Η Πειραϊκή Εκκλησία στην Ρόδο και τη Σύμη. Προσκύνημα στον Πανορμίτη: 07-10/05/2024

07 – 10 Μαΐου 2024

Ρόδος – Σύμη
(αεροπορική εκδρομή 4 ημέρες)

 

1η ημέρα: Τρίτη του Πάσχα 07/05/24,  Ρόδος | Μονή Παναγίας Φιλέρημου | Ξενάγηση παλιάς Πόλης | Ιερός Ναός Αγίου Φανουρίου

Συγκέντρωση στις 05:30 στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση με την Sky Express στις 07:25 για Ρόδο. Άφιξη στο νησί των Ιπποτών στις 08:25, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για να επισκεφτούμε την ξακουστή Φιλέρημο ,η οποία βρίσκεται σε έναν λόφο με ύψος 265 μέτρα περίπου, με θέα τη μικρή πόλη της Ιαλυσού και τον κόλπο της Ιξιάς. Φτάνοντας θα θαυμάσουμε την Ιερά Μονή αφιερωμένη στην Παναγιά, χτισμένη τον 13ο αιώνα. Ακριβώς απέναντι από την μονή θα περπατήσουμε στον λιθόστρωτο δρόμο του Μαρτυρίου όπου κάτω απ’ την σκιά των δέντρων που τον αγκαλιάζουν αριστερά και δεξιά, υπάρχουν κάθε λίγα μέτρα μπρούτζινες απεικονίσεις των Παθών του Ιησού και της ανάβασής Tου στον Γολγοθά. Πλήθος από παγόνια μας συντροφεύουν στα βήματά μας μέχρι το τέλος του δρόμου όπου μπροστά μας θα δούμε να ορθώνεται ένας ψηλός σταυρός 18 μέτρων. Έπειτα εκ νέου αναχώρηση για να επισκεφτούμε την παλιά πόλη της Ρόδου, όπου θα ξεναγηθούμε και θα θαυμάσουμε σημαντικά μνημεία όπως το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου που στεγάζει τη Βυζαντινή Συλλογή του νησιού, το Νοσοκομείο των Ιπποτών και την Οδό των Ιπποτών που αποτελεί τον πιο καλά διατηρημένο δρόμο της Ευρώπης. Επίσης εντός των τειχών της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου και σε απόσταση μόλις 100μ. από τα νότια όρια της οχύρωσής βρίσκεται ο ενοριακός ναός του Αγίου Φανουρίου. Η εκκλησία οικοδομημένη στα κατάλοιπα κτηρίων της υστερορωμαϊκής περιόδου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα του τοπικού πληθυσμού και των επισκεπτών του νησιού. Ενδεικτικό της τιμής που τρέφουν στο πρόσωπό του Αγίου οι πιστοί είναι το λαϊκό παραδοσιακό έθιμο της πίτας του Αγίου Φανουρίου, γνωστότερης ως φανουρόπιτα. Η πίτα αποτελεί συνήθως ένα είδος τάματος, όπου ο πιστός ζητά να του φανερώσει κάτι που έχει χάσει.Η πίτα μεταφέρεται στην εκκλησία και αφού ευλογηθεί μοιράζεται στους εκκλησιαζόμενους. Στη συνέχεια άφιξη στο κεντρικότατο ξενοδοχείο διαμονής μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση και χρόνος ελεύθερος για ατομική περιήγηση στην πόλη με τα πόδια. Το βράδυ δείπνο σε μπουφέ στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Τετάρτη 08/05/24,  Ημερήσια κρουαζιέρα στη Σύμη

Πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση περίπου στις 09:00 για την ακτοπλοϊκή εκδρομή μας σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Δωδεκανήσων την Σύμη. Πρώτη στάση θα πραγματοποιήσουμε στον Πανορμίτη όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη. Είναι ένα ορθόδοξο μοναστήρι στη νότια πλευρά του νησιού και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά σημεία λατρείας της Σύμης. Χρόνος για προσευχή και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Χώρα. Η ομορφιά της, λιτή και αρχοντική ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας καθώς το πλοίο μπαίνει στο λιμάνι. Σπίτια βαμμένα σε έντονα, ζεστά χρώματα σκαρφαλωμένα στα πετρώδη απότομα βουνά του νησιού, αντανακλούν το ένδοξο παρελθόν της Σύμης. Με τρεις ώρες περίπου στη διάθεσή μας θα έχουμε χρόνο για να περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα όπως το επιβλητικό Ρολόι του 1881, το άγαλμα του μικρού ψαρά με το καλάμι στο χέρι, τη Μητρόπολη του νησιού με το πέτρινο καμπαναριό και το Ναυτικό Μουσείο. Θα απολαύσουμε επίσης τον καφέ μας στα μικρά καφενεία της προκυμαίας με θέα στη θάλασσα και θα γευτούμε τοπικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως το πασίγνωστο συμιακό γαριδάκι. Στις 16:00 περίπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πέμπτη 09/05/24,  Ιερά Μονή Τσαμπίκας | Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής | Λίνδος

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την ανατολική ακτή της Ρόδου όπου θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Τσαμπίκας (χαμηλή). Αποτελείται από την παλαιά και την νέα μονή, που ονομάζονται από τους ντόπιους «η Ψηλή» και η «η Χαμηλή». Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, έργο εξαιρετικής τέχνης πιθανόν του β’ μισό του 18ου αιώνα, ακολουθεί την τυπική καθ’ ύψος τριμερή διαίρεση. Η δεσποτική εικόνα του Χριστού φαίνεται να έχει φιλοτεχνηθεί περί το 1886, ενώ του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έργο του Μιχαήλ Συμαίου, στα 1885. Σε ξεχωριστό περίτεχνο ξύλινο προσκυνητάρι, εκτίθεται σε προσκύνηση η εφέστιος θαυματουργή επαργυρωμένη εικόνα της Παναγίας της Τσαμπίκας. Μπροστά από την εικόνα βρίσκονται αναρτημένα τα τάματα των προσκυνητών ως δείγμα δημόσιας αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για τη θετική έκβαση των υποθέσεών τους που συνήθως σχετίζονται με θέματα υπογονιμότητας. Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής. Η Μονή σχεδόν δύο αιώνες μετά την ίδρυσή της, στις 29 Μαΐου του 1992, με προτροπή του Σεβαστού Γέροντα κ. Αμφιλοχίου Τσούκου, νυν Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας, μετατρέπεται για πρώτη φορά από ανδρώα σε γυναικεία, αφού κατόπιν ευλογίας του μακαριστού Μητροπολίτου Ρόδου κυρού Αποστόλου ανασυστήνει την Ιερά Μονή. Στη συνέχεια αναχώρηση για την γραφική και γοητευτική Λίνδο, η οποία διεκδικεί επάξια τον τίτλο του ομορφότερου χωριού στο νησί. Οι εικόνες απλά μοναδικές αντικρίζοντας τον παραδοσιακό οικισμό με τα λευκά κυβόσχημα σπιτάκια, που περιβάλλονται από το απόλυτο γαλάζιο του Αιγαίου να φωλιάζει στους πρόποδες του βράχου. Ανεβαίνοντας στην Ακρόπολη της Λίνδου θα δούμε τα ιπποτικά τείχη, βωμούς και βάσεις αγαλμάτων, την Ελληνιστική στοά και το Ναό της Παρθένου Λινδίας Αθηνάς. Χρόνος για φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το βράδυ μας ελεύθερο, δείπνο σε μπουφέ και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Παρασκευή 10/05/24,  Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αρταμίτου| Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης Κάμειρος| Πτήση για Αθήνα

Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Αρταμίτου. Μέσα από μια καταπληκτική διαδρομή στις ορεινές περιοχές του νησιού, διασχίζοντας γραφικά χωριουδάκια και θαυμάζοντας την αρμονία της φύσης, βρίσκεται η Ιερά Μονή, η οποία τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιωάννη του Θεολόγου, καθώς έγγραφα που βρέθηκαν κατά την διάρκεια των αιώνων αναφέρουν ότι η Μονή από το παρελθόν λειτουργούσε ως μετόχι της Πατριαρχικής Μονής της Πάτμου. Είναι από τις πιο παλιές Μονές του νησιού και η παρουσία της στην περιοχή χρονολογείται από τον 9ο αιώνα.

Σήμερα η Μονή, στην οποία φυλάσσεται η θαυματουργή Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Αρμαμίτισσας, παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα λόγω της ιστορικής της παρουσίας στους αιώνες! Στάση για φαγητό στο χωριό Έμπωνας και εκ νέου αναχώρηση για την Ιερά Μονή Παναγίας Παντανάσσης στην Κάμειρο, η οποία αποτελεί τη χρονικά νεότερη μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου . Η μονή αφιερώθηκε στην Παναγία την Παντάνασσα από την ομώνυμη θαυματουργή εικόνα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους.  Ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφή μας.

 

Τιμή κατ’ άτομο

Μονόκλινο: 590€

Δίκλινο: 495€

3ο άτομο ενήλικας:  480

3ο άτομο παιδί έως 12 ετών: 425€

 

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της εταιρείας Sky Express σε οικονομική θέση
 • 8kg χειραποσκευή και 20kg βαλίτσα ανά επιβάτη
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο κεντρικότατο Mitsis La Vita Hotel 4*
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά σε μπουφέ
 • Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
 • Το εισιτήριο της κρουαζιέρας στην Σύμη
 • Μεταφορά προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και επιστροφή
 • Ξεναγός στην παλιά πόλη της Ρόδου
 • Εκπρόσωπος του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (θα αναχωρήσει και θα επιστρέψει με το group)
 • Φόρος κλιματικής κρίσης
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Γεύματα και δείπνα εκτός της ημιδιατροφής
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

 

Πτήσεις με την Sky Express:

07/05     Αθήνα – Ρόδος                  07:25 – 08:25

10/05     Ρόδος – Αθήνα                  21:55 – 22:55

 

Σημεία και ώρες αναχώρησης: 

1ο σημείο: Σύνταγμα (Άγνωστος Στρατιώτης)  04:00

2ο σημείο: Πειραιάς (Ιερός Ναός Αγάις Τριάδος)  04:30

3ο σημείο: Ελ. Βενιζέλος (μπροστά στον γκισέ της Sky Express στην πύλη 2)  05:30

 

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 210 41 18 602 – 210 41 18640, VIBER στο 698 488 2009 και ΕΔΩ

 

Σημειώσεις:

 • Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι, αν κριθεί αναγκαίο από τον ιερέα αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.
 • Ο γκισές που θα τσεκάρουμε τα εισιτήριά μας στο Ελευθέριος Βενιζέλος βρίσκεται στην είσοδο 2
 • Η ταυτότητα (αν θα ταξιδέψετε με ταυτότητα) θα πρέπει να έχει και λατινικούς χαρακτήρες, να είναι το πολύ 10 ετών και σε καλή κατάσταση
 • Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το ταξιδιωτικό έγγραφο (ταυτότητα ή διαβατήριο) έτσι όπως το έχετε δώσει στους συμβούλους ταξιδίων του γραφείου μας

Απαγορεύσεις και προφυλάξεις κατά τις πτήσεις μας:

 • Θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά το βάρος της αποσκευή σας για να μη χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον χρήματα κατά το check inn
 • Απαγορεύεται αυστηρά στην χειραποσκευή να υπάρχουν μπουκαλάκια υγρών άνω των 100ml και οποιοδήποτε αιχμηρό αντικείμενο (νερό, αναψυκτικά, αρώματα, αποσμητικά, καλλυντικά, τσιμπιδάκια, ψαλιδάκια, νυχοκόπτες, λίμες κλπ). Οτιδήποτε βρεθεί από τα παραπάνω θα κρατηθεί στον έλεγχο κατά το check inn. Μπορείτε χωρίς πρόβλημα να τα τοποθετήσετε στην παραδοτέα αποσκευή σας.

Εξαιρούνται τα υγρά φάρμακα τα οποία «συνοδεύει» συνταγή γιατρού.

 

Σημείωση για όλα τα Προσκυνήματα:

Το πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ή ακόμα και να αφαιρεθεί κάτι αν κριθεί αναγκαίο από τον αρχηγό της εκδρομής για την καλύτερη διεξαγωγή του.

Η κατοχύρωση της θέσεως θεωρείται δεδομένη μετά από την καταβολή της οριζόμενης προκαταβολής. Σε περίπτωση ακύρωσης θέσης στην Εκδρομή είκοσι μέρες (20) πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία αναχώρησης, επιστρέφεται το ποσό στο ακέραιο.

Για περισσότερες πληροφορίες
210 41 18 646 (εσωτ. 3) και info [ at ] peradio [ dot ] com

Οι εκδρομές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ταξιδιωτικό Γραφείο
vlasopoulos-travel

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η΄ ΣΗΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Κοινοποιήστε:


Η “Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 FM” στηρίζεται στην δική σας αγάπη!

Για όσους θέλουν να βοηθήσουν υπάρχει ειδικός λογαριασμός της Ιερά Μητροπόλεως Πειραιώς για το ραδιοφωνικό μας σταθμό.