Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Εόρτιο βραδινό επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, Προστατών της Παιδείας μας,  διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Κυριακή 26/01 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή και  Δημητρίου 80). Ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστος Γιανναράς με θέμα «Γιατί άλυτο το πρόβλημα της παιδείας στην Ελλάδα σήμερα;» .

Μετά το πέρας της ομιλίας, θα παρατεθεί δεξίωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

…………………………………………………………………………………………

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα τελέσει την Αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου Πειραιώς, την προσεχή Κυριακή 26/01 το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς τιμάται  η εορτή της Παναγίας Επτάσπαθης έως τις 26 Ιανουαρίου και τίθεται σε προσκύνηση η φερώνυμη εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται στο Ναό.

Σήμερα Πέμπτη 23/01 το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, θα ψαλεί η Παράκληση και θα μιλήσει ο π. Ιωάννης Παναγιώτου.

Την Παρασκευή 24/01 στις 20:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού (επί της οδού Ευριπίδου 93).

……………………………………………………………………………………..

H  μεγάλη προσπάθεια  ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς ευχαριστεί όλους όσοι στηρίζουν και συμπαραστέκονται με κάθε τρόπο σε αυτό το έργο, σε όλους όσοι προσπαθούν να ανακουφίσουν το βαρύ φορτίο των εμπερίστατων συνανθρώπων μας  και γνωστοποιεί ότι,  ως αντίδωρο της πολύτιμης προσφοράς και αλληλεγγύης τους, θα τους αποσταλεί μια ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2104118646.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα της Οσίας Ξένης και του Αγίου Ιγνατίου το Θεοφόρου έως τις 29/01. Καθημερινά θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και θα πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικής οικοδομής.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Οσίας Ξένης της Ρωμαίας θα τελεσθούν απόψε  Πέμπτη 23/01 στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Ελευθερίου Άρεως 20:00.
 • Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας 20:30.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 24/01 ο Ιερός Ναός Οσίας Ξένης Νικαίας και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες σήμερα Πέμπτη 23/01 το απόγευμα και την Παρασκευή 24/01 το πρωί χοροστατούντος Αρχιερέως. Θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο της Οσίας.

………………………………………………………………………………………….

Για τα όρια, τα πολύτιμα εργαλεία στην αγωγή των παιδιών, θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Σοφία Δορμπαράκη στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Υπαπαντής Ταμπουρίων σήμερα Πέμπτη 23/01 στις 19:00.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου θα τελεσθούν αύριο Παρασκευή 24/01 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Αγίου Φιλίππου Θησείου 21:00.
 • Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30.
 • Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά 20:30.
 • Παναγίας Βλαχερνών στον Παράδεισο Αμαρουσίου 20:30.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου 20:30.
 • Αγίου Γεωργίου Κυψέλης 20:00.
 • Τιμίου Σταυρού Χολαργού 20:00.
 • Αγίου Φανουρίου Ιλίου 20:00.
 • Αγίας Άννης Περιβολίων Ταύρου 21:30
 • Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου 21:00.
 • Αγίου Νικολάου Παραλίας Καλυβίων 20:30.
 • Αγίου Νικολάου Χαλκίδας 20:00.
 • Στο παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Βύρωνα 20:30.
 • Στις Ιερές Μονές:
 • Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα 20:30.
 • Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.

………………………………………………………………………………………….

Στο παρεκκλήσιο του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών αύριο Παρασκευή 24/01 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς αύριο Παρασκευή 24/01 στις 18:00 θα ψαλεί η Παράκληση στον Άγιο Παϊσιο.

………………………………………………………………………………………….

Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Αρτεμίου οδού Φιλολάου  αύριο Παρασκευή 24/01 στις 18:30 θα μιλήσει η σύμβουλος ψυχικής υγείας Γεθσημανή Παντελίδου για τη διαχείριση της απώλειας στην καθημερινή ζωή του προσώπου στο μικρο-μάκρο κοινωνικό του περιβάλλον».

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Π. Κοκκινιάς το Σάββατο 25/01 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Ιερό λείψανο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Ακινδύνων στο δήμο Αγίων Αναργύρων έως τις 26/01. Καθημερινά στο Ναό τελείται στις 17:00 η Παράκληση του Οσίου.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων Κ. Πατησίων το Σάββατο 25/01 στις 20:30 θα τελεσθεί η Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανό του.

………………………………………………………………………………………….

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κορίνθου το Σάββατο 25/01 στις 18:00.

………………………………………………………………………………………….

Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων θα τελεσθεί το Σάββατο 25/01 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών.

…………………………………………………………………………………………

Το Σάββατο 25/01 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς στις 17:00 θα μιλήσει η παθολόγος λόγου και ομιλίας Χαρά Καραμήτσου με θέμα «Σύγχρονες προσεγγίσεις στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία-συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς».
 • Στη σύναξη νέων που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς στις 19:00 θα μιλήσει ο εκπαιδευτικός-συγγραφέας Στέφανος Γανωτής για την παράδοση του τόπου μας.
 • Ο καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Τσελεγγίδης θα αναπτύξει το θέμα «Οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις ετεροδοξίας (αιρέσεως) και οι όροι της ζωντανής παραμονής μας στην Εκκλησία» στο δημαρχείο Αμαρουσίου στις 17:30 στο πλαίσιο εκδήλωσης της Εστίας Πατερικών Μελετών.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Πέμπτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Πέμπτη, στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αγίων Αποστόλων και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 17:00 η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης ερμηνεύει τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου.
 • Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καστέλλας στις 17:00 ψάλεται η Παράκληση στην Παναγία Γερόντισσα.
 • Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, τελείται η Παράκληση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

………………………………………………………………………………………….Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς καθημερινά στις 12:00 ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας. Στο Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

…………………………………………………………………………………………

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα και αιμοπετάλια. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Σταθμού μας για περισσότερες πληροφορίες. 210-4118602 και -640.

………………………………………………………………………………………….

Το Ημερολόγιο – Αγιολόγιο 2020 του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό με αφορμή την συμπλήρωση εκατό χρόνων από την οσιακή κοίμησή του.

Με καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, το αφιέρωμα στον Άγιο του περασμένου αιώνα, περιλαμβάνει αποσπάσματα από το βιβλίο του Αρχιμ. Ανανία Κουστένη «Λόγοι για τον Άγιο Νεκτάριο».

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει, κείμενο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για την προσφορά και την φυσιογνωμία του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού και αναλυτικά το πρόγραμμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Θα βρει, επίσης, χρηστικές πληροφορίες για το πολυσχιδές ιεραποστολικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως Πειραιώς.

Παρατίθεται το Αγιολόγιο του 2020, το οποίο περιέχει τα Αποστολικά και ευαγγελικά αναγνώσματα των Κυριακών του έτους, την εικόνα του εορτάζοντος Αγίου με τον βίο του συνοπτικά, αγιογραφικά αποσπάσματα και πατερικά αποφθέγματα, τις καθιερωμένες νηστείες της Εκκλησίας μας και την Εωθινή προσευχή.

Το Ημερολόγιο-Αγιολόγιο του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα γραφεία του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» ( τηλ. 210-4118602 και 210-4118640) και από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Αποστέλλεται επίσης και με αντικαταβολή καλώντας στο 210-4122625

………………………………………………………………………………………….

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών –θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργεί φέτος για τριακοστή χρονιά και δέχεται μικρούς και μεγάλους με θέληση και ζήλο να διδαχθούν την ιερή τέχνη της τοιχογραφίας και των φορητών εικόνων. Καταξιωμένοι Αγιογράφοι διδάσκουν ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση, εικόνες και ψηφιδωτά.

Παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ζωγραφικής για μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου.

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά 18:00 – 21:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακή) και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 45 36 204.

……………………………………………………………………………………

Στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  διδάσκονται όλα τα  μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής, παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ λειτουργούν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Παράλληλα λειτουργεί και φέτος η αναγνωρισμένη από το κράτος  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες δίνονται στο 2130257007. Η διεύθυνση είναι Μπούρμπαχη 24 , πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………

Στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Πληροφορίες:210 4610915.

………………………………………………………………………………………

Στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 85) φιλοξενούνται συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Θα βρείτε επίσης αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για παραγγελίες 210-4124726.

………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

Τήν προσεχή ΚΥΡΙΑΚΗ 26/1/2020 στα εξής Τμήματα της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΩΣΕΩΣ ΓΟΝΕΩΝ «Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες :

 • Στο Τμήμα Αμαρουσίου (Αγίων Αναργύρων 9) στις 17.30 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Γεννάδιος Κουτσόπουλος με θέμα «Η ιστορία μιας μεγάλης αδικίας».
 • Στο Τμήμα Ηλιουπόλεως (Σοφ. Βενιζέλου 102) στις 17.30 θα μιλήσει ο Θεολόγος Χρήστος Ομηρίδης με θέμα «Οι τρείς μέγιστοι Ιεράρχες του Χριστού».
 • Στο Τμήμα Μενιδίου (Αγαμέμνονος 12) στις 17.00 θα θα μιλήσει ο Θεολόγος Γρηγόριος Δίνας με θέμα «Οικογένεια :  Εργαστήρι Αγίων».
 • Στο Τμήμα Μοσχάτου (Χρ. Σμύρνης 102) στις 17.00 θα μιλήσει ο Θεολόγος Θεόδωρος Χαλκιόπουλος με θέμα «Χρυσόστομος :  Ο κήρυκας της αγάπης».
 • Στο Τμήμα Νέου Ηρακλείου (Αθηνάς 28) στις 17.30 θα μιλήσει ο Θεολόγος Κωνσταντίνος Σαββίδης με θέμα «Οι τρείς Ιεράρχες για την αγωγή των παιδιών και των εφήβων».
 • Στο Τμήμα Νικαίας (Καισαρείας 134) στις 17.00 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Ευθύμιος Σκιντζής με θέμα «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος :  Λάβε τόν θρόνον σου». Θα ακολουθήσει κοπή Βασιλόπιττας.
 • Στο Τμήμα Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 2) στις 17.00 θα μιλήσει ο Θεολόγος Ανδρέας Παπαδόπουλος με θέμα «Μηνύματα Υπαπαντής».
 • Στο Τμήμα Χαραυγής (Νάνσεν 49) στις 17.00 θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Σιδερής, Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Φωτεινής, με θέμα «Εξαγοραζόμενοι τον καιρόν». Θα ακολουθήσει κοπή Βασιλόπιττας.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Κυριακή 26/01 το βράδυ επί τη εορτή της Ανακομιδής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στους Ιερούς Ναούς:

Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.

Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.

…………………………………………………………………………………………..

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παπάγου την Κυριακή 26/01 το πρωί.

………………………………………………………………………………………….

Την Κυριακή 26/01θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Αφιέρωμα στον μακαριστό π. Γεώργιο Μεταλληνό θα πραγματοποιηθεί στον Σύλλογο «Επάλξεις» (Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια) στις 18:00 όπου θα μιλήσουν ο π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, ο δημοσιογράφος Εμμανουήλ Μηλιαράκης και ο θεολόγος Βασίλειος Τσούπρας.
 • Συζήτηση με θέμα «Πολίτες της Οικουμένης-Μέλη της Εκκλησίας» διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στις 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Κεραμεικό.
 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αλίμου στις 18:30 θα μιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος για την άσκηση μέσα στην οικογένεια.
 • Ομιλία με θέμα «Η Ιερά αποστολή της Εκκλησίας» θα αναπτύξει ο ομότιμος καθηγητής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Τσελεγγίδης στις 18:00 στο Πολεμικό Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη) στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Χριστιανικός Όμιλος Ορθοδόξου Ιεραποστολής.

………………………………………………………………………………………

Την Δευτέρα 27/01 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 18:30 θα μιλήσει η σχολική ψυχολόγος Ελένη Σοφιανίδου για το ηλεκτρονικό παιχνίδι και την παιδική σχολική ηλικία.
 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 18:00 θα μιλήσει ο πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Τσιμούρης με θέμα «Χαρά ακόμη και στα δύσκολα».
 • Ο πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αναγνωστόπουλος θα μιλήσει στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αμφιάλης Κερατσινίου.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών στις 17:30 θα μιλήσει ο μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης με θέμα «Θετική σκέψη».

………………………………………………………………………………………….

Την Τρίτη 28/01 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στη σχολή γονέων του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως στις 18:00 η παιδίατρος Ευφροσύνη Πατσούρου θα παρουσιάσει το θέμα «Αναπτυξιακά ορόσημα και πότε καταφεύγουμε στον ειδικό;».
 • Για τους παμμέγιστους Τρείς Ιεράρχες ως γεννήματα και θρέμματα τριών μεγάλων μητέρων θα μιλήσει η εκπαιδευτικός Μαρία Τζερμπίνου στον ‘Πειραϊκό Φάρο»( Πραξιτέλους 173) στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες  επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών θα τελεσθούν την Τετάρτη 29/01 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου 20:00(λείψανα Αγίων).
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου 20:30.
 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.

…………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί την Τετάρτη 29/01 στις 16:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στην οδό Μενάνδρου στην Αθήνα :

Την Πέμπτη 30/01 στις 21:30.

Την Πέμπτη 06/02 στις 21:30.

…………………………………………………………………………………………

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ:

Δεύτερη Θεία  Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στους  Ιερούς Ναούς:

 • Μητροπολιτικό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς
 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
 • Αγίου Βασιλείου Πειραιώς.
 • Αγίας Σοφίας Πειραιώς.
 • Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου
 • Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού (παρεκκλήσιο συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59α στο Χολαργό).

……………………………………………………………………………………

Κάθε Κυριακή στις 17:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου (οδού Φιλολάου) ψάλλεται η Παράκληση της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας και τίθεται σε προσκύνηση Ιερό Λείψανο της Αγίας.

……………………………………………………………………………………

ΔΕΥΤΕΡΑ:

Κάθε Δευτέρα ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 11:00 τελείται η Παράκληση των Αρχαγγέλων Ταξιαρχών και μετά τον Εσπερινό η Παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς στις 18:00 η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα.
 • Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων , μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, τελείται η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο Γαλακτοτροφούσα.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, στις 17:15, τελείται η Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και τίθεται σε προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων στις 17:00 η Παράκληση στον Ταξιάρχη Μιχαήλ Πᾳνορμίτη.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου οδού Φιλολάου στις 17:30 η Παράκληση στον Άγιο Αρτέμιο.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου στο ομώνυμο παρεκκλήσιο.
 • Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά ψάλλεται η Παράκληση στον Ταξιάρχη Μιχαήλ Πανορμίτη.

…………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) κάθε Δευτέρα, από τις 17:30-19:00, πραγματοποιείται σειρά ομιλιών με θέμα «Οι προφητείες της Παλαιάς Διαθήκης και η λατρεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας» από τον Αρχιμ. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο.

………………………………………………………………………………………….

Στο Κέντρο Νεότητας-Εντευκτήριο «Άγιος Πορφύριος» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 20:00 πραγματοποιούν  ομιλία  σε νέους ο π. Ιωάννης Παναγιώτου και ο π. Φανούριος Κατσαρός .

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού κάθε Δευτέρα στις 17:30 τελείται ιερό ευχέλαιο και ακολουθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Νικόδημο Σιδέρη.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ανθουπόλεως κάθε Δευτέρα στις 17:30 μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, τελείται το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

………………………………………………………………………………………….

Βραδινή Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Δευτέρα στις 20:15 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνος.

…………………………………………………………………………………………

ΤΡΙΤΗ:

Κάθε Τρίτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 11:00 η παράκληση του Τιμίου Προδρόμου και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, τελείται η παράκληση των Νέων Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας κάθε Τρίτη στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιο Παντελεήμονα.
 • Στο παρεκκλήσιο Αγίας Βαρβάρας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 16:30 η Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια, ο Αρχι. Δανιήλ Ψωίνος ερμηνεύει τον Μ. Κανόνα.

…………………………………………………………………………………………

ΤΕΤΑΡΤΗ:

Κάθε Τετάρτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις.

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς , στις 11:00 τελείται η Παράκληση της Παναγίας και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό ,η παράκληση του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των Καρκινοπαθών.
 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) στις 17:30 η Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη, στις 17:15 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία.
 • Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 17:30 η Παράκληση της Παναγίας Βηματάρισσας.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς στις 17:00 η Παράκληση του Αγίου Παρθενίου.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 17:00 η Παράκληση της Παναγίας Βλαχέρνας.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς στις 17:30 η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας.
 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού στις 17:00 η Παράκληση της Θεοτόκου.
 • Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά στις 17:30 η Παράκληση της Θεοτόκου.
 • Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Παναγίας «Φοβερά προστασία».
 • Στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου στις 17:30 η Παράκληση στην Θεοτόκο. Ακολουθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Αθηναγόρα Σουπουρτζή.
 • Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Πευκάκια στις 17:00 η Παράκληση του Αγίου Ελευθερίου (λείψανο Αγίου).
 • Στην Ιερά Σκήτη Αγίου Τιμοθέου στο Γέρακα στις 17:00 η Παράκληση στον Άγιο Τιμόθεο.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Ανθούπολη Περιστερίου στις 17:30 οι Παρακλήσεις της Θεοτόκου και της Αγίας Μαρίνας. Ακολουθεί ομιλία από τον Αρχιμ. Ελισαίο Σουλιέ με θέμα «Ερμηνεία της Θείας Λειτουργίας».
 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Δακρυρροούσης Νικαίας στις 18:00 η Παράκληση στον Άγιο Φανούριο.

……………………………………………………………………………………

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 19:45 τελείται νυκτερινή Θεία Λειτουργία.
 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) κάθε Τετάρτη τελείται ιερά αγρυπνία (21:00-00:30).
 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς (στο Μικρολίμανο) την πρώτη Τετάρτη του μήνα τελείται το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου.

…………………………………………………………………………………………

ΠΕΜΠΤΗ:

Κάθε Πέμπτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Πέμπτη, στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αγίων Αποστόλων και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας.
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 17:00 η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης ερμηνεύει τις επιστολές του Αποστόλου Παύλου.
 • Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Καστέλλας στις 17:00 ψάλεται η Παράκληση στην Παναγία Γερόντισσα.
 • Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, τελείται η Παράκληση της Παναγίας Γοργοϋπηκόου.

…………………………………………………………………………………………

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Κάθε Παρασκευή ψάλλονται οι Ακόλουθες Παρακλήσεις:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 11:00 τελείται η παράκληση του Τιμίου Σταυρού και το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, η παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού.
 • Της Παναγίας Σουμελά και των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας.
 • Της Παναγίας Μεγαλόχαρης στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς.
 • Της Αγίας Παρασκευής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως, μετά τον Εσπερινό.

…………………………………………………………………………………………..

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού που βρίσκεται στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 21:00 τελείται νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς από Δευτέρα έως Παρασκευή  στις 12:00 ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Παραμυθίας. Στο Ναό φυλάσσεται αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ