Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

 

 

Με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Μαρκέλλας και Μαρίας Μαγδαληνής, εορτάζουν σήμερα Δευτέρα (22/07):

 • Ο Ιερός Ναός Αγίας Μαρκέλλης Βοτανικού .
 • το ιερό παρεκκλήσιο του Ιερού Ησυχαστηρίου Προφήτου Ηλιού Γαλατσίου.
 • το Παρεκκλήσιο Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής που βρίσκεται στο Αιγάλεω (Γραβιάς 18 και Αναγεννήσεως).

………………………………………………………………………………………….

Νυχτερινή Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγ. Νεκταρίου Άνω Γλυφάδας στις 22:00.

………………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Δευτέρα (22/07) στις 18:00 θα ψαλεί η Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου Παυσολύπης και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ιερομόναχος π. Φιλόθεος. Στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

………………………………………………………………………………………….

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης, στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς. Την Τετάρτη (24/07) στις 21:00 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Πέμπτη (25/07) το πρωί θα ψαλλούν οι Ώρες και η παράκληση της Αγίας. Στις 18:00 θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ψαλλεί η παράκληση των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Ιερό λείψανο της Αγίας θα τίθεται σε προσκύνηση και τις δύο ημέρες.

………………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν την Τετάρτη 24/07 το βράδυ επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης της Θεοπρομήτορος στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως 20:30.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Κορωπίου 20:30.
 • Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας 21:00.
 • Αγ. Γεωργίου Περάματος 20:30.
 • Αγ. Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Μεγάρων 21:00.
 • Αγ. Νεκταρίου Ν. Ηρακλείου Αττικής 21:00.
 • Αγ. Φιλοθέης , Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού 20:30.
 • Στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγίου Πορφυρίου) στο Μήλεσι 20:30.

…………………………………………………………………………………………

Επ΄ ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης , πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στη Χριστιανική Στέγη «Αγία Άννα» στη Νέα Κηφισιά με το ακόλουθο πρόγραμμα: Την Τετάρτη 24/07 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την Πέμπτη 25/07 το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

…………………………………………………………………………………………

Με την ευκαιρία της  εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής ,  πανηγυρίζει την Παρασκευή 26/07 , ο φερώνυμος Ιερός Ναός της Μητροπόλεως Πειραιώς που βρίσκεται στην Καλλίπολη με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 25/07 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Αγίας . Στις 22:30 θα ψαλεί η Παράκληση και στις  24:00 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Το πρωί της Παρασκευής  26/07 θα τελεσθούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 19:00 θα ψαλούν ο εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας.

……………………………………………………………………………………….

Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Δραπετσώνας τελούνται καθημερινά στις 18:00 η Ακολουθία του Εσπερινού και του Παρακλητικού Κανόνα του Αγίου Φανουρίου.

Κάθε Δευτέρα τελούνται στις 18:00 ο εσπερινός και η Παράκληση  της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας με ειδική ευχή υπέρ ατέκνων ζευγαριών.

Κάθε Τετάρτη στις 12:00 τελείται ιερό ευχέλαιο.

Κάθε Πέμπτη στις 18:00 τελούνται ο εσπερινός και η Παράκληση στους Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη και τίθεται σε προσκύνηση ιερό λείψανο τους.

………………………………………………………………………………………….

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα και αιμοπετάλια. Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ρ/Σ μας 210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………….

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών –θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………….

Ο Ραδιοφωνικός μας Σταθμός πραγματοποιεί προσκύνημα στην Αγία και Ευλογημένη Γη των Ιεροσολύμων από 1 – 5 Αυγούστου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε όλα σχεδόν τα Πανάγια Προσκυνήματα και να τελέσουμε, μεταξύ άλλων, την Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Επίσης, απογευματινή προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι, στο Μοναστήρι που ίδρυσε ο Αγ. Πορφύριος, διοργανώνει η «Πειραϊκή Εκκλησία» την Παρασκευή 2 Αυγούστου με την ευκαιρία της τελέσεως του Παρακλητικού Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 210-4118602.

………………………………………………………………………………………….

Στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 85) φιλοξενούνται συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Θα βρείτε επίσης αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα ,μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για παραγγελίες 210-4124726.

…………………………………………………………………………………………

Στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που λειτουργούν στην Παιανία Αττικής, η ζωή κυλάει ομαλά και δημιουργικά μέσα στη χάρη και την ευλογία του Θεού. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τις αλήθειες της χριστιανικής πίστης, να συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, να δημιουργήσουν αληθινές φιλίες, να αναπτύξουν ώριμες προσωπικότητες με αρχές, αξίες αλλά και πνευματική καλλιέργεια.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και  πραγματοποιούνται στη γραμματεία του Πνευματικού Κέντρο της ενορίας Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (τηλέφωνο 210 4135224) τις εξής ημέρες και ώρες: Τετάρτη 10:00-14:00 και από τις 18:00-20:00.

Πέμπτη 10:00-14:00.

Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:00-20:00 και το Σάββατο 10:00-13:00.

…………………………………………………………………………………………

Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιώς λειτουργεί δημόσιο ΙΕΚ με κατεύθυνση τη Νοσηλευτική. Γίνονται δεκτοί  κάτοχοι απολυτηρίου λυκείου. Οι αιτήσεις θα γίνουν στις 11 και 25 Ιουλίου, στις 8 και 22 Αυγούστου και από 2-16 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο 2104592706 και -707.

……………………………………………………………………………………….

Στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας «Ο Άγιος Παντελεήμων» λειτουργεί Δημόσιο ΙΕΚ με ειδικότητα  νοσηλευτή χειρουργείου. Οι αιτήσεις θα γίνουν όλες τις Πέμπτες του Ιουλίου και στις: 1, 8 και 29 Αυγούστου και από 2-16 Σεπτεμβρίου.

Τηλέφωνα: 213-2077431 και -420.

……………………………………………………………………………………….

Με σκοπό την παροχή μουσικής εκπαίδευση υψηλής ποιότητας για παιδιά και ενήλικες, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε το Ωδείο όπου  διδάσκονται όλα τα  μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής.

Παρέχονται, επίσης, μαθήματα χορωδίας γυναικών και παραδοσιακού τραγουδιού. Υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής,  παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ  υπάρχουν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Παράλληλα λειτουργεί και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.

Πληροφορίες δίνονται στο βιβλιοπωλείο της Μητροπόλεως Πειραιώς 210-4122625.

……………………………………………………………………………………….

Στο Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  διδάσκονται  σχέδιο, χρώμα, κατασκευή φορητών εικόνων, τοιχογραφιών και ψηφιδωτών ενώ υπάρχουν και θεωρητικά μαθήματα: Ιστορία  Τέχνης, Ιστορία της Αρχιτεκτονικής, θεολογία των εικόνων, θεωρία συντήρησης και νέων υλικών.  Η Φοίτηση είναι τριετής και υποχρεωτική.

Λειτουργεί, επίσης, τμήμα για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-4536204, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις  17:00 – 21:00.

……………………………………………………………………………………….

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί την Τετάρτη 31/07 το βράδυ στο ιερό παρεκκλήσιο Παναγίας Χελιδονούς στη Ν. Κηφισιά.

………………………………………………………………………………………….

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου την Κυριακή 28/07 στις 20:00 επί τη μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Καλλινίκου.

…………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα εορτασθεί η μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου το Σάββατο 27/7 και την Κυριακή 28/7:

 • Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγ. Χαραλάμπους Χαλανδρίου. (λείψανο)
 • Στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Νεαπόλεως –Νικαίας.

Και στο φερώνυμο Παρεκκλήσιο της Αγίας, του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου Περισσού.

…………………………………………………………………………………

Πανηγυρίζει το Σάββατο 27/07 ο Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Ιλισσού. Την Παρασκευή 26/07 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός και το βράδυ θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Το πρωί του Σαββάτου 27/07 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

………………………………………………………………………………………

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς από 1-15 Αυγούστου θα τελούνται καθημερινά ο Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Υπεραγίας Θεοτόκου από τις 18:30-20:15.

…………………………………………………………………………………………

Κατά την διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου θα τελούνται Θείες Λειτουργίες  καθημερινά στους Ιερούς Ναούς :

Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλιουριώτισσα Διρφυών Ευβοίας .

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες ως ακολούθως:

Την Δευτέρα 05/08 στις 21:00.

Την Τετάρτη 14/08 στις 21:00.

………………………………………………………………………………………….

Κάθε Δευτέρα ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

Στον Μητροπολιτικό  Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις  18:00  η Παράκληση στον Άγιο Κωνσταντίνο.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς στις 18:00 η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής Ταμπουρίων  κάθε Δευτέρα, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, τελείται η Παράκληση στην Θεοτόκο.

 

Κάθε Τρίτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις:

Των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στις  18:00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς .

Της Αγίας Βαρβάρας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας Ζαννείου ορφανοτροφείου στις 17:00.

Του Αγίου Παντελεήμονος στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας.

 

Κάθε Τετάρτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις.

Του Αγίου Παρθενίου στους Ιερούς Ναούς  Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Πειραιώς, Αγίας Σοφίας Πειραιώς  στις 18:00.

Της Παναγίας Βηματάρισσας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς στις 18:00.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς κάθε Τετάρτη στις 17:30 ψάλλεται η Παράκληση στην Παναγία Βλαχέρνα (θαυματουργή εικόνα που φυλάσσεται το Ναό).

 

Κάθε Πέμπτη ψάλλονται οι ακόλουθες Παρακλήσεις.

Στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς στις 18:00  η Παράκληση στην Παναγία Τριχερούσα.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς στις 17:30 ψάλλεται η Παράκληση στον Άγιο Δημήτριο και γίνεται προσκύνηση ιερού λειψάνου του Αγίου

Στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς στις 18:00 ψάλλεται η Παράκληση στη Ζωοδόχο Πηγή.

 

Κάθε Παρασκευή ψάλλονται οι Παρακλήσεις:

Του Αγίου Λουκά του Ιατρού και του Αγίου Παϊσίου στις 18:00 στο παρεκκλήσιο του Πνευματικού Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Του Αγίου Νεκταρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας ‘Ρόδο το Αμάραντον’ Χατζηκυριακείου στις 17:00.

Της Παναγίας Μεγαλόχαρης στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς.

Της Παναγίας Σουμελά και των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Δραπετσώνας.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ