Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων.

Αγαπητοί μας ακροατές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός αναμεταδίδει τις προβλεπόμενες, για την περίοδο, Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας που τελούνται στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, σύμφωνα με την νομοθεσία.

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει στην χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και όλοι καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με γνώμονα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Τον κοινωνικό καί πνευματικό ρόλο, που μεταξύ άλλων, έχουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναδεικνύει ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA με την ενέργειά του να προβάλει σε απευθείας μετάδοση, τις Ιερές Ακολουθίες, που θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, απευθύνει εγκάρδιες και θερμές ευχαριστίες προς τον πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό ALPHA τον οποίο συγχαίρει για την δυναμική του συμβολή στην πνευματική ενδυνάμωση του λαού μας σε αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες που ο ευσεβής Ορθόδοξος Ελληνικός λαός αναζητά την θαλπωρή της λατρευτικής ζωής της Εκκλησίας μας και την βίωση των Σεπτών Παθών και της λαμπροφόρου Αναστάσεως του νικητοῦ του Θανάτου Σωτήρος Χριστού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ, 07:00 πμ -10:00 πμ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (7-8:00 live και 8-10:00 συνδέσεις).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/04/2020,  15:30– 16:30 ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 16/04/2020, 17:15 – 18:52  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΑΘΩΝ (12 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ)

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 16/04/2020 – 20:00 – 22:00  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΠΑΘΩΝ (ΣΤΑΥΡΩΣΗ) 

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/04/2020 , 20:00 – 22:00 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 18/04/2020, 23:00 – 00:30 ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Επίσης, αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε στο σπίτι μας περισσότερες ώρες, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το χρόνο μας δημιουργικά και ποιοτικά, να κάνουμε το σπίτι μας Εκκλησία, να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τον πνευματικό μας αγώνα, να δεθούμε τα μέλη της οικογένειας μεταξύ μας ακόμη περισσότερο ή να επανασυνδεθούμε, να συζητήσουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε και βέβαια να ακούμε την Πειραϊκή Εκκλησία, την καλύτερη συντροφιά και για τούτες τις δύσκολες μέρες.

Στο κανάλι της Πειραϊκής Εκκλησίας στο YouTube θα βρείτε εκπομπές από την παιδική ζώνη της Πειραϊκής Εκκλησίας, ώστε τα παιδιά μας να απασχολούνται δημιουργικά, να ακούν όμορφες διδακτικές ιστορίες, τραγούδια και μουσική, να «ταξιδεύουν» σε τόπους και χρόνους αλλοτινούς. Όλα αυτά θα επιδράσουν ευεργετικά  και ταυτόχρονα θα τους προσφέρουν γνώσεις και εμπειρίες ωφέλιμες  για όλη την ζωή τους. Σταδιακά θα προστεθούν, επίσης, εκπομπές για τους γονείς και για όλη την οικογένεια με εποικοδομητικές συζήσεις, χρήσιμες συμβουλές και σκέψεις που θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να κρατήσουν και να εφαρμόσουν ό,τι έχουν περισσότερο ανάγκη κατά την δική τους κρίση.

Επίσης μπορείτε, εκτός από το να ακούσετε απευθείας το πρόγραμμα και ραδιοφωνικές εκπομπές που κατά καιρούς αναρτώνται, να δείτε ορισμένες νέες ενότητες που αφορούν τόσο τους μικρούς, όσο και τους μεγάλους φίλους του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε δύο νέες κατηγορίες που μπορείτε να δείτε:

               Α) την ενότητα με τίτλο «Παιδική Κατασκευαστική», που παρουσιάζονται εύκολες και όμορφες κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους και

               Β) την ενότητα των Θεατρικών έργων και δρώμενων που έχουν, κατά καιρούς, παρουσιαστεί στις Γιορτές Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Όπως πάντα, αλλά ιδιαίτερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους στιγμές που ζούμε, κάθε πρόταση που ως σκοπό θα έχει την αλληλοστήριξη και ενδυνάμωση όλων, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους στιγμές που ζούμε, συμπορευόμαστε και Προσευχόμαστε ο Θεός να ενισχύει όλους στον καθημερινό τους αγώνα!

Αυτήν την περίοδο που βρισκόμαστε στο σπίτι μας περισσότερες ώρες, ακούμε περισσότερο την Πειραϊκή Εκκλησία, το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας!

Καλή και δημιουργική ακρόαση!!!

Καλή δύναμη, καλή συνέχεια και καλές υπομονές στα δύσκολα που περνάμε!

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
  • 210 4118602 , 210 4118640
  • info [at] peradio [dot] com
  • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.