Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά στον Υμηττό που κατέκαψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις εκπομπής και επεξεργασίας του σήματος του ραδιοφωνικού μας σταθμού, με αποτέλεσμα την διακοπή του, με τη Χάρη του Θεού εκπέμπουμε και πάλι στην Αττική και στους 91.2 των FM.

Οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στην πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά και στην αντικατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού, το κόστος του οποίου είναι αρκετά μεγάλο.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να καταθέτουν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό 072/54 500 049 της Πειραϊκής Εκκλησίας στην Εθνική Τράπεζα.

Επαναλαμβάνουμε τον αριθμό λογαριασμού στην Εθνική τράπεζα  072/54 500 049

Για να μπορεί η Πειραϊκή Εκκλησία να παραμένει το ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας!

Ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση.

………………………………………………………………………………………

Η θεατρική σκηνή της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με τη συμμετοχή της θεατρικής ομάδας του Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας, παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται ψεύτης» την Κυριακή 06/10 στις 19:00 στη θεατρική σκηνή του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλας.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού και συγκεκριμένα για την κάλυψη των εξόδων που απαιτούνται προκειμένου να αντικατασταθεί ο τεχνικός εξοπλισμός που καταστράφηκε κατά την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στο 210-4122625.

………………………………………………………………………………………

Το Μυστήριο του ιερού ευχελαίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Πειραιώς, σήμερα Πέμπτη 19/09  στις 18:00.

………………………………………………………………………………………

Επί τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου, πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 20/09 ο Ιερός Ναός Αγίου Ευσταθίου Νέας Ιωνίας. Σήμερα Πέμπτη 19/09 στις 19:00 θα ψαλεί πανηγυρικός Αρχιερατικός  εσπερινός και αύριο Παρασκευή 20/09 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Οι Ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν επί τη μνήμη του  Αγίου Ευσταθίου απόψε Πέμπτη 19/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.
 • Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου 20:00 (λείψανα του Αγίου).
 • Αγίου Γεωργίου Σαλαμίνας 20:30.
 • Αγίου Μάρκου Ευγενικού στα Κάτω Πατήσια 20:00.
 • Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων 21:00.
 • Αγίας Παρασκευής Χαλκίδας 20:30.
 • Αγίου Νικολάου Χαλκίδας 20:30.
 • Οσίου Δαυίδ στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης 21:00.
 • Στο παρεκκλήσιο Αγίου Ευσταθίου της ενορίας Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου 19:00.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως σήμερα Πέμπτη 19/09 στις 18:00 θα ψαλούν ο Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Αμφιλοχίου του εν Πάτμω.

Αύριο Παρασκευή 20/09 στις 18:30 θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.

………………………………………………………………………………………

Η Παράκληση στον Αρχάγγελο Μιχαήλ θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς σήμερα Παρασκευή 20/09 στις 19:00.

………………………………………………………………………………………

Η Ιερά Παράκληση στον Άγιο Ευστάθιο θα ψαλεί στο παρεκκλήσιο Αγίου Ευσταθίου της ενορίας Αγίου Θεράποντος Ζωγράφου σήμερα Παρασκευή 20/09 στις 18:00.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες θα τελεσθούν αύριο Παρασκευή 20/09 το βράδυ :

 • στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλανδρίου 19:30.
 • Στο παρεκκλήσιο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρέα 20:30.

………………………………………………………………………………………

Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου Ιεροσολύμων τίθεται σε προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καματερού μέχρι τις 22/09.

………………………………………………………………………………………

Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου τίθεται σε προσκύνηση έως τις 22 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος. Καθημερινά στο Ναό τελούνται στις 11:00 το πρωί Παράκληση στον Τίμιο Σταυρό και στις 18:00 ο Εσπερινός. Σήμερα Πέμπτη 19/09 και αύριο Παρασκευή 20/09  στις 19:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Αγιασμού με Τίμιο Ξύλο.

Την Κυριακή 22/09 στις 19:00 θα τελεσθεί ιερό ευχέλαιο.

…………………………………………………………………………………….

Δεύτερη Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί αυτήν την Κυριακή 22/09 και θα τελείται κάθε Κυριακή στις 10:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα τελεσθούν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Εκάλης. Το Σάββατο 21/09 στις 18:00 θα γίνει η κατάθεση των Αγίων λειψάνων και θα ψαλεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Την Κυριακή 22/09 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος, θα γίνει η τελετή των εγκαινίων και θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

……………………………………………………………………………………..

Την Κυριακή 22/09 θα γίνουν οι ακόλουθες ομιλίες:

 • Στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς στις 18:00 θα ψαλεί η Παράκληση στην Θεοτόκο και θα μιλήσει ο Αρχιμ. Πολύκαρπος Θεοφάνης με θέμα «Ἡ Υπεραγία Θεοτόκος ως πρωτοπόρος και φροντιστής της ζωής μας».
 • Για τις προοπτικές και τις δυσκολίες του μορφωτικού και κοινωνικού έργου θα μιλήσει ο θεολόγος-κοινωνιολόγος Βασίλειος Τσούπρας στο σύλλογο «Επάλξεις»( Ζήνωνος 3 στην Ομόνοια) την Κυριακή 22/09 στις 18:30.

……………………………………………………………………………………..

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Κηπούπολη Περιστερίου την Κυριακή 22/09 στις 18:30 θα τελεσθούν η Ακολουθία του Εσπερινού και ιερό ευχέλαιο και θα μιλήσει ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοδωρόπουλος για τον Άγιο Παϊσιο Αγιορείτη.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου θα τελεσθούν την Κυριακή 22/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως.
 • Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.
 • Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Νικαίας 20:00.

………………………………………………………………………………………

Αιμοδοσία θα διενεργηθεί την Κυριακή 22/09 το πρωί στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

………………………………………………………………………………………

Ιερό ευχέλαιο θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας την Κυριακή 22/09 στις 18:30.

………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής στο Λόφο Αξιωματικών Περιστερίου την Κυριακή 22/09 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Φωκά, Επισκόπου Σινώπης και θα τεθεί σε προσκύνηση ιερό λείψανο του.

……………………………………………………………………………………….

Ασθενείς συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται και χρειάζονται επειγόντως αίμα. Όποιοι μπορούν να βοηθήσουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς του Ρ/Σ μας 210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………

Η «Πειραϊκή Εκκλησία» γνωστοποιεί ότι, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη εκστρατεία προσηλυτισμού από την Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία «Σκοπιά» των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς  εφιστά την προσοχή  έτσι ώστε  οι πιστοί να μην πέσουν θύματα των κακοδοξιών της χιλιαστικής αίρεσης η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό. Με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε εγκύκλιο σημείωμά του – μεταξύ άλλων – αναφέρει τα εξής:

«Ὁι Ιεχωβάδες ή Αμερικανική Φυλλαδική Μετοχική Εταιρεία «Σκοπιά του Πύργου» των λεγομένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, υιοθετεί πλήθος καταδικασμένων αιρέσεων κατά της Παναγίας μας, των Αγίων μας, των ιερών Μυστηρίων, του Τιμίου Σταυρού, των Αγίων εικόνων, κυρίως όμως για το θεανθρώπινο πρόσωπο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, του ενσαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού, μεταξύ των οποίων του αιρεσιάρχη Αρείου τον οποίο κατεδίκασε η Α΄Οικουμενική Σύνοδος το 325 και του άραβα εμπόρου Μωάμεθ κατά τον 6ο και 7ο αιώνα οι οποίοι βλασφημούσαν διδάσκοντας επινοήσεις του αρχεκάκου διαβόλου, ότι ο ενσαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού ήταν κτίσμα και όχι αληθινός Θεός.

Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς έχει κυκλοφορήσει δύο κατατοπιστικά έντυπα για την φοβερή παναίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, όπου βέβαια διαχωρίζει μεταξύ της αιρέσεως και των οπαδών –θυμάτων της, για τους οποίους πρέπει συνεχώς να προσευχόμαστε με πολλή αγάπη, να τους λυτρώσει ο Θεός από τα δίχτυα του Διαβόλου και της φοβερής αυτής κακοδοξίας που οδηγεί μαθηματικά στην απώλεια» καταλήγει στο εγκύκλιο σημείωμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

………………………………………………………………………………………

Προσκύνημα στη Μεγαλόνησο Κύπρο διοργανώνει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός « Πειραϊκή Εκκλησία» από 25-28 Οκτωβρίου. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν στις Ιερές Μονές Αγίου Λαζάρου, Ζωοδόχου Πηγής Λεμεσού, Τιμίου Σταυρού, Κύκκου, Τροοδίτισσας, Παναγίας Μαχαιρά, Αγίας Νάπας. Επίσης,θα επισκεφθούν τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα , τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, τη Λάρνακα.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 210-4118602.

………………………………………………………………………………………

Το Κέντρο Επιμορφώσεως Βυζαντινής Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τριακοστή χρονιά έχει τις πύλες του ανοιχτές για όσους θέλουν να διδαχθούν την ιερή τέχνη της τοιχογραφίας και των φορητών εικόνων. Καταξιωμένοι Αγιογράφοι διδάσκουν ελεύθερο σχέδιο, χρώμα, σύνθεση, εικόνες και ψηφιδωτά.

Παραδίδονται, επίσης, μαθήματα ζωγραφικής για μαθητές από Β’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου.

Εγγραφές πραγματοποιούνται έως την 1η Οκτωβρίου, καθημερινά 18:00 – 21:00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακή) και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 210 45 36 204.

……………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς αποτελεί μια σημαντική προσφορά στον πολιτισμό, τη μουσική και την καλλιτεχνική παιδεία καθώς δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά και ενήλικες να έχουν μουσική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας. Στο Ωδείο διδάσκονται όλα τα  μουσικά όργανα κλασσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής. Υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας, ανώτερα θεωρητικά, θεωρητικά ευρωπαϊκής, παρέχεται η δυνατότητα προετοιμασίας για μουσικά πανεπιστήμια, ενώ λειτουργούν χορωδία και ορχήστρα. Τα πτυχία είναι αναγνωρισμένα από το κράτος.

Παράλληλα λειτουργεί και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία είναι αναγνωρισμένη από το κράτος.

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Πληροφορίες δίνονται στο 2130257007. Η διεύθυνση είναι Μπούρμπαχη 24 , πλησίον Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Πειραιώς.

………………………………………………………………………………………

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στα οποία λειτουργούν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία, που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Πληροφορίες:210 4610915.

………………………………………………………………………………………

Στην Έκθεση Εκκλησιαστικών ειδών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο κέντρο του Πειραιά (Κολοκοτρώνη 85) φιλοξενούνται συλλεκτικές εκδόσεις και προϊόντα της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους. Θα βρείτε επίσης αγνό παρθένο ελαιόλαδο, βότανα, μέλι και κρασί βιολογικής παραγωγής, θυμίαμα, αγνό σαπούνι και προϊόντα περιποίησης. Για παραγγελίες 210-4124726.

………………………………………………………………………………………

Στο πλαίσιο του Κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς δημιούργησε Συμβουλευτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και περιλαμβάνει τις ειδικότητες Παθολογία, Καρδιολογία και Ψυχιατρική. Για πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 4125619.

 

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ.

Επ΄ευκαιρία της εορτής της Παναγίας  Μυρτιδιωτίσσης, πανηγυρίζει  την Τρίτη 24/09 ο  φερώνυμος  Ιερός  Ναός  της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς,  με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Δευτέρα 23/09 στις  19:00  θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας, στις 22:00 θα ψαλεί η Παράκληση και στις 23:00  θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Τρίτη 24/09 το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.  Στις 12:00 θα ψαλέι η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και στις  18:00  θα ψαλούν  μεθέορτος εσπερινός και η  Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

……………………………………………………………………………………..

Εορτάζει, επίσης, ο Ιερός Ναός Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν χοροστατούντος Αρχιερέως.

Η εορτή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας θα τιμηθεί πανηγυρικά, επίσης, στους Ιερούς Ναούς:

Αγίου Νικολάου Νικαίας όπου φυλάσσεται εικόνα της Παναγίας από τη Σμύρνη της Μ. Ασίας.

Αγίας Γλυκερίας Γαλατσίου όπου φυλάσσεται παλαιά θαυματουργός εικόνα.

Θα τελεσθούν οι Ιερές Ακολουθίες την Δευτέρα 23/09 το απόγευμα και την Τρίτη 24/09 το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, της Αγίας Θέκλης της Ισαποστόλου και του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου θα τελεσθούν την Δευτέρα 23/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς 22:00.
 • Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού 20:00.
 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Αγίας Τριάδος οδού Φιλελλήνων στο Σύνταγμα 21:00.
 • Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελευσίνας 20:00.
 • Αγίου Γεωργίου Κηπουπόλεως Περιστερίου 20:30.
 • Αγίων Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο Βάρης 20:30.
 • Αγίου Νεκταρίου Κ. Κηφισιάς 21:00.
 • Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκαραμαγκά 20:00.

………………………………………………………………………………………

Πανηγυρικά θα τιμηθεί η εορτή της Αγίας Θέκλας στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στο Σταυρό Μεσογείων. Θα τελεσθούν οι ιερές Ακολουθίες την Δευτέρα 23/09 το απόγευμα και την Τρίτη 24/09 το πρωί.

………………………………………………………………………………………

Ιερές αγρυπνίες επί τη εορτή της Μεταστάσεως του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου θα τελεσθούν την Τετάρτη 25/09 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς:

 • Αγίου Νείλου Καλλιπόλεως.
 • Αγίου Νικολάου Γλυφάδας 21:00.
 • Αγίου Τρύφωνος Κολωνού 19:30.
 • Παναγίας Ρόμβης στο Σύνταγμα 20:00.
 • Στο Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι της Αναλήψεως στο Βύρωνα 20:00.

………………………………………………………………………………………

Ημερίδα με θέμα «Ο Όσιος Γέροντας Σίμων Αρβανίτης» διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με φοιτητές. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30/09 στις 18:00 στο συνεδριακό Κέντρο «Διακονία» στην περιοχή Χαριλάου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

…………………………………………………………………………………….

Ιερές αγρυπνίες επί τη μνήμη του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα τελεσθούν την Τετάρτη 02/10 στους Ιερούς Ναούς:

Αγίων Αθανασίου και Ευγενίας Περιστερίου 20:00.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
 • 210 4118602 , 210 4118640
 • info [at] peradio [dot] com
 • www.peradio.com

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter για να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα και τις δράσεις του Ραδιοφωνικού μας Σταθμού.
ΕΓΓΡΑΦΗ