Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024.

Το Σάββατο (22/6) πανηγυρίζει επί τη εορτή του Γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου, ο φερώνυμος Κοιμητηριακός Ναός Σχιστού, της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Στον πανηγυρικό εσπερινό που θα ψαλεί την Παρασκευή (21/06) στις 19:00 θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Το Σάββατο (22/06) το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Για την εξυπηρέτηση όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον πανηγυρικό εσπερινό, θα αναχωρήσει πούλμαν την Παρασκευή (21/06) στις 18:15 από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς προς το Κοιμητήριο Σχιστού. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε με το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο 210- 4122625 και με τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο 2104178178.

……………………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου θα τελεσθούν απόψε Τρίτη (18/06) στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νικολάου Κ. Πατησίων (21:00- λείψανα Αγίων).
 • Αγίου Χριστοφόρου Δαφνίου- Χαϊδαρίου (19:30).
 • Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών (20:30).
 • Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης (21:30).
 • Στο παρεκκλήσιο Αγίου Φανουρίου Βύρωνα (20:30).

……………………………………………………………………………………………………

Επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου πανηγυρίζουν αύριο Τετάρτη (19/06) οι Ιεροί Ναοί:

 • Τιμίου Σταυρού Περιστερίου και Αγίου Δημητρίου δήμου Αχαρνών (Μενίδι) τα παρεκκλήσια των οποίων τιμώνται επ΄ονόματι του Αγίου.
 • Αγίου Σάββα Βοτανικού και Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αιγάλεω.
 • Η Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Νέας Περάμου όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου. Την Τρίτη, μετά τον Εσπερινό, θα μιλήσει ο Αρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες σήμερα Τρίτη (18/06) και αύριο Τετάρτη (19/06).

……………………………………………………………………………………………………..

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί αύριο Τετάρτη (19/06) στις 19:00 στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Αντωνίου Περιστερίου.
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου.
 • Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους χοροστατούντος Αρχιερέως.

……………………………………………………………………………………………………

H ιερά εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας εκ της Ιεράς Μονής Δαμάστας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής έως τις 25 Ιουνίου. Καθημερινώς τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

………………………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου αύριο Τετάρτη (19/06) στις 19:00 θα ψαλεί η Παράκληση της Οσίας Ματρώνης της Αομμάτου εκ Ρωσίας και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανό της.

……………………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου θα ψαλεί αύριο Τετάρτη (19/06) στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Χαραλάμπους Καστέλλας στις 18:30.
 • Αγίου Φανουρίου Βύρωνος στις 18:30.

……………………………………………………………………………………………………..

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής στο Πολυδένδρι αύριο Τετάρτη (19/06) στις 18:00 θα ψαλεί η Παράκληση της Παναγίας και θα ομιλήσει ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμ. Εφραίμ Παναούσης με θέμα «Η ζωή του Οσίου Σάββα του Βατοπαιδινού».
……………………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Τετάρτη (19/06) το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Πειραιώς (20:30).
 • Αγίου Ελευθερίου Άρεως – Γκύζη (20:00).
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου (20:00).
 • Αγίου Αντωνίου Χαλανδρίου- Βριλησσίων (20:00).
 • Στο παρεκκλήσιο Ζωοδόχου Πηγής ΄Ανω Γλυφάδας (21:30).
 • Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας (21:00).

……………………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, την Πέμπτη (20/06) στις 18:00.

……………………………………………………………………………………………………

Με  λαμπρότητα  θα  τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά, η εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Στον  Καθεδρικό  Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν ως εξής:

Την Παρασκευή (21/06) στις 18:00 θα τελεσθούν οι Ακολουθίες της Ενάτης, του Εσπερινού, δέηση για τους κεκοιμημένους και οι Μεγάλες Βασιλικές Ώρες της Πεντηκοστής.

Το Σάββατο (22/06), στις 18:00 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός  της Πεντηκοστής. Την Κυριακή της Πεντηκοστής (23/06) το πρωί θα  τελεσθούν  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ο Εσπερινός  της  Γονυκλισίας.

Στις 19:30  θα ψαλεί  Μέγας πανηγυρικός  Εσπερινός  επί τη εορτή του Αγίου Πνεύματος. Την Δευτέρα (24/06) – ημέρα κατά την οποία πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Aγίας Τριάδος- το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει  η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και στις 18:30 θα ψαλούν Μεθέορτος  Εσπερινός και η Παράκληση  στην Παναγία Τριάδα.

Στις ιερές Ακολουθίες της Κυριακής( πρωί- απόγευμα) και της Δευτέρας (πρωί), θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

……………………………………………………………………………………………………

Τα εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, διοργανώνουν και αυτό το καλοκαίρι θερινό πρόγραμμα (Summer Camp) με αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Τα Summer Camp απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανεξάρτητα σε ποιο σχολείο φοιτούν. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε (5) περίοδοι έως τις 19 Ιουλίου, ενώ για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί και μία νέα περίοδος τον Σεπτέμβριο (02-06/09). Για όλους τους συμμετέχοντες το πρόγραμμα αρχίζει στις 08:00 και ολοκληρώνεται στις 16:00.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν αρκετό παιχνίδι, πολλές εκπλήξεις, φουσκωτά πολυπαιχνίδια, κολυμβητήριο δύο ημέρες την εβδομάδα, ομαδικά παιχνίδια δράσης, διαγωνισμούς με πολύ χιούμορ και έπαθλα – έκπληξη, καθώς και ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, επιτραπέζια αντισφαίριση, χόκεϋ, πληροφορική – ρομποτική, εξάσκηση στα Αγγλικά, καλλιτεχνική απασχόληση και παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, αγιογραφία, ψηφιδωτό, κουκλοθέατρο και πολλά ακόμα.

Σχετικά με την διατροφή, προσφέρεται από την κουζίνα των Εκπαιδευτηρίων σε όλα τα παιδιά πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, γλυκίσματα και παγωτά.

Στα Summer Camp των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η διασκέδαση, οι όμορφες παρέες και τα πολλά χαμόγελα στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας, προσφέρουν ασφάλεια, ενώ το επιστημονικό και παιδαγωγικό προσωπικό, το οποίο είναι εξειδικευμένο στις αθλοπαιδιές, αποτελεί εγγύηση για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η συμμετοχή στο θερινό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου αφορά παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2018, 2019 και 2020, ενώ του Δημοτικού και του Γυμνασίου αφορά παιδιά ηλικίας 6 – 14 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές καλέστε στο 210 46 34 113 για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας  και στο 210 46 10 915 για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

……………………………………………………………………………………………………

Οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς θα λειτουργήσουν και την τρέχουσα χρονιά στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στην Παιανία Αττικής. Εκατοντάδες παιδιά δημοτικού και νέοι και νέες γυμνασίου και λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν το φυσικό περιβάλλον, να δημιουργήσουν σταθερές φιλίες, να βιώσουν την ομορφιά της χριστιανικής ζωής, να κοινωνικοποιηθούν με υγιή τρόπο και να διαμορφώσουν μια  προσωπικότητα με αρετές και αξίες.  Θα λειτουργήσουν τέσσερις κατασκηνωτικές περίοδοι, δύο για κορίτσια και δύο για αγόρια. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη γραμματεία του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (τηλέφωνο 210 4135224) τις εξής ημέρες και ώρες: Τρίτη και Πέμπτη 18:30- 20:30 και το Σάββατο 10:00-13:00.

……………………………………………………………………………………………………..

Συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς τα οποία καλούν τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που θα τους προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα απαραίτητα για την ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ταλέντων τους. Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνορθόδοξης παιδείας με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, μετασχολικό φροντιστηριακό μάθημα στο λύκειο, ενσωματωμένο φροντιστηριακό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκμάθηση τριών ξένων γλωσσών με φροντιστηριακή μορφή, πιστοποίηση πληροφορικής.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την πεποίθηση ότι οι μαθητές χρειάζεται:

 • Να αναπτύσσουν ελεύθερο δημοκρατικό ήθος, καλλιεργώντας την πειθαρχημένη σκέψη.
 • Να έχουν υπευθυνότητα και να μη συγκινούνται από ουτοπικά συνθήματα.
 • Να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
 • Να καλλιεργούν το πνεύμα της ευσυνείδητης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.
 • Να επιλύουν τις διαφορές τους με γόνιμο διάλογο.
 • Να είναι εργατικοί, να αναπτύσσουν συλλογικό πνεύμα και να κινούνται στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και  παρέχουν στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον. Διαθέτουν υπερσύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες αλλά και εργαστήρια. Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στηρίζονται στην παράδοση και επενδύουν στο μέλλον.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν: Σχετικά με τον Βρεφονηπιακό και Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104634113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104610915.

…………………………………………………………………………………………………..

Η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών μας συνεχίζεται αμείωτη. Η αλληλεγγύη μας και η προσφορά αγάπης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας που η καθημερινότητά τους είναι ένας διαρκής  αγώνας, δεν σταματούν ποτέ. Η «Πειραϊκή Εκκλησία» στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, τα μοναχικά άτομα, τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους εξαρτημένους από ουσίες νέους. Στήριξε κι εσύ την μεγάλη φιλανθρωπική δράση της Πειραϊκής Εκκλησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν». Κι ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε στο 2104118640. Επισκεφθείτε, επίσης, την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  imp.gr.

Αριθμός Λογαριασμού: 191/29600870

I-BAN: GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

……………………………………………………………………………………………………

ΚΑΘΕ…

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αρχαγγέλων Ταξιαρχών και στις 18:30 μετά τον Εσπερινό, η παράκληση των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται Παράκληση στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα και διαβάζεται ευχή για άτεκνα ζευγάρια. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Δευτέρα στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Φανουρίου. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Δευτέρα στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Ταξιάρχη Πανορμίτη. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου).

……………………………………………………………………………………………………

ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η παράκληση του Τιμίου Προδρόμου και μετά τον Εσπερινό η παράκληση των Αγίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου του εν Ευβοία. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 11:00 τελείται η Παράκληση στον Ταξιάρχη. (Εκτός από τον Αύγουστο).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε  Τρίτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας κάθε Τρίτη στις 17:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Παντελεήμονος. (Εκτός από 1-15/08).

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ:

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Τετάρτη στις 11:00 τελείται ο Παρακλητικός Κανόνας  του Τιμίου Σταυρού και μετά τον Εσπερινό τελείται η παράκληση του Αγίου Παρθενίου επισκόπου Λαμψάκου, προστάτου των καρκινοπαθών. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βηματάρισσα.  (Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται το Mυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους).

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου τελείται κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 18:00 στον ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση της Παναγίας Βλαχέρνας. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Καμινίων κάθε Τετάρτη στις 17:00, τελείται η Παράκληση του Αγίου Ελευθερίου. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους).

 ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Πέμπτη στις 11:00 τελείται η παράκληση των Αγίων Αποστόλων και μετά τον Εσπερινό η παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας. Ακολουθεί ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Παναγιώτου με θέμα το πρόσωπο της Παναγίας. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και πραγματοποιείται προσκύνηση των ιερών λειψάνων των προαναφερθέντων αγίων και των Αγίων Μεθοδίας της εν Κιμώλω, Αγάθωνος και των εν  Ραϊθώ αναιρεθέντων. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους).

 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Δημητρίου. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελείται κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 • Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς, κάθε Παρασκευή μετά τον Εσπερινό ψάλλεται η παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 17:00, μετά την ακολουθία του Εσπερινού,  ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Μεγαλόχαρης. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιπόλεως κάθε Παρασκευή στις 18:00, μετά τον Εσπερινό, ψάλλεται η Παράκληση της Αγίας Παρασκευής. (Καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Παρασκευή, στις 17:00, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα.(Εκτός από τον Αύγουστο).

 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Παρασκευή στις 18:00 τελείται η Παράκληση του Αγίου Παϊσίου. (Μέχρι τέλος Ιουνίου).

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας κάθε Παρασκευή στις 17:00 ψάλλεται η Παράκληση των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης. (Εκτός από 1-15/08).

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ:

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο το βράδυ καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

……………………………………………………………………………………………………

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ:σή

Δεύτερη Θεία Λειτουργία τελείται τις Κυριακές μέχρι τέλος Ιουνίου στους Ιερούς Ναούς:

 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (10:30).
 • Αγίου Δημητρίου Πειραιώς (10:00).

……………………………………………………………………………………………..

 • Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, κατά τη διάρκεια της δεύτερης Θείας Λειτουργίας που τελείται τις Κυριακές στις 10:30-11:30 το πρωί , πραγματοποιείται ερμηνευτική απόδοση στη νοηματική γλώσσα από πιστοποιημένο θεολόγο- διερμηνέα προς διευκόλυνση των πιστών με προβλήματα ακοής.
 • Κάθε Κυριακή στις 18:30 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιοι Λουκά, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως, τον Ιατρό.

……………………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς λειτουργεί με τριετή φοίτηση, από Σεπτέμβριο έως Ιούνιο. Διδάσκονται: φορητή εικόνα, τοιχογραφία, θεολογία της εικόνας, Ιστορία τέχνης, ιστορία ρυθμών, ελεύθερο σχέδιο- χρώμα, αγιογραφία- ζωγραφική. Παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ψηφιδωτού ενώ λειτουργεί παιδικό τμήμα αγιογραφίας- ζωγραφικής. Περισσότερες πληροφορίες για τα μαθήματα και τις εγγραφές στο 2104536204 από τις 18:00-21:00.

……………………………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του.

Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική και πραγματοποιείται προετοιμασία για τα Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί.

Διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα.

Τμήματα: Κλασσικά, παραδοσιακά, μοντέρνα.

Τμήμα βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής.

Τμήμα κλασσικού και σύγχρονου τραγουδιού.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για τραγουδιστές και ηθοποιούς.

Τμήμα φωνητικής και ορθοφωνίας για ιεροψάλτες και ιερείς.

Τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά και εφήβους.

Τμήμα προετοιμασίας για μουσικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Εγγραφές καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους.

Επίσης, λειτουργεί Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους με υπεύθυνο  τον Νευροεπιστήμονα Ιατρό και Μουσικοπαιδαγωγό Άρη Βαλέρη.

Πληροφορίες: Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία – Πειραιά. Τηλέφωνο για πληροφορίες και εγγραφές : 213 – 025 70 07.

 

 

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.