Blog

Πέραν πάσης προσδοκίας ο “Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας” στους 91,2fm

Πέραν πάσης προσδοκίας είναι η ανταπόκριση όλων στο μεγάλο προσκλητήριο αγάπης της Πειραϊκής Εκκλησίας, τον «Ραδιομαραθώνιο κατά της φτώχειας» που πραγματοποιείται από το πρωί και που μέσω αυτού γινόμαστε όλοι συνοδοιπόροι και στηρίζουμε, ο καθένας με το δικό του τρόπο, τον άπορο συνάνθρωπό μας.

Στο μεγάλο αυτό προσκλητήριο της Πειραϊκής Εκκλησίας, αρωγός στέκεται τόσο η τηλεόραση του MEGA όπου οι ενημερωτικές και οι ψυχαγωγικές εκπομπές συνδέονται απευθείας με το ραδιοθάλαμο του σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας για να μεταφέρουν την εικόνα αυτής της μεγάλης φιλανθρωπικής προσπάθειας, όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM ο οποίος πραγματοποιεί συνεχής συνδέσεις.

Το έναυσμα έδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος μιλώντας από τον Ραδιοθάλαμο της Πειραϊκής Εκκλησίας στην πρωινή εκπομπή του MEGA «Κοινωνία Ώρα Mega» τόνισε ότι «Ο Ραδιομαραθώνιος αφιερώνεται στους εκατοντάδες εθελοντές και στους ευεργέτες που 365 ημέρες τον χρόνο κοπιάζουν για να προσφέρουν, να διακονήσουν τον συνάνθρωπο στη δύσκολη πραγματικότητα που ζουν και στους ευεργέτες μας, μεγάλο ηγέτη του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη, και τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή των Παραπολιτικών, αντίστοιχα».

«Με την πανδημία του κορονοϊού», συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, «έχει επιβληθεί ο φόβος. Χρειάζεται να βγούμε από τα όριά μας. Δείχνοντας αγάπη, νικούμε τον θάνατο. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής γιατί πρέπει να διατηρήσουμε τη ζωή που μας χαρίζει ο Θεός. Προσπαθώντας να διατηρήσουμε τη ζωή, βγαίνουμε νικητές στο μεγάλο άθλημα της αγάπης και προσφοράς. Υπάρχει προοπτική αιωνιότητας σε κάθε πράξη αγάπης. Δείχνοντας αγάπη νικούμε τον θάνατο. Πρότυπά μας οι άγιοι, οι μάρτυρες.

Από νωρίς το πρωί επιχειρηματίες και έμποροι από τον Πειραιά, και όχι μόνο, – τηρουμένων πάντα όλων των πρωτοκόλλων που προβλέπονται από το ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες –  προσφέρουν προϊόντα και τρόφιμα μακράς διαρκείας, στην πλατεία του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

Ιδιαίτερη συγκίνηση έχουν προκαλέσει και απλοί ιδιώτες οι οποίοι συνδράμουν και εκείνοι, με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας σε αυτή τη μεγάλη φιλανθρωπική προσπάθεια αγάπης και προσφοράς.

Επίσης, πραγματοποιούνται συνδέσεις με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm και τους παραγωγούς του, που ενώνουν  μαζί με τις δικές μας, και τις δικές τους φωνές, ενώ ολόκληρο το πρόγραμμα αναμεταδίδεται με εικόνα μέσα από την ειδησεογραφική ηλεκτρονική σελίδα in.gr.

Ο «Ραδιομαραθώνιος κατά της φτώχειας» είναι η συνέχεια των φιλανθρωπικών ενεργειών της Πειραϊκής Εκκλησίας, όπως η ετήσια συναυλία κατά της φτώχειας, που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν φέτος λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ και ΕΔΩ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.