Blog

  • Πειραϊκή Εκκλησία 912FM
  • nea
  • Η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την μεγαλοπρέπεια που αρμόζει στην ημέρα, τελέστηκε η Παννυχίδα της Αναστάσεως του Κυρίου μας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία των Πολιτικών, Πολιτειακών, Στρατιωτικών και λοιπόν Αρχών της Πόλης μας.

Μετά το «Δεύτε λάβετε Φως…» και την μετάδοση του Αγίου Φωτός, κλήρος και λαός με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κατευθύνθηκαν στην ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού μας Ναού και εκφωνήθηκε η Πασχάλιος Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου. Στην συνέχεια, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ανήγγειλε το χαρμόσυνη μήνυμα της Αναστάσεως, ψάλλοντας το «Χριστός Ανέστη».

Ακολούθως τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς, ο οποίος ανέγνωσε τον Κατηχητικό Λόγο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Ευλόγησε  τα ωά, τα οποία έλαβαν στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.