Δελτίο Εκκλησιαστικών Ανακοινώσεων: Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Σεραφείμ, Επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου που τιμά σήμερα η Εκκλησία μας , εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Το πρωί στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς ετελέσθη Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται.

…………………………………………………………………………………………………………

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» .

Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου , ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Πειραϊκή Εκκλησία» πραγματοποιεί μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια προσφοράς και ενίσχυσης του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ανακούφιση χιλιάδων εμπερίστατων αδελφών μας.

Στήριξε κι εσύ τους αστέγους και αναγκεμένους συνανθρώπους μας, τις άπορες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά, του γέροντες και τα μοναχικά άτομα, που ιδιαίτερα τούτες τις ημέρες των εορτών, έχουν ανάγκη τη δική σου παρουσία, τη δική σου αγάπη.

Όλοι μαζί ας ανακουφίσουμε το βαρύ φορτίο των αδελφών μας και ας δούμε στο πρόσωπό τους, τον Θεάνθρωπο Κύριό μας.

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας».

Στις 21 Δεκεμβρίου συντονιζόμαστε από τις 9:00 στον Ραδιοφωνικό Σταθμό «Πειραϊκή Εκκλησία» σε μια δράση αγάπης και αλληλεγγύης.

Θα πραγματοποιηθούν ραδιοζεύξεις με τοπικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα με την υποστήριξη του Mega και του Ραδιοφωνικού Σταθμού  «Παραπολιτικά 90.1 FM».

Στο στούντιο της «Πειραϊκής Εκκλησίας» θα βρίσκεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ κι εσείς, μέσω της τηλεόρασης του Mega ,θα έχετε εικόνα από τους ραδιοθαλάμους της «Πειραϊκής Εκκλησίας» με απευθείας συνδἐσεις.

«Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» .

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου.

Αυτά τα Χριστούγεννα, ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Βοήθησε κι εσύ!

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα 2104118602 και 210-4118640.

…………………………………………………………………………………………

Tο φλουρί της βασιλόπιτας. Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς προσφέρει επιχρυσωμένο φλουρί Κωνσταντινάτο το οποίο στη μία όψη φέρει τον Τίμιο Σταυρό με την επιγραφή «Ιησούς Χριστός νικά» και στην άλλη ευχές της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για τον καινούργιο χρόνο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φλουρί για την βασιλόπιτα αλλά και να προσφερθεί ως κόσμημα-δώρο. Προμηθευτείτε και φέτος το φλουρί της βασιλόπιτας από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Για τηλεφωνικές παραγγελίες καλέστε στο 210-4118640.

………………………………………………………………………………………….

Το Ημερολόγιο – Ωρολόγιο 2021 του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» κυκλοφορεί και είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τους Νεομάρτυρες Αγίους με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη του Αγώνος.

Με καλαίσθητη και υψηλής ποιότητας εμφάνιση, το αφιέρωμα περιλαμβάνει κείμενα για την Εθνική μας Παλιγγενεσία –μεταξύ άλλων-πρωταγωνιστών του 1821, του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου καθώς και συγχρόνων μελετητών και ερευνητών. Υπάρχει ακόμη, για κάθε ημέρα, μνεία σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της Επαναστάσεως, που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία μας.

Στις σελίδες του ο αναγνώστης θα βρει, επίσης, αναλυτικά το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού «Πειραϊκή Εκκλησία» για κάθε ημέρα της εβδομάδας και χρηστικές πληροφορίες για το πολυσχιδές ιεραποστολικό, ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Για να προμηθευτείτε το Ημερολόγιο- Ωρολόγιο  του Ρ/Σ «Πειραϊκή Εκκλησία» καλέστε στα  210-4118602 και 210-4118640.

………………………………………………………………………………………….

Η παραδοσιακή βασιλόπιτα του 2021 με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Η βασιλόπιτα, η οποία αποτελεί το σύμβολο της πρωτοχρονιάς και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εορτή του Μ. Βασιλείου, θα προσφερθεί και φέτος για το γιορτινό μας τραπέζι. Για πληροφορίες και παραγγελίες, καλέστε στο 210-4122625.

……………………………………………………………………………………….

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ο ανθρώπινος πόνος καθημερινά αυξάνεται.

Οι ανάγκες χιλιάδων συνανθρώπων μας, επιβάλλουν σε όλους εμάς που αναζητούμε με θέρμη την κοινωνία με τον Κύριο, να στηρίξουμε ο καθένας όπως μπορεί τον εμπερίστατο αδελφό μας.

Κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, η καθημερινή δοκιμασία μας γίνεται αφορμή για εσωτερική αναζήτηση της πραγματικής μας ταυτότητας. Κάποιοι συνάνθρωποι μας στερούνται ακόμη και τα πιο απλά αγαθά. Αυτά τα Χριστούγεννα ,ας γίνουν τα δικά μας χέρια, η παρηγοριά και η ανακούφιση για τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, τους ασθενείς αδελφούς μας, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα ορφανά παιδιά που περιμένουν καρτερικά την δική μας βοήθεια. Βοήθησε και εσύ επικοινωνώντας τώρα μαζί μας στο 2104118646.Δώσε δύναμη στην κοινή μας φιλανθρωπική προσπάθεια.

Στήριξε και εσύ μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Γίνε και εσύ ένας κρίκος της μεγάλης αλυσίδας προσφοράς της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ένα δέμα αγάπης αυτά τα Χριστούγεννα, ας είναι το δικό σου.

Ως αντίδωρο της πολύτιμης προσφοράς και αλληλεγγύης, σε όσους ενισχύουν την προσπάθειά μας θα αποσταλεί ως Ευλογία το ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς  του 2021, που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και το αναμνηστικό φλουρί για την Βασιλόπιτα της Ιεράς  Μητροπόλεως Πειραιώς για την νέα χρονιά.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2104118646.

Αριθμός Λογαριασμού:

191/29600870

I-BAN:

GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

…………………………………………………………………………………………………………

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και οι καθηγητές του, αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη και επώδυνη συγκυρία της πανδημίας που βιώνει ο κόσμος, αποφάσισαν να στηρίξουν τα παιδιά και τους νέους μας, προσφέροντας σε καινούργιους μαθητές δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα μουσικής μέχρι και τα Χριστούγεννα 2020 με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Δωρεάν τάξεις: Βυζαντινής Μουσικής, πιάνου, αρμονίου, κιθάρας, βιολιού, σαξοφώνου, τρομπέτας, μπουζουκιού, τζουρά, μπαγλαμά,ντραμς,μπάσο, κλαρινέτου, φλάουτου,τούμπας,φαγκότο,κόρνου.

Τηλέφωνο Ωδείου: 213 02 57 007.

…………………………………………………………………………………………

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενορία εν δράσει», πραγματοποιούνται ομιλίες πνευματικού περιεχομένου και εκδηλώσεις, οι οποίες μεταδίδονται διαδικτυακά στο enoriaendrasei.gr

…………………………………………………………………………………………

Οι ιερές Ακολουθίες και οι Θείες Λειτουργίες που τελούνται στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς  μεταδίδονται απ’ ευθείας μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα από τον  ενοριακό ιστότοπο agios-dimitrios.blogspot.com

…………………………………………………………………………………………

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών δημιούργησε την διαδικτυακή εκπομπή «Το πέρασμα» η οποία  μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 21:00 με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Συμεών Βενετσιάνο.

…………………………………………………………………………………………

Μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική πρόταση προσφέρει η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς μέσω των Εκπαιδευτηρίων της στα οποία λειτουργούν όλες οι βαθμίδες  (Παιδικός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).

Τα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στοχεύουν αφενός στο να προσφέρουν γνώσεις και τρόπους μάθησης, αφετέρου να εμφυσήσουν στους μαθητές την ελληνορθόδοξη παιδεία που στοχεύει στην ολόπλευρη πνευματική, ψυχική και σωματική καλλιέργειά τους.

Διαθέτουν σύγχρονες, ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με άρτια εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας αλλά και εργαστήρια.

Για πληροφορίες σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό και το Νηπιαγωγείο μπορείτε να καλείτε στο 210 46 34 113 και για το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο 210 46 10 915.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Βούλγαρη 48 Πειραιάς
  • 210 4118602 , 210 4118640
  • info [at] peradio [dot] com
  • www.peradio.com