Blog

Αφιέρωμα του Νυχτερινού Ραδιοφώνου στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη.

Από την Παρασκευή 20 έως την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στις 22:30 στο Νυχτερινό ραδιόφωνο της «Πειραϊκής Εκκλησίας».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

Μαρτυρίες για τον Άγιο Γέροντα. Επιμέλεια Λυκούργος Μαρκούδης.

Τον Παρακλητικό Κανόνα του Αγίου. Ψάλλει ο Χαράλαμπος Μπούσιας.

Τον θαυμαστό του βίο μέσα από το βιβλίο του μακαριστού καθηγητού Στυλιανού Παπαδοπούλου. Διαβάζει η Αντωνία Αρκουμάνη.

Τι έγραψε ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου Παύλος για την ζωή του κοντά στον Άγιο. Διαβάζει ο Γιώργος Μπάρλας.

Το αφιέρωμα δεν θα μεταδοθεί το Σάββατο 21/11.

῾..Ήταν τέτοιας θέρμης η ζέση της πίστεώς του, που το Πάσχα πήγαινε στο κοιμητήριο της μονής και έλεγε: «Χριστός Ανέστη» στους κεκοιμημένους πατέρες, τα δε Χριστούγεννα η ευαίσθητη καρδία του συνέχιζε τον εορτασμό και την πανήγυρη της ημέρας μέσα στο γειτονικό δάσος. Εκεί όλως τυχαία και ξαφνικά ακούσαμε φωνή να ψάλλει: «Χριστός γεννάται δοξάσατε, Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε… Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη…». Ήταν η φωνή του γέροντα, που έψαλλε με τα χέρια αναπεπταμένα στον εορτάζοντα ουρανό ανάμεσα στα γέρικα πλατάνια, ενώ σμήνος πουλιών συνεόρταζε τριγύρω του.

Αυτές τις καταβασίες έψαλλε την ημέρα των Εισοδίων της Παναγίας κατά το παρελθόν έτος 1991. Μετά εξομολόγησε τον αδελφό Γεννάδιο και τον παρεκάλεσε να μείνει, γιατί «το απόγευμα θα χρειαστεί», όπως είπε, «να τον αλλάξει». Πράγματι το απόγευμα εκοιμήθη, για να κάνει μαζί με τα Εισόδια της Θεοτόκου τη δική του είσοδο στον εορτάζοντα ουρανό…’

«…Η αναφορά στον βίο ενός μεγάλου σύγχρονου ασκητή και θεόληπτου ιερομόναχου, προικισμένου με πολλές αρετές και αναρίθμητες θεοσημίες, ενέχει πολλούς κινδύνους.
Έτσι, ο συγγραφέας (μακαριστός Στυλιανός Παπαδόπουλος)με αυξημένη διάκριση, αποφεύγει προσεκτικά την υπερβολή και την εγκωμιαστική διάθεση (πολύ γνωστή και σπάνια χρήσιμη), επιλέγοντας τα πλέον χαρακτηριστικά σημεία της ζωής του μακαριστού π. Ιακώβου, τα οποία και αποκαλύπτουν το ποιος υπήρξε ο όσιος αυτός Γέροντας έναντι του Θεού, των αγίων, του εαυτού του και των ανθρώπων…»

Μείνετε συντονισμένοι… στο ραδιόφωνο που μιλάει στην ψυχή μας!

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.