Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη 09/07 στο Συνοδικό Μέγαρο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

……………………………………………………………………………………….

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Όλγας της Ισαποστόλου, πανηγυρίζει το Σάββατο 11/07  το παρεκκλήσιο της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς με το  ακόλουθο πρόγραμμα:

Αύριο Παρασκευή 10/07 στις 19:15 θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το Σάββατο το πρωί 11/07 θα τελεσθεί  η Θεία Λειτουργία και στις 19:00 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας.

Εορτάζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Αγίας Όλγας που βρίσκεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς. Ο πανηγυρικός Εσπερινός θα ψαλεί την Παρασκευή 10/07 το απόγευμα και το Σάββατο 11/07 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς θα τιμηθεί πανηγυρικά η εορτή της Παναγίας Τριχερούσης και του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου  ως ακολούθως:

Αύριο Παρασκευή 10/07 στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία.

Το Σάββατο 11/07  το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και στις 19:00 θα ψαλεί Εσπερινός. Την Κυριακή 12/07 το πρωί θα τελεσθεί  Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 18:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση στην Παναγία Τριχερούσα. Στο Ναό φυλάσσεται η Ιερά εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς θα τιμηθεί η ανάμνηση του θαύματος  του εξ Εώας τυφλού υπό του Αγίου Σπυρίδωνος στο νησί της Κέρκυρας με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Κυριακή 12/07 στις 18:00 θα ψαλεί η Ακολουθία του Εσπερινού. Την Δευτέρα 13/07 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

……………………………………………………………………………………………………………………………

Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανόνας της Θεοτόκου σήμερα Πέμπτη 09/07 και αύριο Παρασκευή 10/07 στις 18:00.

…………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Παρασκευή 10/07 το βράδυ επί τη μνήμη των Αγίων Ευφημίας μεγαλομάρτυρος, Όλγας Ισαποστόλου. Νεκταρίου εκ Βρυούλων και του Οσίου Σωφρονίου του Έσσεξ στους Ιερούς Ναούς:

 • Γεννήσεως Χριστού Χριστοκοπίδου Ψυρρή 20:30.
 • Αγίας Αικατερίνης Αιγάλεω 20:30.
 • Αγίας Ματρώνης Ν. Ερυθραίας 21:00.
 • Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας 21:00.
 • Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30
 • Ζωοδόχου Πηγής Καλογραίζης 20:00.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς 20:00.
 • Αγίου Νικολάου Κορίνθου.
 • Αγίου Νικολάου Τρικάλων 20:30.

 

Στις Ιερές Μονές:

 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά 20:00.
 • Παντοκράτορος Νταού Πεντέλης 21:00.
 • Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.

…………………………………………………………………………………………

Εορτάζει το Σάββατο 11/07 ο Ιερός Ναός Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες αύριο Παρασκευή 10/07 το απόγευμα και το Σάββατο 11/07 το πρωί χοροστατούντος Αρχιερέως.

……………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση στον Άγιο Παΐσιο θα ψαλεί την Παρασκευή 10/07 στις 19:00 στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς και Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου.

……………………………………………………………………………………….

Αιμοδοσία διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου την Παρασκευή 10/07 το πρωί (10:00-13:30) στο ισόγειο του δημαρχείου Γαλατσίου.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νεκταρίου του εκ Βρυούλων Μικράς Ασίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Παρασκευή 10/07 το απόγευμα και το Σάββατο 11/07 το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου θα τελεσθούν το Σάββατο 11/07 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Ευαγγελιστρίας Πειραιώς 21:30.
 • Αγίου Νικολάου Καλλιθέας 21:00.
 • Αναλήψεως Κυρίου Κορωπίου 21:00.
 • Αγίας Ευφημίας Νέας Χαλκηδόνας 21:30.
 • Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο Αγίας Παρασκευής 20:45.
 • Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στον Ελήτα Πάρου 21:00.
 • Στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Άνω Γλυφάδα 21:30.

……………………………………………………………………………………….

Επ΄ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Παϊσίου, πανηγυρίζουν την Κυριακή 12/07 οι Ιεροί Ναοί:

 • Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο δήμο Μεταμορφώσεως όπου το Σάββατο 11/07 στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή αποτμήματος Τιμίου Ξύλου.
 • Αγίου Γεωργίου Άνω Δάσους Χαϊδαρίου όπου των Ιερών Ακολουθιών θα προστεί Αρχιερέας.
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου όπου την Κυριακή 12/07 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
 • Τιμίου Σταυρού Χολαργού όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ΄ονόματι του Αγίου.
 • Αγίων Πορφυρίου και Παϊσίου ενορίας Μαρουλά της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης.

Στους προαναφερθέντες Ιερούς Ναούς θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 11/07 το απόγευμα και την Κυριακή 12/07 το πρωί.

……………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικός Εσπερινός θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς επί τη μνήμη του Αγίου Παϊσίου το Σάββατο 11/07 στις 19:00.

………………………………………………………………………………………..

Το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο της μακαριστής συνεργάτιδος του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» Αθηνάς Σιδέρη θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Γεννήσεως Χριστού Παιανίας το Σάββατο 11/07 το πρωί.

……………………………………………………………………………………….

Το μνημόσυνο του μακαριστού π. Δανιήλ Γούβαλη θα τελεσθεί το Σάββατο 11/07 στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ( Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεσι.

……………………………………………………………………………………….

Το Σάββατο 11/07 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Με θέμα «Η μουσική ως παράγων διαμορφώσεως χαρακτήρος» θα μιλήσει ο θεολόγος και μουσικός Βασίλειος Μπαμπίλης στο Σύλλογο «Ἐπάλξεις» (Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια) στις 19:00.
 • Το θέμα «Προσωπικές εμπειρίες και διδαχές από τον Όσιο Παϊσιο» θα παρουσιάσει ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Θεολόγος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση στις 19:30.

………………………………………………………………………………………

Ο θεολόγος Μανώλης Μελινός θα μιλήσει για τον Άγιο Παϊσιο Αγιορείτη το Σάββατο 11/07 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς και την Κυριακή 12/07 το πρωί κατά τη Θεία Λειτουργία που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς.

……………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας θα τιμηθεί η μνήμη των Οσίων Παρθενίου και Ευμενίου των εν Κουδουμά και του Νέου Οσιομάρτυρος Νεκταρίου εκ Βρυούλων και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 11/07 το απόγευμα και την Κυριακή 12/08 το πρωί. Θα τεθούν σε προσκύνηση ιερά λείψανα των Αγίων.

……………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη της Οσίας Ανθούσης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ανθούσης και θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες το Σάββατο 11/07 το απόγευμα και την Κυριακή 12/07 το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο δήμο Μεταμορφώσεως την Κυριακή 12/07 στις 19:00.

……………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Κυριακή 12/07 (20:30) στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου.

……………………………………………………………………………………….

Το μνημόσυνο του μακαριστού αγιογράφου και λογοτέχνου Φώτη Κόντογλου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κ. Πατησίων την Κυριακή 12/07 στις 10:00.

………………………………………………………………………………………

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως την Κυριακή 12/07 το πρωί.

……………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου θα τελεσθούν την Δευτέρα 13/07 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Πειραιώς 21:00.
 • Αγίας Άννης δήμου Αχαρνών Αττικής 21:00.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου στους ιερούς Ναούς:

Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου όπου υπάρχει παρεκκλήσιο επ΄ονόματι του Αγίου  και την Κυριακή 12/07 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Γοργοϋπηκόου από το Ιερό Ησυχαστήριο Προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους η οποία θα παραμείνει μέχρι τις 15/07.

Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ερυθραία.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Δευτέρα 13/07 το απόγευμα και την Τρίτη 14/07 το πρωί.

……………………………………………………………………………………….

Νυκτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην  Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς την Δευτέρα 13/07 στις 19:00 επί τη εορτή του Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου και του Αγίου Ακύλα του Αποστόλου.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Θησείου στις 13-14 και 15 Ιουλίου στις 19:00 θα ψαλεί η Παράκληση της Αγίας.

………………………………………………………………………………………

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς κάθε Πέμπτη, το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό,  ψάλλεται η  παράκληση της Παναγίας Τριχερούσας.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Η Παράκληση της Παναγίας Βηματάρισσας τελείται στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Ρέντη ψάλλονται (μέχρι τέλος Ιουλίου):

 • Η Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο κάθε Δευτέρα στις 18:30 και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο του Αγίου.
 • Η Παράκληση στην Παναγία Ελευθερώτρια κάθε Τετάρτη στις 18:30.

………………………………………………………………………………………….

Τον τάφο του Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σουρωτής  θα έχουν την ιδιαίτερη ευλογία να προσκυνήσουν, λίγες ημέρες μετά την εορτή της μνήμης του, όσοι συμμετάσχουν στην τριήμερη προσκυνηματική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη που διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» από 24 έως 26 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν, επίσης, στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κατερίνης, στους Ιερούς Ναούς Αγίου Δημητρίου και Ζωοδόχου Πηγής Θεσσαλονίκης. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να επισκεφθούν τα σημαντικότερα αξιοθέατα της συμπρωτεύουσας και να πραγματοποιήσουν τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής 2104118640.

…………………………………………………………………………………………

Οι εγγραφές στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021 συνεχίζονται και οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, καλούνται σε ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι που  θα τους προσφέρει γνώσεις, εμπειρίες και βιώματα απαραίτητα για την ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους και για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ταλέντων τους.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πρόταση ελληνορθόδοξης παιδείας με επιπλέον ώρες διδασκαλίας, μετασχολικό φροντιστηριακό μάθημα στο λύκειο, ενσωματωμένο φροντιστηριακό μάθημα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, εκμάθηση τριών ξένων γλωσσών με φροντιστηριακή μορφή, πιστοποίηση πληροφορικής.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχουν την πεποίθηση ότι οι μαθητές πρέπει:

 • Να αναπτύσσουν ελεύθερο δημοκρατικό ήθος, καλλιεργώντας την πειθαρχημένη σκέψη.
 • Να έχουν υπευθυνότητα και να μη συγκινούνται από ουτοπικά συνθήματα.
 • Να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, αναγνωρίζοντας τις υποχρεώσεις τους.
 • Να καλλιεργούν το πνεύμα της ευσυνείδητης πειθαρχίας και αυτοπειθαρχίας.
 • Να επιλύουν τις διαφορές τους με γόνιμο διάλογο.
 • Να είναι εργατικοί, να αναπτύσσουν συλλογικό πνεύμα και να κινούνται στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς περιλαμβάνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικό Σταθμό, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) και  παρέχουν στους μαθητές ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον.

Διαθέτουν υπερσύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας, διαδραστικούς πίνακες αλλά και εργαστήρια.

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στηρίζονται στην παράδοση και επενδύουν στο μέλλον.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν:

Σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104634113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στον τηλεφωνικό αριθμό 2104610915.

…………………………………………………………………………………………

Η  μεγάλη προσπάθεια  ενίσχυσης του φιλανθρωπικού έργου της τοπικής μας  Εκκλησίας για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων συνανθρώπων μας συνεχίζεται ακατάπαυστα και αυτήν την περίοδο.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ας αφεθούμε στην πρόνοια του Θεού και ας ενδυναμώσουμε την αγάπη και την αλληλεγγύη μας στον συνάνθρωπο έχοντας την πεποίθηση ότι στο πρόσωπο του πονεμένου αδελφού, αντικρίζουμε το πρόσωπο του Χριστού.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 2104118646.

………………………………………………………………………………………….

Με σεβασμό στον πολιτισμό και την εκκλησιαστική μας παράδοση, θα λειτουργήσει και φέτος το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς το οποίο περιλαμβάνει την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής όπου τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών και λαϊκών οργάνων, σχολή ανώτερων θεωρητικών, τμήματα μουσικής προπαιδείας για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, τμήμα φωνητικής για σπουδαστές, ιερείς και ιεροψάλτες, σχολές κλασικών οργάνων, εγχόρδων, πνευστών και κρουστών. Λειτουργούν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Οι προεγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες δίνονται στο 2130257007. Η διεύθυνση είναι Μπούρμπαχη 24 , πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………….

Συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους φιλοξενούνται στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Καραΐσκου 111 δίπλα από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς).

Στον ίδιο χώρο, θα βρείτε ,επίσης ,αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για την επικοινωνία σας, καλέστε: 210-4178178.

…………………………………………………………………………………………

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  του Ραδιοφωνικού Σταθμού « Πειραϊκή Εκκλησία» στο www.peradio.com. για να ακούσετε ζωντανά το πρόγραμμα και τις εκπομπές, να βρείτε επιλεγμένες εκπομπές από το αρχείο, να ενημερωθείτε  για τον Σύλλογο Φίλων Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» , να μάθετε για τον τρόπο εγγραφής ή ανανέωσης της συνδρομής σας  και να ενισχύσετε με αυτόν τον τρόπο το ιεραποστολικό έργο του πρώτου εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της πατρίδας μας.

Η περιήγηση στην ιστοσελίδα της Πειραϊκής Εκκλησίας είναι άκρως ενδιαφέρουσα και θα σας γεμίσει χαρά και δημιουργικότητα.

…………………………………………………………………………………………..

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών – θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.