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:00  θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Πέμπτη 24/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος θα τελέσει εις διάκονον χειροτονία.  Στις 18:30  θα ψαλούν  μεθέορτος εσπερινός και η  Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα. Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο Αρχιμ. Ιερόθεος Βαμβακάρης.

……………………………………………………………………………………….

H Τιμία Χείρα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη Χρυσούπολη Περιστερίου από σήμερα Παρασκευή 18/09 στις 21:00 όπου θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή έως την Δευτέρα 21/09 το πρωί. Στο Ναό θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες ως εξής:

Σήμερα  Παρασκευή 18/09 στις 22:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Το Σάββατο 19/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 11:00 θα ψαλούν η Παράκληση και οι Χαιρετισμοί του Αγίου και στις 18:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

Την Κυριακή 20/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία, στις 12:00 θα ψαλεί η Παράκληση, στις 18:30 θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Αγίου και στις 22:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Την Δευτέρα 21/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια  το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κηπουπόλεως όπου θα παραμείνει για λίγες ώρες.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν την Κυριακή 20/09 επί τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου:

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας όπου στις ιερές Ακολουθίες θα προστεί Αρχιερέας.

Το παρεκκλήσιο Αγίου Ευσταθίου κάτωθι του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου όπου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία θα προστεί Αρχιερέας.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 19/09 το απόγευμα και την Κυριακή 20/09 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση του Αγίου Εφραίμ του Νέου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 18/09 στις 18:00.

………………………………………………………………………………………….

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νικαίας θα τιμήσει πανηγυρικά την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Οσίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω και θα τελεσθούν: Ο πανηγυρικός εσπερινός σήμερα Παρασκευή 18/09 το απόγευμα όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου και η Θεία Λειτουργία το Σάββατο 19/09 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος τίθενται σε προσκύνηση απότμημα Τιμίου Ξύλου και ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως την Κυριακή 27/09. Το Σάββατο 19/09 στις 18:30 θα τελεσθεί Αγιασμός με Τίμιο Ξύλο. Την Κυριακή 20/09 στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν το Σάββατο 19/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.
 • Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου 21:00.

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση της Παναγίας Παρηγορήτριας ψάλλεται καθημερινά στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος στις 11:00 και στις 18:00.

Το Σάββατο 19/09 στις 18:00 θα τελεσθεί το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου και την Κυριακή 20/09 στις 18:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.

…………………………………………………………………………………………

Δεύτερη Θεία Λειτουργία θα τελείται από αυτήν την Κυριακή 20/09 και κάθε Κυριακή στις 10:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Ῥόδον το Αμάραντον’ Χατζηκυριακείου θα τιμηθεί η εορτή της Αγίας Δωδώνης. Το Σάββατο 19/09 στις 18:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός και την Κυριακή 20/09 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή 20/09 στις 19:00 θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις 21:00 θα ψαλεί η Παράκληση του Αρχαγγέλου και στη συνέχεια θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας. Την Δευτέρα 21/09 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στις 18:30 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

………………………………………………………………………………………….

Την Κυριακή 20/09 θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου στην ομώνυμη περιοχή της Αττικής. Το Σάββατο 19/09 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση των ιερών λειψάνων και στη συνέχεια θα τελεσθεί ο Εσπερινός των εγκαινίων. Το πρωί της Κυριακής θα ψαλεί ο όρθρος , θα πραγματοποιηθεί η  τελετή των εγκαινίων και θα τελεσθεί η πρώτη Θεία Λειτουργία. Στις Ιερές Ακολουθίες θα προστεί Αρχιερέας.

…………………………………………………………………………………………

Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας την Κυριακή 20/09 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς την Κυριακή 20/09 το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στο σύλλογο ‘Επάλξεις’ (Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια) την Κυριακή 20/09 στις 18:30 θα τελεσθεί αγιασμός για τη νέα εκκλησιαστική χρονιά και θα μιλήσει ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας με θέμα « Πορεία και προοπτικές του ευρύτερου μορφωτικού και κοινωνικού έργου».

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου θα τελεσθούν την Τρίτη 22/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Ιωάννου Ρέντη 21:00.
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.
 • Αγίας Βαρβάρας Ιλίου 20:00.
 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Αγίας Κυριακής Σπάτων 20:00.

…………………………………………………………………………………………

Εορτάζουν την Πέμπτη 24/09:

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου και οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν χοροστατούντος Αρχιερέως .

Αγίας Φωτεινής Ιλισσού επί τη μνήμη της Αγίας Θέκλης της Ισαποστόλου.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Τετάρτη 23/09 το απόγευμα και την Πέμπτη 24/09 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και των Αγίων Θέκλης Ισαπόστολου και Σιλουανού Αθωνίτου θα τελεσθούν την Τετάρτη 23/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30.

Αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω 20:30.

Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

Αγίου Γεωργίου Γλυκών Νερών 20:30.

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου 20:30.

…………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί την  Τετάρτη 23/09 στους ιερούς Ναούς:

Αγίας Τριάδος Βύρωνος στις 18:30.

Παναγίας Βλαχερνών Αμφιάλης Κερατσινίου στις 18:00 όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, κάθε Δευτέρα, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού (18:00), τελείται Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Κάθε Παρασκευή μετά την Ακολουθία του Εσπερινού (18:00), τελείται η Παράκληση στην Παναγία Μεγαλόχαρη.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς, κάθε Τρίτη στις 11:00, τελείται η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση της Παναγίας Βηματάρισσας τελείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη ψάλλονται:

 • Η Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο κάθε Δευτέρα στις 18:30 και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.
 • Η Παράκληση στην Παναγία Ελευθερώτρια και ευχή υπέρ ιάσεως ασθενείας κάθε Τετάρτη στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων του Δήμου Αγίων Αναργύρων,  έως τις 30 Σεπτεμβρίου τελείται καθημερινά στις 18:00 η Παράκληση του Τιμίου Σταυρού.

Στον Ναό τίθεται προς Προσκύνηση τεμάχιο Τιμίου Ξύλου το οποίο προέρχεται από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου Αγίου Όρους.

………………………………………………………………………………………

Η  μεγάλη προσπάθεια  ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας  Εκκλησίας για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας συνεχίζεται ακατάπαυστα και αυτήν την περίοδο.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ας αφεθούμε στην πρόνοια του Θεού και ας ενδυναμώσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπο έχοντας την πεποίθηση ότι στο πρόσωπο του πονεμένου αδελφού, αντικρίζουμε το πρόσωπο του Χριστού.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2104118646.

………………………………………………………………………………………….

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, όπου λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Για πληροφορίες σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο μπορείτε να καλείτε στο 210 46 34 113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο 210 46 10 915.

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στο πλαίσιο της αξιοποιήσεως, μελέτης και μαθητείας στην Ορθόδοξη παράδοση, λειτουργεί από ετών την Σχολή Βυζαντινής Αγιογραφίας (Πλαΐτου 11, Καλλίπολη). Κατά την διάρκεια της τετραετούς φοίτησής τους, οι σπουδαστές  έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν από ειδικούς επιστήμονες την κατασκευή Βυζαντινής φορητής Εικόνας, τοιχογραφίας, μικρογραφίας, σχεδίου και στοιχείων ζωγραφικής. Επίσης, λειτουργεί τμήμα παιδιών. Οι εγγραφές άρχισαν και πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 17:00 – 21:00, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 45 36 204.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο ανανέωσης και αναβάθμισης του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ανακοινώνεται η λειτουργία του Μουσικού μας Ιδρύματος σε έναν σύγχρονο χώρο. Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική για παιδιά από 3-6 ετών, με κρουστά όργανα και κουκλοθέατρο, προετοιμασία σε Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί εγνωσμένου κύρους, μεταξύ αυτών: Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Γρηγόρης Ζάρκος και Νίκος Αμοργιανός Βυζαντινή Μουσική. Γιώργος Αραβίδης και Γιώργος Κόγκος Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Βασίλης Κλουβάτος Κλασσικό και Παραδοσιακό Βιολί. Παναγιώτης Λάλεζας Παραδοσιακό Τραγούδι. Ηλίας Υφαντίδης Ποντιακή Λύρα. Ελένη Πανάκη Κλασσικό Τραγούδι. Ζαχαρίας Τσίχλας Σύγχρονο Πιάνο. Μαρία Μιχαλοπούλου και Εύη Σιδέρη Πιάνο. Ζανέττα Καλοσκάμη Σύγχρονο Τραγούδι. Νίκος Κουλούρης Σαξόφωνο, Σταυρούλα Μέντη Βιολί, Άγγελος Αγκυρανόπουλος και Νίκος Παχάκης Κλασσική Κιθάρα.

Γενικός Διευθυντής: Νικόλαος Αμοργιανός

Διευθυντής Σπουδών: Γεώργιος Κόγκος

Τα πτυχία και τα διπλώματα του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, είναι αναγνωρισμένα από το Κράτος.

Οι Εγγραφές πραγματοποιούνται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το Ωδείο βρίσκεται στην οδό Μπούρμπαχη 24, όπισθεν του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς και για περισσότερες  μπορείτε να καλείτε στο  213 02 57 007.

………………………………………………………………………………………….

Συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους φιλοξενούνται στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Καραΐσκου 111 δίπλα από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς).

Στον ίδιο χώρο, θα βρείτε ,επίσης ,αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για την επικοινωνία σας, καλέστε: 210-4178178.

…………………………………………………………………………………………

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών –θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου θα τελεσθούν την Παρασκευή 25/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 21:00.

Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλαιού Φαλήρου 21:00.

…………………………………………………………………………………………

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.