Blog

  • Πειραϊκή Εκκλησία 912FM
  • nea
  • Συγκινητική η ανταπόκριση όλων στον «Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας» της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Συγκινητική η ανταπόκριση όλων στον «Ραδιομαραθώνιο κατά της Φτώχειας» της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Σε εξέλιξη βρίσκετε μεγάλος Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας, η προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την ενίσχυση του μεγάλου φιλανθρωπικού της έργου.

Η έναρξη του ραδιομαραθωνίου έγινε στις 09:00 από τον ο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του Mega στην εκπομπή «Μega Καλημέρα» και την Ελεωνόρα Μελέτη, παρουσία του Πειραιώτη Υπουργού Επικρατείας κ.Γεωργίου Γεραπετρίτη και της δημοσιογράφου Δώρας Αναγνωστοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε «για την βοήθειά και την αγάπη όλων προς το έργο της αλληλεγγύης και της συνυπάρξεως», σημείωσε πως ο Πειραιάς, όπως είπε και ο κ. υπουργός που είναι γέννημα και βλάστημα του Πειραιά, παιδί της Ιωνιδείου Σχολής, είναι ένα μεγάλο λιμάνι, είναι ένας χώρος που διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι».

Υπογραμμίζοντας ότι το έργο της Εκκλησίας είναι κυρίως ποιμαντικό, τόνισε ότι «ανεξάρτητα και αδιάκριτα από τη θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, προσφέρουμε ό,τι μπορούμε ως άνθρωποι για να αντιμετωπίσουμε  το φάσμα της πείνας, της ανέχειας, της δυστυχίας. Καθημερινά μοιράζουμε 7.500 μερίδες φαγητού σε οποιονδήποτε άνθρωπο έχει ανάγκη.  «Εμείς δεν κάνουμε πολιτική, εμείς κάνουμε αγάπη, ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε κάθε άνθρωπο γιατί  ο κάθε άνθρωπος είναι εικόνα του Θεού» επεσήμανε.

Τον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας», συντονίζει ο Δημήτρης Αλφιέρης, Διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Σεβασμιωτάτου, του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων και έως τώρα η τηλεόραση του MEGA έχει πραγματοποιήσει τις παρακάτω συνδέσεις:

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη», με την Δανάη Μπάρκα όπου στο στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας ήταν ο Ντίνος Σιωμόπουλος, η Στέλλα Γκαντώνα, ο Κώστας Καραφώτης και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς όπου έψαλαν τα κάλαντα και είπαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει η Δώρα Αναγνωστοπούλου όπου στο στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας ήταν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Κωνσταντίνος Κατσαφάδος και ο δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος,

Η εκπομπή «Ελένη», με την Ελένη Μενεγάκη όπου στον ραδιοθάλαμο ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο δημοσιογράφος Κώστας Τσουρός και ο παρουσιαστής Θανάσης Πάτρας.

Απευθείας συνδέσεις πραγματοποίησε και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και συγκεκριμένα οι εκπομπές των Δημήτρη Τάκη και Χριστίνας Κοραής, αλλά και της Ανδριάννας Ζαρακέλη με το κεντρικό magazinο του σταθμού.

Τηλεφωνικές παρεμβάσεις έγιναν από τους καλλιτέχνες: Μιχάλη Χατζηγιάννη, Ηλία Βρεττό και Νίκο Αναδιώτη.

Όλοι εξήραν το έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και ενίσχυσαν με τον τρόπο τους το πολύπλευρο φιλανθρωπικό μας έργο.

Ο Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας συνεχίζεται. Η συλλογή τροφίμων γίνεται στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, ενώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους που μπορείτε να ενισχύσετε την μεγάλη αυτή προσπάθεια, καλείται στο 2104118602 και στο 2104118640.

Ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού που έχει ανοιχτεί από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς ειδικά για αυτό το σκοπό είναι: 191 / 296008 – 70

I-BAN: GR 1601101910000019129600870

Swift Code: ETHNGRAA

Τράπεζα: Εθνική

Η τηλεόραση του Μega με ζωντανές συνδέσεις κατά την διάρκεια της ημέρας προβάλει την μεγάλη αυτή προσπάθεια καλώντας τον κόσμο να  συστρατευτεί και να κάνουμε όλοι μαζί την αγάπη μας πράξη. Επίσης μπορείτε να δείτε απευθείας εικόνα από τον ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας, μέσα από την ενημερωτική ιστοσελίδα in.gr

Συγκινητική είναι, από νωρίς σήμερα το πρωί, η ανταπόκριση όλων στον «ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» της Πειραϊκής Εκκλησίας ο οποίος έχει στόχο την ενίσχυση του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και εφέτος είναι η τηλεόραση του MEGA που με απευθείας συνδέσεις μεταδίδει τον μεγάλο αυτό αγώνα συμπαράστασης προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Ο Δημητρης Αλφιέρης, ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια μετέφερε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο, τις προσπάθειες της τοπικής μας Εκκλησίας στον τομέα της φιλανθρωπίας με την παρουσία στο στούντιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ και της δημοσιογράφου Ανθή Βούλγαρη.

Επίσης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με την Ράνια Τζίμα, παρουσίασε τη δράση του ραδιομαραθωνίου με την Κατερίνα Παναγοπούλου και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο να βρίσκονται στο στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου στον ραδιοθάλαμο βρέθηκε και η Στέλλα Κονιτοπούλου η οποία με τους μουσικούς της έδωσε μία ξεχωριστή νότα στην όλη προσπάθεια με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια.

Ο Θανάσης Φουσκίδης μετέφερε στους ακροατές των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ 90,2 FM την όλη προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και συνέβαλε στην μετάδοση του μηνύματος της τοπικής μας Εκκλησίας.

Τηλεφωνικές παρεμβάσεις έκαναν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA Σταμάτης Μαλέλης.

Μηνύματα από όλο τον κόσμο φτάνουν στην Πειραϊκή Εκκλησία, ζητώντας τρόπους ενίσχυσης του φιλανθρωπικού αυτού έργου, ενός έργου που, όπως επεσήμανε πολλές φορές και ο Σεβασμιώτατος, δεν γνωρίζει σύνορα, αφού προσφέρει βοήθεια σε όποιον τη ζητήσει.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.