Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Επί τη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής, πανηγυρίζει την Δευτέρα (26/07), ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στην Καλλίπολη.

Την Κυριακή (25/07) στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του λειψάνου  της Αγίας. Στις 22:30 θα ψαλεί η Παράκληση και στις 12:00 το βράδυ θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Το πρωί της Δευτέρας (26/07) θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Στις 19:00 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή (23/07) στις 20:00 στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Καισαριανής.

 ……………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου αύριο Σάββατο (24/07) το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Αθηναγόρου του Αθηναίου.

……………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο βράδυ( 21:30) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

…………………………………………………………………………………………

Στο πανηγυρίζων Παρεκκλήσιο Αγίας Άννης, του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμόρφωσης αύριο Σάββατο (24/07) στις 19:30 θα ψαλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός και την Κυριακή (25/07) το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.

……………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Παρασκευής  στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου, συμπολιούχου Δραπετσώνας όπου φυλάσσεται εικόνα της Αγίας από τα Εγγλεζονήσια της Μικράς Ασίας. Την Κυριακή (25/07) στις 19:30 θα ψαλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος πέριξ του Ναού. Τη Δευτέρα (26/07) το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία. Στις 17:00 θα ψαλούν ο μεθέορτος εσπερινός και  η Παράκληση της Αγίας.

………………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Παρασκευής πανηγυρίζουν:

 • Ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Αναβύσσου
 • Το Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής Νέας Ιωνίας, όπου την Κυριακή (25/07) στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος.
 • το Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμόρφωσης.

………………………………………………………………………………………….

Ο Θεολόγος και συγγραφέας Μανώλης Μελινός την Κυριακή (25/07) το πρωί θα μιλήσει με θέμα «τα μιλιούνια στα γουρούνια», κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής θα τελεστεί τη Κυριακή (25/07) το βράδυ στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνος (20:30)

………………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, εορτάζει την Τρίτη (27/07) ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος, Πολιούχου Δραπετσώνας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς: Ο πανηγυρικός Εσπερινός θα ψαλεί την Δευτέρα (26/07) στις 19:00 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Λειψάνων του Αγίου και στις 22:30 θα αρχίσει η τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας. Την Τρίτη (27/07) το πρωί, θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και στις 19:00 θα ψαλούν ο Μεθέορτος Εσπερινός και  η Παράκληση του Αγίου.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές Αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος θα τελεστούν τη Δευτέρα (26/07) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού (21:45)
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου (20:00)
 • Αγίου Νικολάου Σεληνίων Σαλαμίνος (21:00)

στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής Νέας Ιωνίας (19:00)

και στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνος (20:30)

………………………………………………………………………………………….

Επί τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού πανηγυρίζουν, επίσης, οι Ιεροί Ναοί:

 • Αγίου Παντελεήμονος Αρτέμιδος Αττικής
 • Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού, όπου την Τρίτη (27/07) στις 11:00 θα ψαλεί η Παράκληση του Αγίου.
 • Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών
 • Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας

………………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεστεί τη Δευτέρα (26/07) στις 20:00 στο Παρεκκλήσιο Αγίας Παρασκευής του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Δήμου Μεταμόρφωσης.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά Αγρυπνία θα τελεστεί την Τρίτη (27/07) στις 19:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Κολωνού και στις 21:00 στο Παρεκκλήσιο Τιμίου Προδρόμου, του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Περιστερίου.

………………………………………………………………………………………….

Ο Παρακλητικός Κανόνας του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου θα ψαλεί την Τετάρτη (28/07) στις 19:00 στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Πορφυρίου που ίδρυσε ο Άγιος στο Μήλεσι Αττικής.

………………………………………………………………………………………….

4ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στη Ρόδο και τη Σύμη, μέσω αεροπλάνου, διοργανώνει η «Πειραϊκή Εκκλησία» από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ιδιαίτερη Ευλογία, μεταξύ άλλων, να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές: Παναγίας Τσαμπίκας, Παναγίας Υψενής, Παναγίας Φιλερήμου, Παναγίας Παντανάσσης και στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στη Ρόδο όπου βρέθηκε η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου. Επίσης θα βρεθούμε προσκυνητές και στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτου στη Σύμη. Θα ξεναγηθούμε ακόμη στα αξιοθέατα της Ρόδου και της Σύμης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 210 4118646.

……………………………………………………………………………………….

Γευστικά Μοναστηριακά προϊόντα για την ευλογημένη περίοδο της νηστείας του 15Αυγούστου που πλησιάζει μπορείτε να αναζητήσετε στην Έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Νηστήσιμες ταλιατέλες με διάφορα λαχανικά, νηστήσιμο τραχανά και χυλοπίτες λαχανικών, όσπρια, Γλυκά του κουταλιού, Μαρμελάδες και ποικιλία από παραδοσιακά λουκούμια.

Επίσης, από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς μπορείτε να προμηθευτείτε μία μοναδική συλλογή προσφοράς που περιλαμβάνει εγκόλπιο με την μικρή και τη μεγάλη Παράκληση της Παναγίας μας, μία εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε χρυσοτυπία, αλλά και την Ακολουθία του μικρού Παρακλητικού κανόνος σε CD, ως μία.

Υπάρχει και δυνατότητα παράδοσης κατ’ οικον.

Για πληροφορίες και τηλεφωνικές παραγγελίες επικοινωνήστε με το 210 41 22 625.

……………………………………………………………………………………….

Οι εγγραφές στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2021-2022 συνεχίζονται και οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, καλούνται σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που θα τους προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα απαραίτητα για την ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ταλέντων τους.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνορθόδοξης παιδείας με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, μετασχολικό φροντιστηριακό μάθημα στο λύκειο, ενσωματωμένο φροντιστηριακό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκμάθηση τριών ξένων γλωσσών με φροντιστηριακή μορφή, πιστοποίηση πληροφορικής.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την πεποίθηση ότι οι μαθητές πρέπει:

 • Να αναπτύσσουν ελεύθερο δημοκρατικό ήθος, καλλιεργώντας την πειθαρχημένη σκέψη.
 • Να έχουν υπευθυνότητα και να μη συγκινούνται από ουτοπικά συνθήματα.
 • Να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
 • Να καλλιεργούν το πνεύμα της ευσυνείδητης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.
 • Να επιλύουν τις διαφορές τους με γόνιμο διάλογο.
 • Να είναι εργατικοί, να αναπτύσσουν συλλογικό πνεύμα και να κινούνται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και  παρέχουν στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.

Διαθέτουν υπερσύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες αλλά και εργαστήρια.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στηρίζονται στην παράδοση και επενδύουν στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν:

Σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104634113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104610915.

………………………………………………………………………………………….

Ασθενής συνάνθρωπός μας νοσηλεύεται και χρειάζεται επειγόντως αίμα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον Ρ/Σ μας στο 210-4118602.

…………………………………………………………………………………………

Και τούτες τις ημέρες του καλοκαιριού,  καλούμαστε να δείξουμε εμπράκτως την αγάπη και αλληλεγγύη μας προς τους  εμπερίστατους αδελφούς μας.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά, τα μοναχικά άτομα, τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους εξαρτημένους από ουσίες νέους. Στήριξε κι εσύ την μεγάλη φιλανθρωπική δράση της Πειραϊκής Εκκλησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν».

Κι ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε στο 2104118640. Επισκεφθείτε, επίσης, την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  imp.gr και συγκεκριμένα την ενότητα «Βοήθησε κι εσύ».

Αριθμός Λογαριασμού:  191/29600870

I-BAN:   GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

………………………………………………………………………………………….

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως. Τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Ιoυλίου, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα τιμήσει την επέτειο της απελευθερώσεως της Μονεμβασίας (23 Ιουλίου 1821). Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης της Μονεμβασίας και στη συνέχεια θα τελέσει τη Δοξολογία. Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής της Οδοντιατρικής κ. Δημήτριος Ανδριτσάκης.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα τιμήσει τη μνήμη του αγωνιστού  Επισκόπου Βρεσθένης Θεοδωρήτου Β΄. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου της κωμοπόλεως Βρέσθενα. Ομιλία για την προσφορά  του Βρεσθένης Θεοδωρήτου στην Ελληνική Επανάσταση  θα εκφωνήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μπλάθρας, επίτιμος Πρωτοσυγκελλεύων της Ι. Μητροπόλεως. Οι επίσημοι θα καταθέσουν στεφάνια στην προτομή του “καπετάν Δεσπότη”, η οποία ευρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού.

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου θα τιμήσει τους αγωνισθέντες και πεσόντες κατά τη νικηφόρο  μάχη των Δερβενακίων (26 Ιουλίου 1822). Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος θα τελέσει Τρισάγιο στις 11:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Σώστη στα Δερβενάκια. Στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και θα εκφωνήσει ομιλία ιστορικού περιεχομένου ο κ. Αθανάσιος Χρήστουλας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στις 11:00 η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα διοργανώσει επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στη Νέα Άμπλιανη Λαμίας. Το θέμα θα είναι: «Φιλελληνισμός, Φιλελληνικές κινήσεις στην Ευρώπη». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και από τον ιστότοπο της Μητροπόλεως: www.imfth.gr.

Την ίδια ημέρα, στις 12:00 η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  θα πραγματοποιήσει Συνέδριο στον προαύλιο χώρο της Μανιαρείου Σχολής Αμπελακίων  για τη συμβολή των Αμπελακίων και της ιστορικής συντεχνίας τους στην εκπαιδευτική προσπάθεια των υποδούλων Ελλήνων.

Το συνέδριο εντάσσεται στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, για τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Στην εκδήλωση θα ομιλήσουν οι: κ. Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού του Α.Π.Θ., με θέμα: «Κοινωνιολογική θεώρηση της Συντεχνίας των Αμπελακίων», κ. Βασιλική Ξανθάκη, Συγγραφέας, με θέμα: «Τα Αμπελάκια πριν και μετά από τη μεγάλη ακμή τους», κ. Ματίνα Παπαναστασούλη, Αρχαιολόγος, με θέμα: «Η συλλογή Κειμηλίων των Εκκλησιών των Αμπελακίων» και κ. Νικόλαος Παπαθεοδώρου, Ιατρός και Ιστοριοδίφης, με θέμα: «Ο Αμβρόσιος Κασσάρας ως Επίσκοπος Πλαταμώνος».

Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Χάϊδω Πανταζή, Βιβλιοθηκονόμος. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης. Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Πρωτοσύγκελλος π. Ιγνάτιος Μουρτζανός, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτιστικής Ταυτότητος της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει στις 11:00 επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δομοκού. Το θέμα θα είναι: «Η χάραξη των συνόρων του απελευθερωμένου Ελληνικού Κράτους». Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και διαδικτυακώς από τον ιστότοπο: www.imfth.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterInstagram, Youtube (@ekklisia1821).

………………………………………………………………………………………….

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επ’ ευκαιρία του εορτασμού των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, Έκθεση Εικαστικών Τεχνών με θέμα:     «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση». Δια του τρόπου αυτού θα προβληθεί η ακαταπόνητη φιλοκαλία των μοναχών, των μοναζουσών και των λαϊκών μελών της Εκκλησίας, οι οποίοι φιλοτεχνούν, διασώζουν και δίδουν νέα πνοή στην Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και εκκλησιαστική τέχνη.

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Οδός Βασιλείου του Μεγάλου 15, Αθήνα (Ρούφ). Τ.Κ. 11 854, τηλ. 2103473887.

Οι οργανωτές της Έκθεσης απευθύνονται σε κάθε εικαστικό καλλιτέχνη και τον καλούν να λάβει μέρος, με τους παρακάτω όρους:

 1. Η Έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021.
 2. Το θέμα της Έκθεσης είναι: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η Ελληνική Επανάσταση».
 3. Γινονται δεκτά έργα Παραδοσιακής Ορθόδοξης Τέχνης, αλλά και έργα που είναι ελεύθερη προσωπική δημιουργία του καλλιτέχνη.
 4. Το είδος των έργων και οι τεχνικές, είναι ελεύθερα. (Ζωγραφική, Αγιογραφία, Χαρακτική, Ψηφιδωτό, Υαλογραφία, Ξυλογλυπτική, Μικρογλυπτική, Κέντημα).
 5. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι καλλιτέχνες. Κάθε καλλιτέχνης συμμετέχει με 1 έως και 3 έργα του. Τα προτεινόμενα για την Έκθεση έργα θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή της Έκθεσης, την οποία απαρτίζουν τα Μέλη της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών.
 6. Κάθε καλλιτέχνης που επιθυμεί να λάβει μέρος, πρέπει να καταθέσει στην Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1 και Γενναδίου 14, 115 21 Αθήνα, τηλ. 210 7272268-255, 6983772240), στο e-mail: eat.ee@yahoo.gr ή σε φάκελο στην ανωτέρω ταχυδρομική διεύθυνση, με την ένδειξη «Για την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών. Για την Έκθεση “Εικόνων Τέχνη 2021”. Υπ’ όψιν Γραμματέως Αρχιμ. Βαρθολομαίου Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη», ο οποίος θα περιέχει:

α) Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του ενδιαφερομένου, στο οποίο θα αναγράφονται και στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνα, ηλ. ταχυδρομείο).

 β) Φωτογραφίας ενός έως τριών (1 – 3) έργων αυτού, με τα οποία επιθυμεί να λάβει μέρος στην Έκθεση (στις φωτογραφίες αναγράφονται: όνομα καλλιτέχνη, τίτλος, υλικό, διαστάσεις του έργου).

Οι φάκελοι θα υποβληθούν ηλεκτρονικώς ή προσωπικώς ή και μέσω ταχυδρομείου έως την 31η  Αυγούστου 2021.

Για κάθε πληροφορία αναφορικά με την Έκθεση, μπορείτε να απευθύνεστε στον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρθολομαίο Αντωνίου – Τριανταφυλλίδη εις τα τηλέφωνα: 210-7272268-255 και 6983772240 και στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: eat.ee@yahoo.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterInstagram, Youtube (@ekklisia1821).

………………………………………………………………………………………….

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας λειτουργεί δημόσιο ΙΕΚ  με ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου. Εγγραφές πραγματοποιούνται από 1-10 Σεπτεμβρίου στη Γραμματεία. Πληροφορίες 2132077420-2132077431

………………………………………………………………………………………….

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Πέμπτη μετά την Ακολουθία του Εσπερινού τελείται ο Παρακλητικός κανόνας της Παναγίας Τριχερούσας.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 11:00  ψάλλεται η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη κάθε Δευτέρα στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και τίθεται σε  προσκύνηση ιερό λείψανό του. Κάθε Τετάρτη στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Ελευθερώτρια.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα και κάθε Κυριακή η Παράκληση στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο βράδυ( 21:30) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνος Νέας Ελβετίας  στις 11:00 και στις 18:30 ψάλλεται η Ιερά Παράκληση της Παναγίας έμπροσθεν της θαυματουργού εικόνας της.

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Άγιο Φανούριο ψάλλεται κάθε Δευτέρα στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κ. Πατήσια.

………………………………………………………………………………………….

Οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», από τις ιστορικότερες στη χώρα μας, που εκδίδονται και κυκλοφορούν ανελλιπώς εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, φτιάχνουν μια αγκαλιά για τον απόδημο ελληνισμό. Θέλουν να επικοινωνήσουν με όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απανταχού στον κόσμο, σε τούτους τους ταραγμένους καιρούς, ευελπιστώντας να τους βοηθήσουν να ανοίξουν ένα παράθυρο με την Πατρίδα τους.

Γίνονται ο σύνδεσμος, μεταξύ των αποδήμων και της πατρίδας.

Τώρα που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες η επικοινωνία με τη χώρα τους μπορεί να είναι εφικτή όπου κι αν βρίσκονται. Αυτός είναι και ο λόγος που η Alter Ego Media σκέφτηκε πως θα ήταν χρήσιμη η πρόσβαση σε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, στη μητέρα πατρίδα.

Έχοντας πια την τεχνολογική δυνατότητα να προσφέρει ηλεκτρονικά τις έντυπες ημερήσιες και εβδομαδιαίες εκδόσεις της και συγκεκριμένα «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»,  εξασφάλισε μια σημαντική προσφορά.

Και αυτό για να μπορούν να ενημερώνονται οι απανταχού Έλληνες σε πραγματικό χρόνο για όσα συμβαίνουν στην κοινή μας πατρίδα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άρθρα, γνώμες, αναλύσεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, ξεχωριστές εκδόσεις και συνολικά στην πλούσια ύλη των εντύπων.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να λαμβάνουν, για το 2021, ηλεκτρονικά τις μηνιαίες και ετήσιες εκδόσεις μας με έκπτωση 30%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.helioskiosk.gr και να επιλέξετε ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. Για την αγορά της συνδρομής με έκπτωση 30%, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση syndromes@alteregomedia.org για να λάβουν τον σχετικό κωδικό εκπτωτικού κουπονιού ή με τον τηλεφωνικό αριθμό 2107547000.

«Αποκτήστε τώρα το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μαζί μόνο με 7€ το μήνα».

 ……………………………………………………………………………………….

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του και οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική από 3-6 ετών με κρουστά όργανα και κουκλοθέατρο και γίνεται προετοιμασία για τα  Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί εγνωσμένου κύρους, μεταξύ αυτών: Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Νίκος Αμοργιανός,  Γρηγόρης Ζάρκος Βυζαντινή Μουσική. Γιώργος Αραβίδης και Γιώργος Κόγκος Πιάνο και Ανώτερα Θεωρητικά. Γιώργος Κωνσταντινίδης Κλασσικό Βιολί, Βασίλης Κλουβάτος Παραδοσιακό Βιολί. Παναγιώτης Λάλεζας Παραδοσιακό Τραγούδι. Ηλίας Υφαντίδης Ποντιακή Λύρα. Βούλα Αμιραδάκη και Εύα Μιχελιδάκη Κλασσικό Τραγούδι. Εύη Σιδέρη και Σοφία Τσάκαλου Κλασσικό Πιάνο και Αρμόνιο. Ζανέττα Καλοσκάμη Σύγχρονο Τραγούδι. Νίκος Κουλούρης Σαξόφωνο, Άγγελος Αγκυρανόπουλος και Νίκος Παχάκης Κλασσική Κιθάρα, Διονύσης Αγαλιανός Τρομπέτα, Γιάννης Μηλιώνης Κλαρινέτο, Σπύρος Μοσχονάς Τρομπόνι, Γιάννης Μπόϊκος Τούμπα, Χρυσάνθη Αυλωνίτου Φλάουτο, Βασίλης Πριόβολος Φαγκότο, Αγγελική Πουλημένου Κόρνο, Μάριος Μαυριανός Μπουζούκι Τζουρά, Μπαγλαμά, Ανδρέας Νιάκαρης Drums, Πέτρος Τριανταφυλλόπουλος Μπάσσο.

Γενικός Διευθυντής: Νικόλαος Αμοργιανός 

Διευθυντής Σπουδών: Γεώργιος Κόγκος

Πληροφορίες  στο τηλέφωνο: 213-0257007

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com