Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η χειροτονία τους εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών αύριο Σάββατο 23/03.

Οι χειροτονίες των Εψηφισμένων Επισκόπων θα τελεσθούν την Κυριακή 24/03 ως ακολούθως:

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, η χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

………………………………………………………………………………………….

Αυτή την Κυριακή 24 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αιγάλεω θα τελεστεί η εις Επίσκοπον Χειροτονία του εψηφισμένου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ.Χρυσοστόμου, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας και Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την χειροτονία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.Αλέξιος, πλαισιούμενος υπό πλειάδος Αρχιερέων.

…………………………………………………………………………………………

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σήμερα Παρασκευή 22/03 θα χοροστατήσει στην Ακολουθία των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας στις 19:00.

…………………………………………………………………………………………

Μετέστη προς Κύριον ο πολιός πρωτοπρεσβύτερος  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς κυρός Χαράλαμπος Τζέρμπος, ο οποίος διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Καμινίων. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Παρασκευή 22/03 στις 12:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καμινίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στο Ναό το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων Δώρων.

………………………………………………………………………………………….

Ο Δήμος Πειραιά και η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς τιμώντας τη μνήμη του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Νικήτα Σταματελόπουλου, γνωστού ως «Νικηταρά» θα πραγματοποιήσουν τα Αποκαλυπτήρια της προτομής του, η οποία βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Πειραιώς (παραπλεύρως του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη).

Η εκδήλωση, η οποία είναι αποτέλεσμα του εμπνευσμένου οράματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την τιμή του μεγάλου ήρωα του 1821, θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου στις 12:30 και το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Χαιρετισμό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τον δήμαρχο της πόλης Ιωάννη Μώραλη και τον δωρητή της προτομής Ευάγγελο Μαρινάκη, ομιλία για τη ζωή και τους αγώνες του ήρωα από τον ιστορικό και εκπρόσωπο της Αδελφότητας Τουρκολεκαίων  «Ο Νικηταράς» (τόπο καταγωγής του ήρωα) Αντώνιο Παναγιωτόπουλο, ιστορική αναφορά από τον εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέδουσας Μεσσηνίας (γενέτειρα του ήρωα) Νικήτα Βεργινάδη και ιστορική αναφορά από τον πρόεδρο του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κωνσταντίνο Πλαπούτα. Θα ψαλεί, επίσης, επιμνημόσυνη δέηση και  θα απονεμηθεί αναμνηστικό ενθύμιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ στον δωρητή της προτομής Ευάγγελο Μαρινάκη.

Ακόμη, θα αποδοθεί δημώδες άσμα (μοιρολόι) από την Βασιλική Καρακώστα και θα παρουσιασθούν δρώμενο και παραδοσιακοί χοροί  από το χορευτικό τμήμα του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Τέλος, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Γηροκομείου Πειραιώς θα φιλοξενηθούν εκθέματα της Φιλελληνικής Συλλογής Μιχαήλ και Δήμητρας Βαρκαράκη.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

………………………………………………………………………………………….

Η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου από την Ιερά Μονή Μακρυμάλλης Ευβοίας θα τεθεί σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς από σήμερα 22-26 Μαρτίου το πρωί  με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ναού. Η υποδοχή της Τιμίας Κάρας -την οποία θα κομίσει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος – θα γίνει σήμερα Παρασκευή 22/03 στις 17:00 στο προαύλιο του Ναού.

Το Σάββατο 23/03 στις 11:00 θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο και στις 19:30 θα παρουσιασθεί μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη σε γεγονότα και αγωνιστές του 1821. Στις 21:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Ο Ναός πανηγυρίζει τη Δευτέρα 25/03 επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή 24/03 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Ευαγγελισμού και στις 22:00 θα ψαλεί η Παράκληση και στις 22:45  θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Το πρωί της Δευτέρας 25/03 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Τρείς Ακολουθίες των Χαιρετισμών  τελούνται τις  Παρασκευές της Μ. Τεσσαρακοστής στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 17:00, στις 19:00 και στις 21:00 όπου  ακολουθεί η τέλεση  Νυκτερινής Θείας Λειτουργίας.
 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 17:00, στις 19:00 και στις 21:00.

Δύο Ακολουθίες  τελούνται στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως στις  18:30 και στις  20:30 .
 • Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας στις 17:30 και στις 19:30.
 • Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς στις 17:00 και στις 19:00.
 • Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς στις 19:00 . Στις 21:00 θα αρχίζει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας κατά τη διάρκεια της οποίας θα ψάλλεται η δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών.
 • Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 17:00 και στις 19:00.
 • Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 17:00 και στις 19:00.
 • Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού στις 17:30 και στις 19:30.
 • Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου στις 17:00 και στις 19:00.
 • Αγίας Φωτεινής και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Υμηττού στις 17:00 και στις 19:00.
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου στις 17:30 και στις 19:30.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς στις 17:30 και στις 19:00.
 • Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης στις 19:00 και στις 21:00.
 • Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου στις 18:00 και στις 20:00.
 • Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι στις 17:00 και στις 19:00.

……………………………………………………………………………………

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών  τελείται τις Παρασκευές  στα ιερά παρεκκλήσια:

 • Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 21:15.
 • Αγίας Βαρβάρας στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο στις 17:00.
 • Αγίας Όλγας της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 18:00.
 • Αγίου Αντωνίου στο πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού Υπαπαντής Ταμπουρίων 21:00.
 • Αγίας Βαρβάρας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 16:00.
 • Αγίου Νικολάου Πλανά του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 21:00.
 • Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Σύλλογο ‘Σήμαντρο’ στο Χολαργό στις 20:30.
 • στο κοιμητήριο Μεταμορφώσεως στις 17:00.
 • Αγίου Στεφάνου περιοχής Μποφίλιας στις 18:30.
 • Αγίας Παρασκευής της ενορίας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση στις 21:00.

……………………………………………………………………………………

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών στη Θεοτόκο ψάλλεται κάθε Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής :

 • Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 19:00.
 • Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας στις 16:30.
 • Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα στις19:00.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας απόψε Παρασκευή 22/03 στις 21:00 θα ψαλεί η Ακολουθία των Χαιρετισμών και στη συνέχεια θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης κάθε Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής στις 22:00 τελείται ιερά αγρυπνία.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν απόψε  Παρασκευή 22/03 :

 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 19:30.
 • Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου κάθε Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής  τελούνται οι Χαιρετισμοί στις 14:45.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

Την Παρασκευή 22/03 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Περάματος στις 19:00 με θέμα ‘Χαίρε Παραδείσου θυρών ανοικτήριον’.
 • Συζήτηση με θέμα «Ἡ Ορθοδοξία, ο διαφωτισμός και η Επανάσταση του 1821» θα διεξαχθεί στις 20:30 στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24). Θα λάβουν μέρος ο συγγραφέας Γεώργιος Καραμπελιάς και ο πολιτικός επιστήμονας Κωνσταντίνος Χολέβας.

…………………………………………………………………………………………

Στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι το Σάββατο 23/03 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη των Αγίων της Ουαλίας και της Ιρλανδίας που εορτάζουν το μήνα Μάρτιο.

…………………………………………………………………………………………

Το Σάββατο 23/03 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς θα μιλήσει ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος για τον Άγιο Πορφύριο.
 • Σύναξη νέων με ομιλητή τον Αρχιμ.Δανιήλ Ψωίνο θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 19:00.
 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς στις 18:00 θα μιλήσει ο ψυχολόγος Χρήστος Δημητρακόπουλος για το ρόλο του παππού και της γιαγιάς στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
 • Εκδήλωση για την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία των Φίλων του Λαού (Ευριπίδου 12 στην Αθήνα) στις 19:00. Ομιλία θα πραγματοποιήσει ο αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Κολόμβας με θέμα ‘ Ὁι παράγοντες του Μεγάλου Ξεσηκωμού του 1821’.
 • Για τον Ρήγα Βελεστινλή θα μιλήσει ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών Βελεστίνου-Ρήγα Δημήτριος Καραμπερόπουλος στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη στις 19:00.
 • Στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σαλαμίνας στις 17:30 θα μιλήσει ο διδάκτωρ λαογραφίας Παναγιώτης Βελτανισιάν με θέμα «Η συμμετοχή της Εκκλησίας στη Σαλαμίνα κατά τη διάρκεια της Επαναστάσεως του 1821».
 • Τα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου  στις  18:30 όπου θα μιλήσει ο συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης με θέμα «Το αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας περισσότερο επίκαιρο από ποτέ» και θα παρουσιαστούν ποντιακοί χοροί και τραγούδια.

…………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς  τίθεται σε  προσκύνηση η ιερά εικόνα της Παναγίας «Η του κόσμου βοήθεια».  Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως την Κυριακή των Βαΐων. Επίσης, στο Ναό μέχρι την Παρασκευή του Λαζάρου, τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα Αγίων-μεταξύ των οποίων-των Αγίων: Νεκταρίου, Κωνσταντίνου του Μεγάλου, Νικολάου Πλανά, Λουκά Ιατρού, Παρθενίου, Χαραλάμπους καθώς και  τεμάχιο Τιμίου Ξύλου.

…………………………………………………………………………………………

Η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τελείται στου Ιερούς Ναούς Αγίας Τριάδος και Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς κάθε Τετάρτη και Παρασκευή της Μ. Τεσσαρακοστής το πρωί.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθούν την Κυριακή 24/03 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Υπαπαντής Ταμπουρίων 21:00.
 • Αγίου Ελευθερίου Καμινίων 21:30.
 • Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30.
 • Ευαγγελιστρίας Νεαπόλεως Νικαίας 21:00.
 • Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου 21:30.
 • Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού 21:30.
 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής 20:00.
 • Γεννήσεως Χριστού Χριστοκοπίδου Ψυρρή 20:30.
 • Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά 20:00.
 • Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.΄
 • Στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Παλλήνης 20:00.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρίζουν την Δευτέρα 25/03 επί τη εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου οι Ιεροί Ναοί:

 • Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού όπου των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ.
 • Ευαγγελιστρίας Νεαπόλεως Νικαίας όπου στον πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος και στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής θα ιερουργήσει ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.
 • Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Άνω Λιοσίων.
 • Το παρεκκλήσιο τους Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Κυριακή 24/03 το απόγευμα και τη Δευτέρα 25/03 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Την Κυριακή 24/03 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Για την Επανάσταση του 1821 και τον Ιωάννη Καποδίστρια θα μιλήσει ο διδάκτωρ Νεώτερης Ιστορίας Χαράλαμπος Μηνάογλου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αλίμου στις 19:00.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στις 18:00 ο Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος με θέμα «Θρησκευόμενος ή εκκλησιαζόμενος;».
 • Το θέμα «Ελληνική Επανάσταση: Από την διεθνή απομόνωση στη διεθνή αναγνώριση» θα αναπτύξει ο διδάκτωρ φιλοσοφίας Ιωάννης Τσέντος στις 19:00 στην αίθουσα της Αδελφότητας ‘Ζωή’ (Αγίου Ιωάννου 21 στην Αγία Παρασκευή).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Φιλολάου θα μιλήσει ο Αρχιμ. Σεραφείμ Παυλίδης για την ελεημοσύνη και τη συγχωρητικότητα , μετά την Ακολουθία του Εσπερινού που θα αρχίσει στις 17:30.
 • Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα μιλήσει η φιλόλογος Τρισεύγενη Καπράνου με θέμα «1821:Κάτω από το λάβαρο της αλήθειας».
 • Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως. Στις 17:30 θα μιλήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου-Βριλησσίων.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 17:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 17:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 17:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

……………………………………………………………………………………….

 • Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στο Καρπενήσι θα πραγματοποιήσει η ‘Πειραϊκή Εκκλησία’ από 5-7 Απριλίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Δ΄Στάση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στην Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, ενώπιον της θαυματουργού ιεράς εικόνας της Παναγίας, η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά και προέρχεται από την Προύσα της Μ. Ασίας. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν, επίσης, την Ιερά Μονή Τατάρνης, την Ιερά Μονή Αγάθωνος, το Μεγάλο και Μικρό Χωριό, το Καρπενήσι, τα Καμένα Βούρλα. Υπάρχει μια πολύ καλή οικονομική προσφορά, στα 140 ευρώ κατ΄άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με όλα τα έξοδα πληρωμένα και ημιδιατροφή( πρωινό και βραδυνό γεύμα).
 • Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά νήσο Πάτμο θα πραγματοποιήσει η «Πειραϊκή Εκκλησία» από 1-6 Μαΐου . Οι συμμετέχοντες θα προσκυνήσουν στο Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως, στις Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Ευαγγελισμού και Ζωοδόχου Πηγής και στο Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Θα γίνει, επίσης, μονοήμερη εκδρομή στην Παναγία του Χάρου στους Λειψούς.
 • Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές όσον αφορά στις προσκυνηματικές μας εκδρομές, μπορείτε να καλείτε στο 210 41 18602.

………………………………………………………………………………

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, πραγματοποιούνται εγγραφές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι οποίες αφορούν σε  όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός-Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και πραγματοποιούνται καθημερινά στη γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων. Άρχισαν, επίσης, οι προεγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4610915.

……………………………………………………………………………………….

Κυκλοφορεί ημερολόγιο γραφείου αφιερωμένο στα τριάντα χρόνια του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία». Υπάρχουν ακόμη λίγα διαθέσιμα ημερολόγια τα οποία στέλνονται με αντικαταβολή. Για παραγγελίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ρ/Σ μας στα 210-4118602 και 640 καθώς και στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210-4122625.

………………………………………………………………………………………

Με σκοπό την παροχή μουσικής εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για παιδιά και ενήλικες, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε το Ωδείο όπου  διδάσκονται όλα τα  μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Παρέχονται, επίσης, μαθήματα χορωδίας γυναικών και παραδοσιακού τραγουδιού. Υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής,  παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ  υπάρχουν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Παράλληλα λειτουργεί και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.

Πληροφορίες δίνονται στο 213-0363228 από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 18:00-20:00.

……………………………………………………………………………………….

Στο Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  διδάσκονται  σχέδιο, χρώμα, κατασκευή φορητών εικόνων, τοιχογραφιών και ψηφιδωτών ενώ υπάρχουν και θεωρητικά μαθήματα: Ιστορία  Τέχνης, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, θεολογία των εικόνων, θεωρία συντήρησης και νέων υλικών.  Η Φοίτηση είναι  τριετής και υποχρεωτική.

Λειτουργεί, επίσης, τμήμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-4536204, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις  17:00 – 21:00.

……………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος  οργανώνει την Τελετή Υποδοχής της ιεράς και σεβασμίας Εικόνος της Παναγίας Οδηγητρίας και Ελεούσης του Τιχβίν της Ρωσίας (παλαιού αντιγράφου του 1700), που θα γίνει στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής, την Κυριακή Γ Νηστειών 31 Μαρτίου 2019, στις 18:30.

Θα ακολουθήσει Κατανυκτικός Εσπερινός, Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και Αγιασμός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Φαναρίου, Γενικού Διευθυντού της Αποστολικής Διακονίας.

Καθημερινά, από την Δευτέρα 1 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα τελούνται με πρόγραμμα Όρθρος- Θεία Λειτουργία, Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία (πρωϊνή και εσπερινή), Ιερά Παράκληση, Ευχέλαιο και η Ακολουθία των Χαιρετισμών.

Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 06:00 έως τις 21:00.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 210/7272305, fax: 210/7272310, email: optik@apostoliki-diakonia.gr

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ