Blog

  • Πειραϊκή Εκκλησία 912FM
  • nea
  • Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς – Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς – Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου.

Με την κατάνυξη και την Εκκλησιαστική τάξη που αρμόζει στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής τελέστηκε σήμερα  Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός (« της Συγγνώμης») στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο.

Κατά την διάρκεια του κηρύγματός του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε – μεταξύ άλλων –  πως η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι μία δυναμική προσφορά που μας κάνει ο Θεός και πάλι για να ξαναβρούμε τον χαμένο μας Παράδεισο.

«Η Τεσσαρακοστή σημαίνει αφιέρωση, προσφορά ολόψυχη στο Θεό», είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, συμπληρώνοντας πως «δεν υπάρχει αμαρτία, δεν υπάρχει πτώση, δεν υπάρχει κακούργημα, δεν υπάρχει έγκλημα που να μην το θεραπεύει η αγάπη Του, η στοργή Του, η άφατη μακροθυμία Του».

«Χαρά, είναι το τέρμα του δρόμου της Σαρακοστής και των δακρύων». «Μια χαρά που δεν την υποπτεύεται ο κόσμος της φθοράς, που δεν τη γεύεται όποιος σταματάει αναποφάσιστος στο μέσον του δρόμου» είπε ολοκληρώνοντας το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας πως «το μήνυμα της Σαρακοστής είναι ο αγώνας. Αγώνας με υπομονή».

Ακολουθεί video με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.