Blog

  • Πειραϊκή Εκκλησία 912FM
  • nea
  • Συγκλονιστική η ανταπόκριση στον Ραδιομαραθώνιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, με την συνεργασία του MEGA.

Συγκλονιστική η ανταπόκριση στον Ραδιομαραθώνιο της Πειραϊκής Εκκλησίας, με την συνεργασία του MEGA.

Συγκλονιστική ήταν για μία ακόμη χρονιά η αγάπη και η ανταπόκριση των ακροατών της Πειραϊκής Εκκλησίας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και από το περίσσευμα της καρδιάς τους, συνέβαλαν και ενίσχυσαν, μέσω του Ραδιομαραθωνίου κατά της φτώχειας, την μεγάλη προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας για την ανακούφιση χιλιάδων αδελφών μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο αγάπης της τοπικής μας Εκκλησίας, αρωγός ήταν  και σε αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο η τηλεόραση του MEGA, όπου οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές του καναλιού συνδέθηκαν απευθείας με το ραδιοθάλαμο του Σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, προκειμένου να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, ενώ η ενημερωτική ιστοσελίδα IN.GR μετέδιδε απευθείας εικόνα από το στούντιο καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ιδιοκτήτη του MEGA κ.Ευάγγελο Μαρινάκη για την μεγάλη του αγάπη, την ουσιαστική προσφορά του στις δράσεις της τοπικής μας Εκκλησίας και την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή του σε κάθε τομέα δράσης της τοπικής μας Εκκλησίας. Εξαίροντας τον ρόλο των εθελοντών, ευχαριστίες απηύθυνε και στον Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alter Ego Media Γιάννη Βρέντζο.

Επίσης ευχήθηκε και ευχαρίστησε τόσο τους ακροατές, όσο και τους δημοσιογράφους, τα στελέχη, τους τραγουδιστές και τους φίλους της Πειραϊκής Εκκλησίας που βρέθηκαν στον ραδιοθάλαμο ή παρενέβησαν τηλεφωνικά ενώνοντας και τη δική τους φωνή για αυτό τον μεγάλο σκοπό.

Με γενικό συντονιστή της όλης προσπάθειας τον Δημήτρη Αλφιέρη, η έναρξη του Ραδιομαραθωνίου έγινε στις 07:45 το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ σε απευθείας σύνδεση με την τηλεόραση του Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη.

Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής Εκκλησίας βρέθηκαν ή παρενέβησαν τηλεφωνικά, κατά σειρά, οι: Σοφία Ζαχαράκη (Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας), Μάκης Βορίδης (Υπουργός Επικρατείας), Δώρα Αναγνωστοπούλου (Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Μεσημβρινού Δελτίου Ειδήσεων), Τάκης Χατζής (Γενικός Διευθυντής TALK RADIO 94,9), Σταμάτης Μαλέλης (Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA), Θανάσης Πάτρας (Παρουσιαστής),  Ράνια Τζίμα (Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων Mega από Δευτέρα – Πέμπτη), Γιώργος Τσούλης (Σεφ), Ντίνος Σιωμόπουλος (Δημοσιογράφος, παρουσιαστής «Mega Σαββατοκύριακο»), Στέλλα Γκαντώνα (Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια «Mega Σαββατοκύριακο»), Στέλλα Κονιτοπούλου (καλλιτέχνις), Ελεονώρα Μελέτη (Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια «Mega Καλημέρα»), Γιάννης Μώραλης (Δήμαρχος Πειραιά), Πέγκυ Ζήνα (καλλιτέχνης) και Κατερίνα Παναγοπούλου (Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων Mega από Παρασκευή – Κυριακή»).

Επίσης, στον στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας ήταν παρόντες κατά την διάρκεια του ραδιομαραθωνίου συνεργάτες και στελέχη της τοπικής μας Εκκλησίας: ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Θεοδωρόπουλος (Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού μας σταθμού), ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Βουρλάκος (Πνευματικός υπεύθυνος των Εκπαιδευτηρίων μας), ο Δημήτρης Πετρούνιας (Συντονιστής του Εκπαιδευτικού έργου όλων των βαθμίδων των Εκπαιδευτηρίων και Γενικός Διευθυντής του Βρεφονηπιακού Σταθμού, Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου της Ι.Μ.Πειραιώς, ψυχολόγος) η Κέλλυ Κούβαρη (Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων μας και Γυμνασιάρχης), ο Γιάννης Γρηγοράκης (Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου της Μητροπόλεώς και μουσικός) και η Ευαγγελία Κονταξή (Γενική Διευθύντρια του Γηροκομείου Πειραιώς).

Στο στούντιο της Πειραϊκής Εκκλησίας βρέθηκε και η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία, συνοδεία οργάνων, έψαλε παραδοσιακά κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια δημιουργώντας μία όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκομένους στο στούντιο προκάλεσαν και οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις του Πρωτοπρεσβυτέρου Φανουρίου Κατσαρού, ο οποίος, όπως κάθε ημέρα άλλωστε, είχε αναλάβει – με το αυτοκίνητο της αγάπης – την διαδικασία συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και της άμεσης παράδοσής τους σε αναγκεμένους συνανθρώπους μας.

Με απευθείας συνδέσεις στο πρόγραμμά τους συμμετείχαν επίσης και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και TALK RADIO 98,9.

Από την πλευρά τους επιχειρηματίες και ιδιώτες προσέφεραν προϊόντα και τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία συγκεντρώνονταν στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, προκειμένου να ταξινομηθούν και να διανεμηθούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και στηρίζουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο τον άπορο συνάνθρωπό μας, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στη διπλανή πόρτα του δικού μας σπιτιού. Ενώνουμε τη φωνή μας μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας για να στείλουμε το πιο ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αγάπης στους συνανθρώπους μας, τούτες της γιορτινές ημέρες, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε.

Ακολουθούν video από μέρος των συνδέσεων της τηλεόρασης του MEGA με τον ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.