Blog

Γέροντας Εφραίμ: ”Ο άνθρωπος της πίστεως δεν φοβάται, δεν ανησυχεί, δεν αμφιβάλλει”

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Πειραιώς Αρχιμ. Νήφωνα Καπογιάννη, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ότι παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες πλήθος πιστών κάθε ηλικίας προσήλθε στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στην πόλη του Πειραιώς.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νήφων Καπογιάννης ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ για ακόμη μία φορά τον Γέροντα Εφραίμ για την έλευση της Αγίας Ζώνης στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

«Σας ευγνωμονούμε Άγιε Καθηγούμενε για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, ενώ μας συγκινεί βαθύτατα και η μέριμνά σας για την πνευματική υποδομή της νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως και των Εκπαιδευτηρίων της» – τόνισε χαρακτηριστικά ο π. Νήφων.

Ο Γέροντας Εφραίμ από τον πλευρά του αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην πρώτη έλευση της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά μετά από τις επίμονες παρακλήσεις του Μητροπολίτη Σεραφείμ, όπου η Παναγία του έκανε τελικά το χατήρι.

Σε άλλο σημείο ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στα αναρίθμητα που επιτελεί καθημερινά η Αγία Ζώνη, λέγοντας πως «και σήμερα όσοι προσκυνήσατε και όσοι θα προσκυνήσουν, κάτι θα πάρετε νοερώς από την Χάρη της Παναγίας».

«Είναι μεγάλο πράγμα ο άνθρωπος να προσεύχετε με πίστη, διότι λόγω του δυτικού και ορθολογιστικού τρόπου ζωής ο διάβολος μπόρεσε και μείωσε και θα έλεγα εξαφάνισε την πίστη των ανθρώπων. Πρέπει να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας δώσει την πίστη προς τον Υιόν της» – τόνισε χαρακτηριστικά ο Γέροντας Εφραίμ.

Επίσης ο Γέροντας Εφραίμ αναφέρθηκε στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή τονίζοντας την σημασία της πίστεως και της ειρήνης του Χριστού στην ζωή των πιστών.

«Εύχομαι η Χάρις της Παναγίας να βοηθήσει ώστε το προσκύνημα αυτό στον Πειραιά να αποτελέσει έναν σταθμό για την ζωή μας ώστε από τώρα και στο εξής να κάνουμε μόνοι μας μια μυστική υπόσχεση στην Παναγία ότι θα προσπαθήσουμε να αγαπούμε τον Υιό της» – υπογράμμισε ο Γέροντας Εφραίμ.

«Η περίοδος αυτή που ζούμε είναι πολύ δύσκολη, τα πράγματα είναι ζοφερά αλλά μεθ’ ημών ο Θεός, και ο άνθρωπος της πίστεως δεν φοβάται, ούτε ανησυχεί, ούτε αμφιβάλλει» – πρόσθεσε ο Γέροντας Εφραίμ.

Τέλος ο Καθηγούμενος της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ εις ανάμνηση της ελεύσεως της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά, προσέφερε στον Προϊστάμενο του Ναού π. Ανδρέα Μαρκόπουλο μία Εικόνα της Αγίας Ζώνης.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.