Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Συνεχίζονται κατά την εβδομάδα από 24 έως 31 Οκτωβρίου οι Συνοδικές και Περιφερειακές εκδηλώσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου στις 11:00, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας με θέμα: ”Πολιτικά πρόσωπα της Ελληνικής Επαναστάσεως”.

Την ίδια ημέρα στις 19:30, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος θα διοργανώσει εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας με θέμα: ”Κλέφτες και Αρματολοί της Ρούμελης”.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στις 18:00, η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος διοργανώνει εκδήλωση στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχολήσεως ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ με θέμα: ”Διακόσια χρόνια Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος”.

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 18:30,  στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας στην πόλη των Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας  με θέμα: «Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή και η προσφορά των Νεομαρτύρων στην ελευθερία του Γένους». Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

 • Ύμνους αφιερωμένους στην τιμωμένη Αγία και στους Αγίους Νεομάρτυρες, τους οποίους θα ψάλει ο Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.
 • Παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία «ΕΝ-ΕΙΤΕ» της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.
 • Ομιλία με θέμα: «Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή και η προσφορά των Νεομαρτύρων στην ελευθερία του Γένους» από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρα Θ.), υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως.
 • Απόσπασμα κινηματογραφικής ταινίας με θέμα το μαρτύριο της Αγίας Χρυσής, παραγωγή της θεατρικής ομάδας της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νεοχωρίου Αλμωπίας.
 • Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: FacebookTwitterInstagram, Youtube (@ekklisia1821).

…………………………………………………………………………………………

H Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Λαυριώτισσας και το ιστορικό Λάβαρο της Επανάστασης του 1821, ιερά κειμήλια από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων φιλοξενεί  ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία “Δημήτρια 2021” που διοργανώνει  έως τις 31 Οκτωβρίου.

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν ως ακολούθως:

Την Δευτέρα 25/10 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.  Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Αυγουστίνος Θεοδωρόπουλος .

Την Τρίτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική  Θεία Λειτουργία ιερουργούν τος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 18:00 θα ψαλεί Αρχιερατικός μεθέορτος εσπερινός . Στις 21:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα του Αγίου Ανθίμου του Χίου έως και τις 31/10. Στο Ναό κάθε ημέρα  τελούνται το πρωί  η Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Εσπερινός και η Παράκληση.

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν ως ακολούθως:

Την Δευτέρα 25/10 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 22:30 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας .

Την Τρίτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική  Θεία Λειτουργία. Στις 18:30 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση .

………………………………………………………………………………………….

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς  πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με την επωνυμία «Θεομητορικά 2021» έως τις 31 Οκτωβρίου με την ευκαιρία της επετείου της ενθρονίσεως στο Ναό της ιεράς εικόνας της Παναγίας Τριχερούσης (πιστό αντίγραφο). Στο Ναό τίθενται σε προσκύνηση  τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και ιερά λείψανα Αγίων.

Την Δευτέρα 25/10 στις 18:00 θα ψαλεί Μέγας εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου (εορτάζει το παρεκκλήσιο του Αγίου Δημητρίου στο αριστερό κλίτος του Ναού). Την Τρίτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία. Στις 18:00 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο.

Την Τετάρτη 27/10 στις 19:00 θα τελεσθεί ο όρθρος της Αγίας Σκέπης και στη συνέχεια η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

…………………………………………………………………………………………

Για δέκατη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται φέτος οι εκδηλώσεις «Ενορία εν δράσει» που διοργανώνει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πειραιώς. Κάθε ημέρα  τελούνται ιερές Ακολουθίες και  πραγματοποιούνται εκδηλώσεις πνευματικού περιεχομένου.

Σήμερα Δευτέρα 25/10 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η παιδεία στην εποχή της κρίσης και η κρίση της παιδείας».

…………………………………………………………………………………………

Εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «Δημήτρια 2021» διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου στο δήμο Αγίου Δημητρίου έως τις 28 Οκτωβρίου.

Στο Ναό τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και Νικηφόρου του Λεπρού καθώς και το  «Ευαγγέλιο του Κολοκοτρώνη» εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Καρύταινα.

Οι Ιερές Ακολουθίες επί τη πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν ως ακολούθως:Την Δευτέρα 25/10 στις 18:30 θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.  Στις 22:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας όπου θα ιερουργήσει και θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνος.

Την Τρίτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 17:00 θα ψαλεί ο εσπερινός του Αγίου Μάρτυρος Νέστορος και στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά των ιερών λειψάνων.

………………………………………………………………………………………….

Αφιερωμένα στην Παναγία την Παρηγορήτρια είναι τα φετινά 19α Δημήτρια που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βύρωνος, όπου τιμάται η ανάμνηση της Ιεράς Δακρυρροής και Μυροβλυσίας της Θαυματουργού  εφεστίου Ιεράς Εικόνος που βρίσκεται στο Ναό. Καθημερινά στο Ναό τελείται Θεία Λειτουργία, ενώ στις 11:00 και στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία την Παρηγορήτρια.

Σήμερα 25/10 στις 18:30 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός . Αύριο 26/10 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Στις 17:30 θα ψαλούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση.

…………………………………………………………………………………………

Στον  Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου των Όπλων στα Κάτω Πατήσια τίθεται σε προσκύνηση η  θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης από τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας η οποία θα παραμείνει έως την Πέμπτη 28/10. Στο Ναό τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.

Την Δευτέρα 25/10 στις 18:30 θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Τρίτη 26/10 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς  πραγματοποιείται σειρά ομιλιών ερμηνείας της Παλαιάς Διαθήκης με θέμα «Ο Κύριος Ιησούς Χριστός στην Παλαιά Διαθήκη» από τον Γενικό Διευθυντή του Ρ/Σ μας Αρχιμ. Αυγουστίνο Θεοδωρόπουλο κάθε Δευτέρα στις 18:30-19:30.

Την Δευτέρα 25/10 θα παρουσιασθεί το θέμα «Ὁ Υιός του Θεού ενώπιον του Αβραάμ».

……………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου θα τελεσθούν την Δευτέρα 25/10 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

Αγίου Βασιλείου Πειραιώς (20:00)

Αγίας Αικατερίνης Καστέλλας (21:00)

Αγίας Παρασκευής Ηλιουπόλεως (21:30)

Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης (18:30-22:00).

Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά (20:30).

Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας (20:30)

Αγίας Άννης Κηφισιάς (20:30)

Στο Σιμωνοπετρίτικο μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα (20:00)

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βύρωνος (20:00)

………………………………………………………………………………………….

Βραδυνή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί απόψε 25/10 στις 19:00-22:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζουν την Τρίτη 26/10 επί τη εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου  οι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Δημητρίου Άνω Κορυδαλλού όπου οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν χοροστατούντος Αρχιερέως.

Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα όπου θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου Δημητρίου.

Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου.

………………………………………………………………………………………

Ο Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης θα μιλήσει με θέμα «Είναι τυφλή η υπακοή;» τη Δευτέρα (18/10) στις 18:00 στην αίθουσα της οδού Ελευθερίας 1 στο Πέραμα.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη θα πραγματοποιηθεί η πανήγυρις της Παναγίας Γλυκοφιλούσας ως ακολούθως:

Την Τετάρτη 27/10 στις 18:00 θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός. Την Πέμπτη 28/10 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και θα τελεσθεί η ενθρόνιση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, αντίγραφο ιεράς εικόνας που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Οσίου Φιλοθέου Αγίου Όρους. Στις 10:00 θα ψαλεί η Δοξολογία για το έπος του 1940 και στις 18:00 θα τελεσθούν μεθέορτος εσπερινός και η Παράκληση της Παναγίας Γλυκοφιλούσας.

Την Παρασκευή 29/10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και στις 18:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και το Απόδειπνο με τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

………………………………………………………………………………………….

Δοξολογία επί τη εθνική επετείω της 28ης Οκτωβρίου θα ψαλεί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς την Πέμπτη 28/10 στις 11:30 χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

…………………………………………………………………………………………

Επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου θα τελεσθεί ιερά ολονύκτιος αγρυπνία την Τετάρτη 27/10 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου Ταμπουρίων. Η Ακολουθία θα αρχίσει στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης  27/10 και θα περατωθεί την Πέμπτη  28/10  στις 06:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το Ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Τετάρτη 27/10 επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου στους Ιερούς Ναούς:

Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου (20:30)

Αγίου Παντελεήμονος  Γλυφάδας (21:00)

Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά (20:30).

Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου (22:)00)

…………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 19:45 και κάθε Παρασκευή στις 21:00 τελείται νυκτερινή Θεία Λειτουργία.

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Τετάρτη στις 20:00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χατζηκυριακείου όπου ψάλλεται η Παράκληση της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής και τίθενται σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων Ελευθερίου και Μαρίνας.

………………………………………………………………………………………….

Το θέμα « Ερμηνεία και εμπειρίες από τη Θεία Λειτουργία» θα παρουσιάσει ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Σουπουρτζής την Τετάρτη 27/10 στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Πλάκα την Πέμπτη 28/10 στις 20:30 επί τη μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας. Θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα Αγίων.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αρτεμίου Αθηνών και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Πέμπτη 28/10 το απόγευμα και την Παρασκευή 29/10 το πρωί.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Παρασκευή στις 21:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.

…………………………………………………………………………………………

Δεύτερη Θεία Λειτουργία  τελείται κάθε Κυριακή στους Ιερούς Ναούς:

Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 10:15.

Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 10:30

Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου στις 09:50.

…………………………………………………………………………………………

Ιερά αγρυπνία τελείται κάθε Σάββατο βράδυ( 21:30) στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

…………………………………………………………………………………………

Θεία Λειτουργία τελείται κάθε Κυριακή στις 09:00 στο παρεκκλήσιο του Συλλόγου «Το Σήμαντρο» ( Ελ. Βενιζέλου 59 Α στο Χολαργό).

………………………………………………………………………………………..

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς οι Ιερές Παρακλήσεις τελούνται ως εξής:

Στις 11:00 το πρωί: 

Δευτέρα: Tων Αρχαγγέλων Ταξιαρχών
Τρίτη: Του Τιμίου Προδρόμου
Τετάρτη: Ο Μικρός Παρακλητικός Κανόνας της Παναγίας
Πέμπτη: Των Αγίων Αποστόλων
Παρασκευή:Tου Τιμίου Σταυρού

Μετά τον Εσπερινό:
Δευτέρα: Tων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης
Τρίτη: Των Νέων Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου
Τετάρτη: Του Αγίου Παρθενίου, προστάτου των καρκινοπαθών
Πέμπτη: Της Παναγίας Τριχερούσας
Παρασκευή: Του Αγίου Λουκά του Ιατρού

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Πειραιώς κάθε Τρίτη στις 11:00 ψάλλεται η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ και κάθε Παρασκευή στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, κάθε Δευτέρα στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση του Αγίου Σπυρίδωνος.

Κάθε Τετάρτη στις 16:30 ψάλλεται η Παράκληση στην Αγία Τριάδα για την κατάπαυση της πανδημίας.

Κάθε Παρασκευή η Παράκληση στην Παναγία Μεγαλόχαρη.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη κάθε Δευτέρα ,μετά την Ακολουθία του Εσπερινού ,στις 18:30 τελείται η Παράκληση του Τιμίου Προδρόμου, ιερό λείψανο του οποίου φυλάσσεται στο Ναό . Κάθε Τετάρτη ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Ελευθερώτρια.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιο Παρθένιο, Επίσκοπο Λαμψάκου.

…………………………………………………………………………………………

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα  και αιμοπετάλια καθώς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ρ/Σ μας για περισσότερες πληροφορίες.

………………………………………………………………………………………….

Για 32η συνεχή χρονιά, λειτουργεί φέτος το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως  Πειραιώς όπου συνεχίζονται οι εγγραφές έως και το τέλος Νοεμβρίου. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από τις   17:00 έως τις 21:00′ , από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τμήμα ψηφιδωτού κάθε Πέμπτη, καθώς και παιδικά τμήματα κάθε Παρασκευή για παιδιά δημοτικού, και Σάββατο για παιδιά γυμνασίου. Οι διαλέξεις της Παρασκευής  είναι ελεύθερες και στο κοινό πέραν των σπουδαστών της σχολής. Περισσότερες πληροφορίες στο 2104536204

…………………………………………………………………………………………

Τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα του Αγίου, να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Παναγίας Κασσωπίτρας, Υπεραγίας Θεοτόκου Πλατυτέρας, στους Ιερούς Ναούς Παναγίας Βλαχερνών, Παναγίας Σπηλαιωτίσσης, Αγίου Βλασίου και Αγίας Θεοδώρας όπου φυλάσσεται το σκήνωμα της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας. Θα επισκεφθούν, επίσης, τα αξιοθέατα της πόλης. Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής 210-4118640.

…………………………………………………………………………………………

Οι εγγραφές στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την σχολική χρονιά 2021-2022 συνεχίζονται και οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, καλούνται σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που θα τους προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα απαραίτητα για την ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ταλέντων τους.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνορθόδοξης παιδείας με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, μετασχολικό φροντιστηριακό μάθημα στο λύκειο, ενσωματωμένο φροντιστηριακό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκμάθηση τριών ξένων γλωσσών με φροντιστηριακή μορφή, πιστοποίηση πληροφορικής.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την πεποίθηση ότι οι μαθητές πρέπει:

 • Να αναπτύσσουν ελεύθερο δημοκρατικό ήθος, καλλιεργώντας την πειθαρχημένη σκέψη.
 • Να έχουν υπευθυνότητα και να μη συγκινούνται από ουτοπικά συνθήματα.
 • Να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
 • Να καλλιεργούν το πνεύμα της ευσυνείδητης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.
 • Να επιλύουν τις διαφορές τους με γόνιμο διάλογο.
 • Να είναι εργατικοί, να αναπτύσσουν συλλογικό πνεύμα και να κινούνται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Βρεφονηπιακό Σταθμό, Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και  παρέχουν στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.

Διαθέτουν υπερσύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες αλλά και εργαστήρια.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στηρίζονται στην παράδοση και επενδύουν στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν:

Σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104634113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104610915.

………………………………………………………………………………………….

Η αλληλεγγύη μας και η προσφορά αγάπης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας δεν σταματούν ποτέ.

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» στηρίζει τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά, τα μοναχικά άτομα, τους ανήμπορους ηλικιωμένους, τους ασθενείς, τους πυρόπληκτους,τους εξαρτημένους από ουσίες νέους. Στήριξε κι εσύ την μεγάλη φιλανθρωπική δράση της Πειραϊκής Εκκλησίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. «Δανείζει Θεώ ο ελεών πτωχόν».

Κι ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς.

Για περισσότερες πληροφορίες  καλέστε στο 2104118640. Επισκεφθείτε, επίσης, την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  imp.gr και συγκεκριμένα την ενότητα «Βοήθησε κι εσύ».

Αριθμός Λογαριασμού:  191/29600870

I-BAN:   GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

………………………………………………………………………………………….

Το ΙΕΚ ΑΛΦΑ  προσφέρει στους ακροατές της «Πειραϊκής Εκκλησίας» δύο πλήρεις υποτροφίες για μία από τις 95 ειδικότητες που θα επιλέξετε. Δηλώστε κι εσείς τη συμμετοχή σας στα 210-4118602 και 210-4118640 και λάβετε μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου.

………………………………………………………………………………………….

Η βραβευμένη ταινία  «Ὁ Άνθρωπος του Θεού» της Yelena Popovic  που αναφέρεται στη συγκλονιστική προσωπικότητα και ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου του εικοστού αιώνα, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη και προβάλλεται στους κινηματογράφους.

Πρόκειται για την ιστορία του Αγίου Νεκταρίου, του αγαπητού επισκόπου των απλών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες, τους διωγμούς και τις συκοφαντίες που υπέστη, ακολουθούσε πιστά τον Χριστό. Η ταινία γυρίστηκε σε  μέρη όπου έζησε και έδρασε ο Άγιος Νεκτάριος, στην Αττική και στην Αίγινα όπου ίδρυσε το φημισμένο Μοναστήρι του, έναν τόπο προσκυνήματος για πιστούς από όλον τον κόσμο.

Ένας ύμνος στην ταπείνωση, την πίστη και την αγιότητα που εξυψώνει το ανθρώπινο πνεύμα και νικά κάθε αδιέξοδο.

…………………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ένα υπερσύγχρονο Μουσικό Ίδρυμα υψηλών προδιαγραφών με μακρά καλλιτεχνική παιδεία και γνώση, συνεχίζει την λειτουργία του και οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Διδάσκονται όλα τα τμήματα κλασσικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, λαϊκής  και σύγχρονής μουσικής, Ανώτερα Θεωρητικά, Κλασσικό και Σύγχρονο Τραγούδι, Φωνητική και Ορθοφωνία, Μουσική Προπαιδεία και Μουσικοκινητική από 3-6 ετών με κρουστά όργανα και κουκλοθέατρο και γίνεται προετοιμασία για τα  Μουσικά Σχολεία και Μουσικά Πανεπιστήμια.

Διδάσκουν καταξιωμένοι Καθηγητές, Μουσικολόγοι και Μουσικοπαιδαγωγοί . Λειτουργούν Τμήματα:

 1. Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής.
 2. Κλασσικών Μουσικών Οργάνων.
 3. Παραδοσιακών, Λαϊκών και Μοντέρνων Οργάνων.
 4. Κλασσικού και Σύγχρονου Τραγουδιού.
 5. Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων.
 6. Τμήμα Χορωδίας για παιδιά και ενήλικες.
 7. Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για νήπια.
 8. Τμήμα Πιανιστικού Νηπιαγωγείου.
 9. Προετοιμασία σε Μουσικά Σχολεία και Πανεπιστήμια.
 10. Καλλιτεχνικές δράσεις, Συναυλίες, Φεστιβάλ, Μουσικοί Διαγωνισμοί και Παραγωγή δισκογραφικών εκδόσεων.
 11. Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια με πιστοποίηση από καταξιωμένους Καθηγητές και Μουσικολόγους.

Γενικός Διευθυντής: Νικόλαος Αμοργιανός.

Διευθύντρια Σπουδών: Ευδοκία Σιδέρη.

 Πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

 Εγγραφές καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

 Πληροφορίες: Μπούρμπαχη 24 Αγία Σοφία – Πειραιά,

Τηλέφωνο: 213 – 025 70 07.

…………………………………………………………………………………………

Οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», από τις ιστορικότερες στη χώρα μας, που εκδίδονται και κυκλοφορούν ανελλιπώς εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, φτιάχνουν μια αγκαλιά για τον απόδημο ελληνισμό. Θέλουν να επικοινωνήσουν με όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απανταχού στον κόσμο, σε τούτους τους ταραγμένους καιρούς, ευελπιστώντας να τους βοηθήσουν να ανοίξουν ένα παράθυρο με την Πατρίδα τους.

Γίνονται ο σύνδεσμος, μεταξύ των αποδήμων και της πατρίδας.

Τώρα που η τεχνολογία προσφέρει άπειρες δυνατότητες η επικοινωνία με τη χώρα τους μπορεί να είναι εφικτή όπου κι αν βρίσκονται. Αυτός είναι και ο λόγος που η Alter Ego Media σκέφτηκε πως θα ήταν χρήσιμη η πρόσβαση σε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τα συμβαίνοντα στην Ελλάδα, στη μητέρα πατρίδα.

Έχοντας πια την τεχνολογική δυνατότητα να προσφέρει ηλεκτρονικά τις έντυπες ημερήσιες και εβδομαδιαίες εκδόσεις της και συγκεκριμένα «ΤΑ ΝΕΑ», «ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»,  εξασφάλισε μια σημαντική προσφορά.

Και αυτό για να μπορούν να ενημερώνονται οι απανταχού Έλληνες σε πραγματικό χρόνο για όσα συμβαίνουν στην κοινή μας πατρίδα, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άρθρα, γνώμες, αναλύσεις, αποκλειστικές συνεντεύξεις, ειδικά αφιερώματα, ξεχωριστές εκδόσεις και συνολικά στην πλούσια ύλη των εντύπων.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να λαμβάνουν, για το 2021, ηλεκτρονικά τις μηνιαίες και ετήσιες εκδόσεις μας με έκπτωση 30%.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.helioskiosk.gr και να επιλέξετε ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ. Για την αγορά της συνδρομής με έκπτωση 30%, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση syndromes@alteregomedia.org για να λάβουν τον σχετικό κωδικό εκπτωτικού κουπονιού ή με τον τηλεφωνικό αριθμό 2107547000.

«Αποκτήστε τώρα το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» μαζί μόνο με 7€ το μήνα».

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com